Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s hranim hier po prechode z Windowsu do Ubuntu  (Přečteno 1470 krát)

marekdsk

• Návštěvník
  • Nikdo učený z neba nepadol...
Problem s hranim hier po prechode z Windowsu do Ubuntu
« kdy: 07 Prosince 2010, 21:21:20 »
Ahojte.
Mam taky problem, som preinstaloval operacny vo svojom pc z Windowsu na Ubuntu, ale to je prvy krat, co pracujem na linuxovom systeme. Pc pouzivam vacsinou na pracu, ale obcas si aj zahram nejaku hru. Nasiel som tu PlayOnLinux, ale vobec to neviem pouzivat, som totiz uplny zaciatocnik s Ubuntu. Vie mi prosim niekto poradit aspon v kratkosti, ako tu rozbehnem nejaku Windows hru? Prosim..
Dakujem

gumka

• Aktivní člen
  • *
Re: Problem s hranim hier po prechode z Windowsu do Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 07 Prosince 2010, 21:35:13 »
k tomu play on linux potrebuješ ešte wine. nájdeš v repo

marekdsk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Prosince 2010, 07:14:12 »
vdaka, nainstaloval som aj wine, co som nasiel v Centrum softwaru ubuntu, aj tak som z toho jelen, stale mi to pise, ze Nie je spustatelne... alebo take nieco. Budem sa musiet kuknut po nejakej linuxovej prirucke.. inac, dakujem za pomoc.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 08 Prosince 2010, 07:49:40 »
Mrkni do Wiki na spustitelný příznak,ten to po tobě asi chce

marekdsk

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Prosince 2010, 08:31:21 »
Toto mi pomohlo, vdaka za rady, hra sa nainstalovala, konkretne hra DiRT, vytvoril sa mi odkaz na ploche aj priamo v PlayOnLinux, ale ked to spustim, zdy mi to len blikne na 2 sekundy a vypne sa. Skusal som tam tie nastavenia ale nic nepomohlo. Este info, hra bola instalovana z original DVD, v hardware by problem byt nemal, vykonovo vo windowse zvlada bez problemov aj Dirt2...

Skusam este jednu vec, nainstaloval som VirtualBox a skusam tam winXP, neviem ale ci sa tam vobec da nastavit viac video pamate ako 128MB... ale zatial to vyzera nadejne, ak to pomoze ludom co maju rovnaky problem ako ja.
« Poslední změna: 08 Prosince 2010, 08:58:17 od marekdsk »

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 08 Prosince 2010, 09:01:05 »
Tak podle podpory Wine,Colin Dirt nefunguje,jako funkční je tam pouze instalace,hra nejede,zkusil bych nastavit zvuk na emulaci a zapnout virtuální desktop

marekdsk

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Prosince 2010, 09:13:20 »
hej, to som skusal, tiez to neslo, prave som nasiel hry, co su podporovane, tak to pokukam. len teraz musim aj pracovat, skusim vecer. dakujem za rady

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.