Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pracovní desktop s Ubuntu  (Přečteno 982 krát)

Brbla80

• Návštěvník
Pracovní desktop s Ubuntu
« kdy: 13 Prosince 2010, 20:50:06 »
Rád bych si postavil desktop PC s Ubuntu jako jediným operačním systémem. Mám však obavy z možnosti nepodporování některých komponent. Nejdu primárně po ceně, důležitější je pro mne výkon a tichost počítače. Rád bych si off-line sichroval data proti poruše disku (patrně RAID), plánuji dva LCD s digitálním vstupem. Zvažuji SSD pro systém, 64 bitový procesor a něco kolem 8-12GB RAM.  Plánuji si hrát s grafikou, zvukem/hudbou, fotografiemi cca 10MPx, videem, nějaké ty virtuální PC na pokusy + poslouchání hudby a pouštění filmů.

Budu vděčný za každý postřeh - co koupit a čemu se naopak obloukem vyhnout. Rád bych železo, které nebude pro zlost. Zkrátka hardware, na kterém tučňák nebude mrznout a pěkně pošlape.

Toto píšu z netbooku Asus EEE, kde Ubuntu vyhrálo na celé čáře. Po zkušenostech s Windows Vista a nutností chvíli pracovat pod Windows7 chci zkusit Ubuntu jako hlavní systém a nerad bych si to kazil nevhodnou volbou HW.
Jak se správně ptát | Návody - rozcestník
HIStory: Dos » Windows 3.11 » Win95 » Win98 » WinXP&Ubuntu (JehoVista nee ;) )
Motto: Máte štěstí, že jdu zrovna kolem...

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Pracovní desktop s Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 13 Prosince 2010, 21:07:28 »
Tak to asi nejaké 6 jádro od AMD nie?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Pracovní desktop s Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 13 Prosince 2010, 21:13:28 »
Apropos-ja mám teraz tiež iba EeePC a úplne mi to stačí(nie tak celkom).Potom čo sa mi r.o.z.k.o.k.o.t.i.l a rodina rozkradla (pobrala) všetky počítače tak moc nemám na výber :(...ale Arch šlape ako hodinky(pozor nie ako win[ukazuje len čas])...akurát to treba zašpikovať na väčší monitor a hneď sa robí v GIMPe lepšie.Ono ide o to, že vyťažiť maximum z toho čo máš.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.