Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace ubuntu 10.10 na ntb Asus  (Přečteno 1597 krát)

radek178

• Návštěvník
Instalace ubuntu 10.10 na ntb Asus
« kdy: 16 Prosince 2010, 11:39:14 »
Ahoj,

potrebuju poradit s instalaci Ubuntu na notebook Asus model K42F. Vcera jsem asi 5x tuto instalaci provedl a nikdy se nedokonci. Disky jsou v AHCI, ale i kdyz jsem je dal na IDE, tak to nepomohlo. Instalace probehne cela v poradku do okamziku, kdy instalace skonci a chce restartovat pc. Po tom, co zmacknu restartovat, tak se pc restartuje a napise, ze mam vydelat instalacni medium z mechaniky, zavrit ji a zmacknout enter. Tohle udelam a uz se nic nedeje. Jsem nucen restartovat rucne a po restartu misto Ubuntu nabehne milion cisel a pismenek na obrazovce a nevim co s tim (da se tam psat, ale prikazove radce nerozumim, pokud je to teda ona). Zkousel jsem prikaz STARTX, ale nic to nedela, nebo ho davam nespravne, ale i tak je to divne. Kdyz jsem pred nekolika rokama instaloval Suse nebo Mandrivu, tak nebyl problem a dnes je Ubuntu snad jeste vic "klikaci", nez kdy bylo. Na ten pc ale nenainstaluju ani XP a ani Vistu, tak jsem zacal mit podezreni, jestli neni nejakej divnej, Na strankach Asusu jsem nikde nenasel, jestli na nej linux jde nebo ne. Mela by na tom jen W7, tak ji tam asi zkusim, abych vyloucil nejakoy HW chybu. Pokud tam ale nebude. Vedeli byste nekdo poradit co delam blbe? Mam stazeno CD Ubuntu 10.10. Live cd na ntb jede. Zkousel jsem i Kubuntu, ale to se sekne pri cca 80% a nejde dal instalovat.

Aha, tak jak vidim, tak hned pode mnou ma nekdo uplne stejny nebo podobny problem.
Dik
« Poslední změna: 16 Prosince 2010, 11:49:50 od radek178 »

gumka

• Aktivní člen
  • *
Re: Instalace ubuntu 10.10 na ntb Asus
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2010, 12:22:09 »
hezký fungláč! ;D
naštartuj ubu na vyskúšanie! pripoj k internetu a povoľ inštaláciu neslobodných ovládačov(hlavne pre grafiku)inštaluj až potom.

radek178

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2010, 12:24:53 »
Tohle vsechno jsem povolil, presto je vysledek pokazde stejny. Instalace dojede k restartu a pak se deje to, co jsem psal.

gumka

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2010, 12:34:08 »
čo je to: milión čísel a písmeniek?
vieš to upresniť?

radek178

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2010, 12:40:16 »
Tezko se mne to popisuje, kdyz linux neznam. No a nevim, jak to ofotit. Snad mobilem. Mam to zkusit ofotit? Chce to tam po mne misty i heslo.

radek178

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2010, 13:31:02 »
Tak jsem to zkusil ofotit. Kdyz to necham par minut, tak yo z obazovky zmizi a displej zcerna a je prazdnej.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 16 Prosince 2010, 13:55:50 »
Vadný ISO obraz nebo médium,tím bych začal

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.