Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepínač pracovních ploch [VYŘEŠENO]  (Přečteno 2661 krát)

November

• Návštěvník
Přepínač pracovních ploch [VYŘEŠENO]
« kdy: 16 Prosince 2010, 13:12:41 »
Citelně mi schází možnost doplnit do přepínače pracovních ploch jejich názvy. Mám verzi 10.04 LTS a ve verzích 7.xx to šlo. Může mi někdo poradit, jak to vyřešit, nebo se s tím nedá hnout?

Za ochotu předem děkuji.

November
« Poslední změna: 28 Prosince 2010, 17:21:25 od November »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Přepínač pracovních ploch
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2010, 10:59:20 »
Mám 10.10, tam jde na přepínač ploch kliknout pravým myšítkem, Předvolby, zapnout "Zobrazovat názvy (...)". Pak klikneš na jméno plochy v to seznamu a přejmenuješ.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2010, 14:02:01 »
Zalezi ci pouzivas compiz(efekty prostredia). Ak ano tak su plochy iba jedna vitrualna plocha, cize ak ti nebude fungovat postup od Filip Dominec tak to moze byt sposobene tymto.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

November

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2010, 17:23:27 »
...na přepínač ploch kliknout pravým myšítkem, Předvolby, zapnout "Zobrazovat názvy (...)". ...
Při tomto postupu se v okně Předvolby přepínače pracovních ploch ukážou pouze volby Sloupců a Řádků.

Zalezi ci pouzivas compiz(efekty prostredia). ...
Podle správce balíků Synaptic mám compiz instalován. Nevím, zda jde nějak vypnout nebo zda se musí odinstalovat a už vůbec nevím, co všechno dělá. Tak ho zatím musím nechávat na pokoji. :(
« Poslední změna: 22 Prosince 2010, 17:25:39 od November »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 22 Prosince 2010, 18:32:39 »
Compiz. Pravym mysitkom na plochu-Zmenit pozadie plochy-vizualne efekty. Ziadne, compiz je vypnuty. Niektora ina volba, compiz je zapnuty.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #5 kdy: 27 Prosince 2010, 20:56:10 »
Pokud klikneš pravým myšítkem na plochy vpravo dole, tak ti vyskočí malé okno, kde si nastavíš počet ploch, to znamená, že ti CF běží (určitě používáš kostku nebo nějaký efekt). Názvy ploch tam nenajdeš. Taky bych tuto volbu znal.

November

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2010, 17:15:39 »
Compiz. Pravym mysitkom na plochu-Zmenit pozadie plochy-vizualne efekty. Ziadne, compiz je vypnuty. Niektora ina volba, compiz je zapnuty.
Díky. Tohle funguje. Po vypnutí compiz lze zadat názvy ploch do přepínače.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.