Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Počítač pod stromeček  (Přečteno 3488 krát)

richard

• Aktivní člen
  • *
Počítač pod stromeček
« kdy: 16 Prosince 2010, 19:26:02 »
Mám připravený pro manželku dárek pod stromeček. Počítač s Ubuntu, takový, který nebude vyhovovat jen po stránce HW,ale i estetickému cítění. Rád bych věnovací cedulku doplnil i efektní  úvodní obrazovku. Nemá někdo nějaký TIP. Nejde jen o téma, protože jsem nikdy podobný problém neřešil, jde i o to, jak to zapracovat do systému. S UBUNTU asi nebude problém, protože pracuje v Debianu, který ji tam můj syn instaloval. Já se držím poučky UBUNTU je staré africké slovo, které znamená : Neumím nainstalovat DEBIAN.
« Poslední změna: 16 Prosince 2010, 19:28:20 od richard »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Počítač pod stromeček
« Odpověď #1 kdy: 16 Prosince 2010, 20:58:02 »
Co myslis ako uvodnu obrazovku? To logo ubuntu pri starte? To ide zmenit pomocou ubuntu tweak.

[attachment deleted by admin]
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 16 Prosince 2010, 21:10:47 »
Aj ja chcem mať takého manžela  ::)  AFAIK nainštalovať Debian nieje žiaden problém.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Prosince 2010, 21:12:56 »
Co myslis ako uvodnu obrazovku? To logo ubuntu pri starte? To ide zmenit pomocou ubuntu tweak.

Dík moc, to je přesně to, co jsem potřeboval.

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Prosince 2010, 21:26:42 »
Aj ja chcem mať takého manžela  ::)  AFAIK nainštalovať Debian nieje žiaden problém.
Souhlas byla to trochu  nadsázka. Debian jsem nainstaloval bez problémů. problémy s HW nastaly až potom.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2010, 21:35:29 »
Však nevadí.Síce UBUNTU mám iba ako záložné riešenie na disku ale musím uznať, že bežnému užívatelovy je to bližšie distro ako samotný Debian.Všetko si naklikáš a ide to...aj keď ten Arch...má  to svoje čaro.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.