Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Úprava appletu pro sezení  (Přečteno 1134 krát)

kevin00

• Návštěvník
Úprava appletu pro sezení
« kdy: 18 Prosince 2010, 11:18:21 »
Ahoj,
potřeboval bych poradit, jak upravit applet Upozornění pro sezení. Applet je složen ze 2 částí. Z uživatelského jména, pomocí něhož lze měnit stav IM klienta a ikony vypínače, jejíž pomocí lze vypnout počítač. A tuto ikonu bych potřeboval odstranit. Nechci odstranit celý applet, pouze tu "vypínací" ikonu a aby mi zůstala funkční ta část appletu s uživatelským jménem. Hledal jsem všude možně, ale nenalezl jsem řešení.

Děkuji za pomoc

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
Re: Úprava appletu pro sezení
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2010, 11:34:34 »
Ahoj,

teoreticky by to mělo jít.
Zkus postupovat podle tohohle návodu: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,51731.0.html

Neboli najít a odstranit ikonu(příslušnou pro "vypínání/přepínání stavů IM klienta)  z tématu ikon, které používáš.

+ restart PC.
« Poslední změna: 18 Prosince 2010, 11:47:17 od Odra »
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

kevin00

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2010, 15:48:15 »
Pokud ikonu smažu, takto pak již nebudu moci samotný applet s vypínací ikonou asi použít  ???

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2010, 16:37:38 »
Pokud ikonu smažu, takto pak již nebudu moci samotný applet s vypínací ikonou asi použít  ???

Tak asi nebo určitě? Zkoušel jste to?

Sám říkáte, že se applet skládá ze 2 částí nezávislých na sobě - z toho plyne, že by měl být použitelný i po smazání ikony. Tak jak tomu  je v případě odkazu, který jsem vám již posílal (smažete ikonu klávesnice ale název aktuálně používané klávesnice tam je a je funkční, po kliknutí na něj lze přepínat na ostatní rozložení klávesnice)

a takhle nějak by měl fungovat i applet na IM.
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

kevin00

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2010, 17:40:01 »
Zkoušel, ale z logiky věci bych ani nemusel. Pokud smažu ikonu, kterou používají 2 applety, tak se logicky nebude zobrazovat ani v jednom z nich ... zase takový blbec nejsem  ;) Ani jsem nepsal, že se jedná o dvě nezávislé části, pouze že se applet skládá ze dvou částí.

Jedná se přesně o tento applet . Chci použít každou část appetu na jedné straně panelu. Pokud přidám nový applet Upozornění na sezení, přidá se mi na panel pouze část appletu Vypnutí , takže ikonu potřebuji mít nahranou. Potřeboval bych tedy zjistit, jak mohu zobrazit pouze část appletu Sezení . V možnostech přidání appletů na panel jsem možnost přidat pouze část appletu Sezení nenašel.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.