Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejdou smazat soubory  (Přečteno 1341 krát)

xsvaz04

• Návštěvník
Nejdou smazat soubory
« kdy: 20 Prosince 2010, 05:37:44 »
Prosím o drobnou pomoc. Chci vyhodit do koše složku, ale systém mi napíše, že neexistuje. Rovnou říkám, že nejsem žádný programátor, ale uživatel, takže je to pro mě trošku oříšek.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re: Nejdou smazat soubory
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2010, 09:55:50 »
muzes tady pripojit snimek obrazovky nebo presny prepis te chybove hlasky?

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2010, 10:18:20 »
Tipujem, ze nie si jej vlastnikom, ak ju vazne chces zmazat pouzi prava root-a, ale dvakrat meraj a raz maz. cez prikazovy riadok
Kód: [Vybrat]
sudo rm nazov.suboru cez grafiku
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus.

Posli tu najprv vlastnosti toho suboru, ze kto je vlastnik a aka skupina a ake ma nastavene prava.

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2010, 14:39:51 »
Posli tu najprv vlastnosti toho suboru, ze kto je vlastnik a aka skupina a ake ma nastavene prava.

Podotýkám, že uvedené vlastnosti najdeš, když klikneš na soubor pravým tl. myši, zvolíš "Vlastnosti" a přepneš na záložku "Oprávnění".

Určitě by se ale hodil přepis nebo screenshot té chybové hlášky, jak radil daysleeper.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2010, 14:58:48 »
Prosím o drobnou pomoc. Chci vyhodit do koše složku, ale systém mi napíše, že neexistuje. Rovnou říkám, že nejsem žádný programátor, ale uživatel, takže je to pro mě trošku oříšek.

Nevymazáváš náhodou složku z nějakého archivu, ftp serveru, iso obrazu nebo něčeho podobného kam systémové služby jen tak nemůžou?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.