Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu 10.10 nepřehraje některé DVD filmy  (Přečteno 5174 krát)

fidoisdido

• Návštěvník
ubuntu 10.10 nepřehraje některé DVD filmy
« kdy: 20 Prosince 2010, 17:08:46 »
ahoj, jako čerstvý linux uživatel mám samé trápení, zatím řeším wifi připojení na jiném vláknu a teď jsem zjistil, že některé DVD filmy nepřehrává ani totem ani SMplayer >:(.... název filmu přečte, ale nepřehraje, nejde o přepálené DVD ale o originální, které přehrává ve windowsech  media player....
pomalu si začínám myslet že ten linux je na h...o
má to nějaké řešení????

aloisam

• Host
Re: ubuntu 10.10 nepřehraje některé DVD filmy
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2010, 17:18:33 »
máš doinstalovaný balík libdvdcss2 z repozitáře medibuntu?

http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9%20form%C3%A1ty/P%C5%99ehr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD%20DVD

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2010, 17:59:53 »
mám ubuntu 10.10 a včera jsem aktualizoval, takže mám zkusit nainstalovat doporučený balík?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2010, 18:03:13 »
mám ubuntu 10.10 a včera jsem aktualizoval, takže mám zkusit nainstalovat doporučený balík?

Ano a pamatuj: Totem je na prd. Doporučuji na DVD ten SMplayer.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2010, 18:05:56 »
Jo. Jde o balík, který umožnuje přehrávat DVD s ochranou. V distribuci není kvůli tomu, že je v USA nelegální přehrávat takováto "chráněná" DVD na počítači - protože právě toto přehrání je obcházení ochrany...

Proto se to řeší takto externě pomocí doinstalování balíku.

Mimochodem, na DVD doporučuji VLC -> soubor->otevřít disk->dvd
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Prosince 2010, 18:35:19 »
díky za vysvětlení a rady,pustím se do toho

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Prosince 2010, 20:03:11 »
tak jsem nainstaloval balík libdvdcss2 a zkontroloval jeho existenci v správci balíků synaptic, kde je obsažen ale přehrávání ještě není OK, totem padá a SMPlayer nepřehrává - konkretně  james bond jeden svět nestačí  :P

jiné DVD, které před stažením nehrálo už nyní hraje... takže částečný úspěch....

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 20 Prosince 2010, 20:04:13 »
mimochodem co je to VLC ?

aloisam

• Host
« Odpověď #8 kdy: 20 Prosince 2010, 20:40:08 »
mimochodem co je to VLC ?

http://wiki.ubuntu.cz/VLC

doporučuju. ;) používal jsem i na windows..

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #9 kdy: 20 Prosince 2010, 23:30:55 »
Co nepřehraje VLC, nepřehraje nic :)
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

ras

• Host
« Odpověď #10 kdy: 21 Prosince 2010, 00:24:36 »
A co Mplayer?
Hi hi bude flame.

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 21 Prosince 2010, 08:32:03 »
SMPlayer nepřehrává - konkretně  james bond jeden svět nestačí  :P

Jak nepřehrává? Co se děje? Když zkopíruješ adresář VIDEO_TS z DVD na plochu, jde zkopírovat, z plochy v SMP hraje?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 21 Prosince 2010, 08:34:23 »
večer až budu doma vyzkouším

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 21 Prosince 2010, 17:35:04 »
SMPlayer  nelze kopírovat video TS na plochu píše to chybu kopírování

ve VLC při media - otevřít disk, označení filmu a přehrát - spadne, při označení video TS a přehrát spadne, při pokusu o tevření souboru video TS se objeví ikony pro jednotlivé kapitoly filmu, ale nejsou aktivní, jako zamlžené, tedy nelze otevřít a ani přehrát...
další DVD se příkazem otevřít disk, označení dvd, vybrat film a přehrát se rozjede, běží nabídka filmu jako jazyky, nastavení a přehrát film, myší běhám kursorem jako v DVD přehrávači ale při potvrzení se film nerozjede....

compaq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 21 Prosince 2010, 18:41:45 »

ve VLC při media - otevřít disk, označení filmu a přehrát - spadne, při označení video TS a přehrát spadne, při pokusu o tevření souboru video TS se objeví ikony pro jednotlivé kapitoly filmu, ale nejsou aktivní, jako zamlžené, tedy nelze otevřít a ani přehrát...
další DVD se příkazem otevřít disk, označení dvd, vybrat film a přehrát se rozjede, běží nabídka filmu jako jazyky, nastavení a přehrát film, myší běhám kursorem jako v DVD přehrávači ale při potvrzení se film nerozjede....

Tak to vidím na chybu mechaniky, regionu, nebo nosiče.

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #15 kdy: 21 Prosince 2010, 19:05:05 »

Přesně tohle mi dělalo taky než jsem nainstaloval výše zminovaný libdvdcss2.

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 21 Prosince 2010, 20:23:16 »
no jo.... ale já mám libdvdcss2 už nainstalovaný, nebo respektive jsem nainstaloval a jeho přítomnost jsem kontroloval Synapticem...

media player ve windows funguje.... začínám si myslet, že přejdu na XP windowsy....
zatím to beru jako hru a chci tomu dát šanci...bojuju i v rodině.....přece linux nemůže být špatný, chyba je rozhodně mezi židlí a monitorem.....ale ve windowsech nějak úspěšnému provozování méně zavazím... ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 22 Prosince 2010, 08:39:01 »
začínám si myslet, že přejdu na XP windowsy....

Jen kvůli tomu, že "tvoje Ubuntu" nepřehraje některá DVD? Prosím, to nedělej.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #18 kdy: 22 Prosince 2010, 11:31:21 »
no jo.... ale já mám libdvdcss2 už nainstalovaný, nebo respektive jsem nainstaloval a jeho přítomnost jsem kontroloval Synapticem...

media player ve windows funguje.... začínám si myslet, že přejdu na XP windowsy....
zatím to beru jako hru a chci tomu dát šanci...bojuju i v rodině.....přece linux nemůže být špatný, chyba je rozhodně mezi židlí a monitorem.....ale ve windowsech nějak úspěšnému provozování méně zavazím... ;)
Mně to fungovalo, než jsem přešel na 11.04, chyba rozhodně není v Ubuntu ale u Tebe. Nikdo Ti jineopraví, musíš sám, tady se dočkáš pouze rady a tu jsi dostal. :)

fidoisdido

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 22 Prosince 2010, 14:49:27 »
tak díky, nějak se s tím poperu....až budu mít víc času na studium programů a vůbec seznaméní se s fungováním PC.... rozhodně po týdnu s ubuntu vím o 1000% o počítači něž předtím a to vím pořád úplné h....o

;D

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #20 kdy: 25 Prosince 2010, 00:33:21 »
tak díky, nějak se s tím poperu....až budu mít víc času na studium programů a vůbec seznaméní se s fungováním PC.... rozhodně po týdnu s ubuntu vím o 1000% o počítači něž předtím a to vím pořád úplné h....o

;D
Ǔplný súhlas.Pokial som používal Win tak som bol na tom dosť obmedzene a myslel som si aký som macher...čo ak je to aj teraz? ;D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

z33

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 25 Prosince 2010, 14:15:24 »
Ahoj zrovna jsem řešil stejný problém- koupil jsem si DVD za 59Kč (přes net) a v linuxu nešlo přehrát ani zkopírovat nic. Ve win hrálo v poho.
Když jsem zadal do Synapticu "libdvdcss2" tak mi našel balíček s "ubuntu-restricted-extras" kde se píče toto:

Please note that this does not install libdvdcss2, and will not let you play
encrypted DVDs. For more information, see
https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/PlayingDVDs

najel jsem na tuto stránku a pomocí dvou příkazů spuštěných v terminálu DVD Krásně hraje

Zkus to taky a věřím že budeš také úspěšný

Jinak rada -  před dvěma roky jsem začínal a  řešil podobné problémy s Linuxem jako ty a taky jsem to chtěl zabalit, ale dnes jsem rád že jsem to nevzdal. :))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.