Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux s zadnou podporou FAT32  (Přečteno 1633 krát)

Sak

• Návštěvník
Linux s zadnou podporou FAT32
« kdy: 21 Prosince 2010, 21:38:40 »
Existuje nejaky linux kde neni podpora pro FAT32?A nejlip aby to melo nejaky GUI rozhrani,slo to nabootovat z cd do ram:) a usb podporu .Dekuji

Asi se ptate proc :) No potreboval bych zkusit naformatovat usb flash disk ktery mi nejde naformatovat nikde:) Zkousel jsem vsechny mozny postupy na netu  a bez vysledku.Bootl jsem slax linux a v tom taky nic.Na jinem pc s jinyma widlema,upravit registry zkusit nejaky programky na to a nic

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
Re: Linux s zadnou podporou FAT32
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2010, 21:43:12 »
není možné, že by třeba ta flashka odešla do věčných lovišť?
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Sak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2010, 21:53:46 »
ja se nehodlam tak lehce vzdat:) No jako jde z ni normalne nahravat ale na ni uz nevytvorim zadny soubor nebo tak neco... Stalo se mi to pri instalaci winu kdyz jsem si formatoval disk na system a mel jsem ji normalne v pc... sice nechapu jak se to mohlo stat.Ja mam podezreni ze treba win to mohly nejak posr... kdyz v slaxu najedu na prava v te usb tam tam mam root (kazdy soubor je -rwxr-xr-x  a drwxr-xr-x). Tak jsem myslel ze kdyz mountu to usb v nejakem os ktery ten system souboru nenacte ale jen naformatuje.Neco jako kdyz v dosu mate NTFS a pres fdisk to smazete:)

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2010, 22:13:07 »
sice pořád nechápu jak ti to pomůže, ale podpory pro fat systémy se zbavíš odstraněním balíků dosfstools a mtools ;)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2010, 22:36:00 »
Kód: [Vybrat]
mount si vypište kam je připojená (/media/...)
umount kam ji odpojte
dd if=/dev/zero of=dev/sd???... ji přepište nulama

pak si ji zkuste fdisknout/naformátovat čím chcete
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Prosince 2010, 17:26:29 »
ja se nehodlam tak lehce vzdat:) No jako jde z ni normalne nahravat ale na ni uz nevytvorim zadny soubor nebo tak neco... Stalo se mi to pri instalaci winu kdyz jsem si formatoval disk na system a mel jsem ji normalne v pc... sice nechapu jak se to mohlo stat.Ja mam podezreni ze treba win to mohly nejak posr... kdyz v slaxu najedu na prava v te usb tam tam mam root (kazdy soubor je -rwxr-xr-x  a drwxr-xr-x). Tak jsem myslel ze kdyz mountu to usb v nejakem os ktery ten system souboru nenacte ale jen naformatuje.Neco jako kdyz v dosu mate NTFS a pres fdisk to smazete:)

tak to je něco jiného.. myslel jsem, že prostě nejde načíst a neodpovídá na formátování a nic :-)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #6 kdy: 22 Prosince 2010, 18:32:43 »
přesně jak píše martin kiklhorn : připojit, uplně ji zničit ( poslat na ni /dev/zero nebo /dev/radnom ) a pak vytvorit novou tabulku oddilu a pak zformatovat treba skrze gparted. pokud ani tak nefunguje spravne, je mi lito, ale je po ni
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 24 Prosince 2010, 02:51:38 »
Alebo v tvorcovi LiveUSB je button na formátovanie.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.