Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KAudiocreator  (Přečteno 2145 krát)

kima

• Návštěvník
KAudiocreator
« kdy: 10 Prosince 2006, 22:38:31 »
Mohol by mi niekto poradit ohladom KAudiocreatoru ked chcem ripovat na mp3 tak na konci mi to vyhlasuje chybu (Vybrani kodovaci system nebol najdeni)

antelao

• Aktivní člen
  • *
KAudiocreator
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2006, 10:57:12 »
K ripování do mp3 je potřeba doinstalovat lalíček lame. Jáí nevěděl který přesně, tak jsem dal "lame" i "lame-extras".

Ale zatím jsem nenašel jak nastavit bitrate. OGG mi to dalo automaticky 112 bkps a mp3 204 kbps. Ale ani nevím, jestli je datový tok konstatní nebo variabilní. Poradíte prosím kde to nastavit? Umí to KAudioCreator vůbec?

Díky, jiří

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
KAudiocreator
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2006, 18:53:13 »
Stačí nainstalovat lame. V kaudiocreatoru se pak v nastavení zvolí lame jako kodér. V tomtéž  okně lze lame nastavit (tlačítko Nastavit... ;)) přepínači příkazového řádku. Pro možnosti nastavení pak stačí v konzoli zadat
Kód: [Vybrat]
lame --help

antelao

• Aktivní člen
  • *
KAudiocreator
« Odpověď #3 kdy: 23 Prosince 2006, 23:54:43 »
aha! takže někam do řádku
Kód: [Vybrat]
lame --preset standard --tt %{title} --ta %{artist} --tl %{albumtitle} --ty %{year} --tn %{number} --tg %{genre} %f %ozamontovat ještě parametr "-b" jakože bitrate.

No, mám raději nějaké klikátko. Zkusil jsem Gripper a zatím u něj zůstanu.

Díky za odpověď, jiří

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
KAudiocreator
« Odpověď #4 kdy: 24 Prosince 2006, 11:57:20 »
Naprosto jsi nepochopil. V příkazovém řádku jen zjistíš přepínače pro lame, nastavíš je pak v kaudiocreatoru. ;)

mellis

• Návštěvník
    • MirosCreation
KAudiocreator
« Odpověď #5 kdy: 07 Ledna 2007, 03:51:15 »
no primo v tom Kaudiocreatoru je nastaveni kvality mp3. pod zalozkou Encoder/lame/configure. V tom radku command line je prave ta polozka --preset standard to co urcuje bitrate. kdyz kliknes help tak ti to ukaze konkretne jaky.

'--preset extreme' = 224 to 256 kbps VBR

'-h' = 128 kbps CBR joint stereo

musim se ale priznat, ze jsem zkousel takto udelat mp3 a i kdyz jsem menil bitrate tak soubory nesly v amaroku prehrat. V kaffeine ale napriklad ano. bitrate mi to ukazovalo korektne.
Petr
kubuntu6.10edgy

Quis custodiet ipsos custodes
= Quis Custodiet Ipsos Custodes =
Ubuntu 8.04 (Hudry Hudry) SONY VAIO VGN-FS742/W

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.