Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LTS alebo najnovsie distro?  (Přečteno 3157 krát)

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
LTS alebo najnovsie distro?
« kdy: 25 Prosince 2010, 10:48:50 »
Dobry den,

po kompletnom prestavani PC som sa po dlhsej dobe opat rozhodol vratit od Debianu spat k Ubuntu. Ak si dobre spominam tak pre rokom alebo tak, sa hovorilo ze LTS vydania su lepsie odladene, stabilnejsie atd.  A preto moja otazka: Mam instalovat najnovsie distro alebo posledne LTS vydanie?

S instalaciou noveho systemu je samozrejme spojena aj zaloha mailov a tak - ked si odzalohujem adresar s mojimi uctami v Thunderbirde, zachova sa aj oznacenie precitane/neprecitane?

Dakujem
No Future, No Hope

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: LTS alebo najnovsie distro?
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2010, 11:04:51 »
Záleží na tom, či od systému požaduješ novší software alebo väčšiu stabilitu. Každopádne s 10.04 asi nepokazíš nič. Čo sa týka zálohy, ostane to presne tak ako v momente jej vykonania (aj vrátane označenia, štítkov a pod.)

MartenP

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2010, 11:42:16 »
Také záleží na tom, jak moc nový HW máš. Já bych třeba LTS nahodil i rád, ale Intel HD grafika není podporována zrovna moc dobře. Ale asi platí, že pokud váháš a nemáš extra nároky na aktuálnost balíků, je LTS lepší.

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosince 2010, 12:10:32 »
dakujem. az tak nove tie veci zase nie su ... presne ozancenie dosky teraz nenajdem, ale je tam intelovsky procesor. grafika je  msi n460gtx - tu som po nainstalovani ovladacov od nvidie rozchodil aj na debiane. este by ma zaujimalo ci je vhodne instalovat 64bit verziu alebo su s tym este stale problemy a je lepsie ostat u 386 verzie ak chcem co mozno najbezproblemovejsi chod?
No Future, No Hope

MartenP

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2010, 15:16:08 »
Nikdy jsem ani 32-bitový Linux neprovozoval. Problémy vůbec žádné. Pokud máš 4GB a více, je 64-bit jasná volba.

donny

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2010, 18:53:07 »
Já jsem se dříve vracel na 32bit právě kvůli problémům na 64bit, ale ted už dlouhou dobu jsem opět na 64bitu a zatím jsem neřešil ani jeden problém ohledně toho, že mám 64bit systém (snad jen že musím mít navíc nainstalované ještě některé 32bitové knihovny a 32bit wine, abych si mohl občas zahrát CSko)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2010, 23:04:06 »
Jsem na tom podobně a po návratu z Debianu na Ubuntu jsem vsadil na LTS verzi (10.04), protože jsem s předešlou LTS (8.04) měl pozitivní zkušenosti. Mezitím jsem změnil HW, ale i ta 10.04 mi běhá bez problémů a používám vše tak, jak jsem zvyklý. Takže se přikláním k názoru, že tou LTS nic nezkazíš :-)
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 25 Prosince 2010, 23:09:05 »
Taky jedu na 64 bit LTS. At už si vybereš jakkoli, 64bit je jasná volba ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
« Odpověď #8 kdy: 25 Prosince 2010, 23:21:27 »
tak zatial to funguje celkom dobre a pri instalacii neboli problemy. ale jeden problemik nastal pri flashy vo firefoxe - najskor to neslo nainstalovat cez web rozhranie ako vzdy, tak som flash pridal cez synaptic. to fungovalo, ale zrazu mi nefunguje scrollovacie kolecko vo flash aplikaciach - malo by fungovat ako zoom. nevie niekto co s tym?
No Future, No Hope

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #9 kdy: 26 Prosince 2010, 21:35:03 »
tak zatial to funguje celkom dobre a pri instalacii neboli problemy. ale jeden problemik nastal pri flashy vo firefoxe - najskor to neslo nainstalovat cez web rozhranie ako vzdy, tak som flash pridal cez synaptic. to fungovalo, ale zrazu mi nefunguje scrollovacie kolecko vo flash aplikaciach - malo by fungovat ako zoom. nevie niekto co s tym?
FLASH nič viac nič menej.FLASH nemá problém FLASH je problém 8).
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 28 Prosince 2010, 18:05:27 »
Ja mam teda lepsi zkusenosti s maverickem. Nicmene ja zas hodlam utect k debianu, squeezy bude kazdou chvili stable a verze beznych aplikaci jsou stejne ci novejsi s maverickem.
Kubuntu 20.04

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
« Odpověď #11 kdy: 28 Prosince 2010, 19:51:34 »
Ja mam teda lepsi zkusenosti s maverickem. Nicmene ja zas hodlam utect k debianu, squeezy bude kazdou chvili stable a verze beznych aplikaci jsou stejne ci novejsi s maverickem.

nic v zlom, ale squeezy je stable kazdou chvili uz asi tak rok a stale sa to odklada na neskor a na neurcito...
No Future, No Hope

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 28 Prosince 2010, 19:59:59 »
squeezy je stable kazdou chvili= nevydim vtom rozdiel ubunta a squeezy je rozdiel ja frcim na squeezy a idu fse aplikacie ok

nic v zlom, ale squeezy je stable kazdou chvili uz asi tak rok a stale sa to odklada na neskor a na neurcito...

nic v zlom, ale squeezy je stable kazdou chvili uz asi tak rok a stale sa to odklada na neskor a na neurcito.  = uz som utiekol idem na squeezyho a uz je stable squeezy- ziaden bug squeezy- velka spokojnost pre mna z debianom.
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 29 Prosince 2010, 19:29:20 »
Ale stále tam nemáš novučký soft...ArchLinux comfort. ::)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Pavel Půlpán

« Odpověď #14 kdy: 29 Prosince 2010, 20:13:12 »

Teď jsem s ním pár dní koketoval. Nejdřív člověka omámí ta jednoduchost systému a relativně i rychlost... no ale potom se na povrch vyderou některé neduhy způsobené nevyladěností jednotlivých balíčků. Ve finále tedy Arch funguje, vcelku dobře, ale mouchy se u něj objeví častěji, než u jiných distribucí.

thomas87

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 29 Prosince 2010, 20:59:13 »

S instalaciou noveho systemu je samozrejme spojena aj zaloha mailov a tak - ked si odzalohujem adresar s mojimi uctami v Thunderbirde, zachova sa aj oznacenie precitane/neprecitane?

Dakujem

Ja zalohuji stylem, ze si zkopiruju celou slozku .thunderbird a pak ji nahraji zpet do domovskeho adresare. Vse je pak tak jak bylo od posledniho spusteni. Takze prectene/neprectene maily jsou stejne jako v pred zalohou.
Kubuntu 7.10 -> 8.04 -> 9.10 -> 10.04 -> 10.10 -> 11.10 -> 12.04 -> 14.04
IBM ThinkPad R60 -> Lenovo Thinkad X230

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 29 Prosince 2010, 21:02:50 »

Teď jsem s ním pár dní koketoval. Nejdřív člověka omámí ta jednoduchost systému a relativně i rychlost... no ale potom se na povrch vyderou některé neduhy způsobené nevyladěností jednotlivých balíčků. Ve finále tedy Arch funguje, vcelku dobře, ale mouchy se u něj objeví častěji, než u jiných distribucí.
No...sa niekedy stáva...najradšej spomínam ako som tlačil čierne štvorce/obdĺžniky cez celú stranu :D.Ale to iba pri obrázkoch.

donny

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 29 Prosince 2010, 21:21:31 »

Asi bych se měl považovat za šťastného člověka, když z Archem nemám vůbec žádné problémy :)
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

Pavel Půlpán

« Odpověď #18 kdy: 29 Prosince 2010, 21:56:44 »
Asi bych se měl považovat za šťastného člověka, když z Archem nemám vůbec žádné problémy :)

No, možná záleží na tom, co používáš za desktop...

donny

• Závislák
« Odpověď #19 kdy: 29 Prosince 2010, 22:25:30 »

Zrovna teď KDE 4.5.4 z extra repozitáře (x86_64).

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 30 Prosince 2010, 14:55:03 »

Zrovna teď KDE 4.5.4 z extra repozitáře (x86_64).
Ja používam GNOME.Ale ani WM(openbox,fluxbox,...) nie sú zlé.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.