Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skener diapozitivů  (Přečteno 3612 krát)

kost

• Návštěvník
Skener diapozitivů
« kdy: 28 Prosince 2010, 05:13:20 »
Ahoj, dostal jsem skener diapozitivů Tchibo
http://www.tchibo.cz/Napady-ktere-se-toci-kolem-dobreho-zvuku-t200001010.html
vůbec si s tím nevím rady, výrobce samozřejmě není uveden a já nevím, jestli a jak by to šlo zprovoznit... Nemáte někdo zkušenost?
Nejspíš to bude fungovat jako CMOS kamera, plug and play to nejde, nevím co dál zkoušet... google mi nepomohl, nic moc sem nenašel.
 :(

Moc rád bych to zprovoznil,
předem děkuju za rady.

Luban

• Závislák
Re: Skener diapozitivů
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2010, 07:45:25 »
Podívejte se na www.sane-project.org. Pokud ho nenajdete mezi podporovanými, velmi pravděpodobně ho pod linuxem nezprovozníte.
Já jsem neuspěl se svým skenerem Canon 5200F, který je taky na diáky. Kupoval jsem ho však před tím, než jsem přešel na linux.

kost

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2010, 19:30:59 »
Tchibo tam samozřejmě žádné není.. ;-)
Jak sem psal, ani pravého výrobce jsem nedokázal dohledat (nepředpokládám, že by v továrně na kafe bušili na druhém pásu počítačové příslušenství. Prostě to v číně berou z nějaký stávající fabriky, která bude dělat kopie zavedených značek a dávat na to svoje TCM logo...)

Nevim, nakolik mam hleat rozcházení skenerů, protože si myslím, že to spíš funguje jako usb cmos kamera 5Mpx na makro snímky, než jako skener...

bjuty

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosince 2010, 20:39:03 »
je to od firmy König, asi předchůdce tohoto http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?CD=SCU0258
UBUNTU 14.04 LTS

kost

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2010, 00:19:51 »
Děkuju,
konig ale taky nevypadá úplně nadějně, taky na něj nějak nemůžu nic najít.. :-(
Nemáte někdo nějakej nápad?

kost

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2010, 02:49:37 »
lsusb:
Bus 001 Device 016: ID 05a9:1550 OmniVision Technologies, Inc. VEHO Filmscanner

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosince 2010, 14:18:10 »
V nabídce Veho identický model jako máš ty nevidím, ale našel jsem jej jako SVP FS-1000. Což ti stejně asi nepomůže, páč to bude zas je jen nějaký jiný potisk na krabici. Výrobky Veho jsou ovšem rovněž prodáváný pod značkou Reflecta a na rozdíl od Veho je Reflecta alespoň uvedena mezi výrobci v projektu sane - ovšem její výrobky jsou nepodporované.

V jedné diskuzi jsem ovšem bez dalších podrobností našel, že se někomu podařilo filmový scanner Veho rozchodit v aplikaci cheese (což je aplikace k webové kameře)
« Poslední změna: 29 Prosince 2010, 14:20:28 od Iljusin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.