Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaké další distribuce Linuxu používáte ?  (Přečteno 15321 krát)

Jan Rippl

• Návštěvník
  • Jsme tu stále s Vámi...
    • JanRippl.eu
Jaké další distribuce Linuxu používáte ?
« Odpověď #25 kdy: 02 Ledna 2007, 12:38:47 »
No já mám ještě Fedoru 5 a Slaxe. Ale jen na CD a DVD. Takže používám jen Ubuntu (5.04) a Server 5.10. Dnes mě přišlo 6.06 takže se už nemůžu dočkat :P. Provozuji malinkatou síť (router) Siemens Primaergy 400 (server běhá skvěle)>>>Pentium I (Desktop). Ubuntu je prostě nejlepší!!!
Řekni, jaký software používáš, a já ti povím, jaký jsi...

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 11 Ledna 2007, 00:16:48 »
Já jsem kdysi (když jsem poprvé uvažoval o Linuxu) chtěl vyzkoušet Mandrake (byla to prý distribuce pro začátečníky a navíc nejrozšířenější v ČR). Než jsem se ale k tomu dostal tak najednou z toho byla Mandriva, která jak jsem tehdy pochopil nabízela nejnovější systém jen jakémusi Klubu, kam se musel člověk zaregistrovat, ostatním byla nabízena jen nějaká okleštěná verze. Tak to jsem si řekl, že tedy ne. Dal jsem si na nějaký čas pohov a pak začal číst články a knížky a Linuxu, ale neměl jsem možnost si nic z toho vyzkoušet - inu bez PC jdou takové věci špatně. Po prázdninách jsem si konečně pořídil notebook, a vrhl se do Linuxu po hlavě. Chtěl jsem vyzkoušet Fedoru a Ubuntu, tak jsem si stáhl ta instalační DVD, vypálil a jako první sáhl po Ubuntu. No a mám ho doteď a měnit nehodlám. Fedora asi zůstane v šuplíku.

Mám ještě dotaz na ty z vás, kterým nesedí rpm. Mohl byste někdo trochu rozvést ty problémy - zajímá mě to. Nikde jsem zatím nic takového nečetl (autoři se tím chlubit asi nebudou). Díky za názory.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #27 kdy: 11 Ledna 2007, 07:33:33 »
Nejlepší asi bude, když si to rpm distro nainstalujete. Někde se to tu řešilo, ale nic konkrétního tam nebylo. Snad jen, že závislosti se tak nějak neřešili tak hezky.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mirak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 22 Března 2007, 00:57:17 »
Jako hlavní distribuci mám Ubuntu 6.10, kvůli nelatinkovým fontům mám i Ubuntu 6.06, kde je jich ve srovnání s 6.10 mnohem více. Když potřebuji Live distribuci používám Knoppix nebo Danix. Když se něco pokazí nastupuje Slax (pro jistotu ho nosím skoro všude s sebou :)) a na starám železe používám Puppy nebo DSL.

Ještě jsem zapomněl dodat, že používám Live CD Mandrivy 2007, abych machrujícím windows-aero userům ukázál 3D akcelerovaný desktop z Live CD, oni pak místo "wow" řeknou "bow wow" a já mám radost :D.
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

donny

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 22 Března 2007, 01:12:59 »
Ja mam nekde v supliku zahrabany stary Mandrakelinux a o neco novejsi Debian, ale uz jsem neshledal zadny duvod, proc zkouset jina distra, kdyz mam Ubuntu. Pro me je to neco jako kompromis mezi pohodlnosti (klikatka) a poradnym systemem (normalni konfigurace,troska konzole atp.). To je presne to, co jsem hledal.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 22 Března 2007, 12:30:35 »
Taky jsem spokojenej s ubuntu. Zkoušel jsem ještě Suse teď přes VirtualBox a taky to nevypadalo špatně. ;) Ale nechce se mě přeinstalovávat když jsem spokojenej. Jedině mě donutí Feisty to budu reinstalovat. Už se těším. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #31 kdy: 22 Března 2007, 18:37:32 »
No, mě teď přišel Solaris, mám u kamaráda slíbenou Feisty a stažený Arch....

A času nemám bohužel nazbyt :)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: 22 Března 2007, 19:41:13 »
RHES na 1 servery, ale inak vsetko uz ubuntu.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 22 Března 2007, 20:13:50 »
Ja som skusil Fedoru 5.Ta slapala celkom bez vacsich problemov. Neskor to bolo SuSE 10.1 ale to slo prakticky hned prec. Aby to na takej zostave ako mam robilo nieco 5 minut to bolo nehorazne. Dlho som bol na win. Potom som skusil Ubuntu 6.10 a siel prec win. Teraz mam uz mesiac a pol Ubuntu. Ide rychlo, v celku spolahlivo a pre mna ako bezneho uzivatela uplne postacujuco, sice niektore veci by sa zisli(ale to uz nie je problem ubuntu, ale Linuxu). Zatial si ho planujem nechat, urcite neprejdem v anjblizsej dobe an inu linuxovu distribuciu, a vobec nie na Win.

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 23 Března 2007, 11:39:46 »
od RH 5.2 (6.2) [cca 1999] -> * -> Debian/*ubuntu FF [2007]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.