Já jsem kdysi (když jsem poprvé uvažoval o Linuxu) chtěl vyzkoušet Mandrake (byla to prý distribuce pro začátečníky a navíc nejrozšířenější v ČR). Než jsem se ale k tomu dostal tak najednou z toho byla Mandriva, která jak jsem tehdy pochopil nabízela nejnovější systém jen jakémusi Klubu, kam se musel člověk zaregistrovat, ostatním byla nabízena jen nějaká okleštěná verze. Tak to jsem si řekl, že tedy ne. Dal jsem si na nějaký čas pohov a pak začal číst články a knížky a Linuxu, ale neměl jsem možnost si nic z toho vyzkoušet - inu bez PC jdou takové věci špatně. Po prázdninách jsem si konečně pořídil notebook, a vrhl se do Linuxu po hlavě. Chtěl jsem vyzkoušet Fedoru a Ubuntu, tak jsem si stáhl ta instalační DVD, vypálil a jako první sáhl po Ubuntu. No a mám ho doteď a měnit nehodlám. Fedora asi zůstane v šuplíku.
Mám ještě dotaz na ty z vás, kterým nesedí rpm. Mohl byste někdo trochu rozvést ty problémy - zajímá mě to. Nikde jsem zatím nic takového nečetl (autoři se tím chlubit asi nebudou). Díky za názory.