Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: proces zombie na kubuntu 10.10 hned po instalaci a upgrade systému  (Přečteno 1489 krát)

luboš

• Aktivní člen
  • *
Ahoj,nainstaloval jsem si jen ze zvědavosti na druhý hardisk distru kubuntu 10.10 a hned po instalaci a následném upgradu aktualizací se mi v seznamu procesů objevilo tohle:[/img]

[attachment deleted by admin]

luboš

• Aktivní člen
  • *
Re: proces zombie na kubuntu 10.10 hned po instalaci a upgrade systému
« Odpověď #1 kdy: 29 Prosince 2010, 11:45:58 »
Jen ještě dodám,že  nerozumím co znamená nepomuk server.(zombie)Stalo se to po základní instalaci a následném upgradu nic dalšího jsem neinstaloval kromě  kodeků na přehrávání audia a videa (systém se zeptal jestli je chci instalovat),takže nevím co to má znamenat?Nevíte někdo co s tím?Díky za odpověd.L.L

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 29 Prosince 2010, 12:00:36 »
Kód: [Vybrat]
Procesy zombie

Proces zombie je proces, který byl ukončen, ale nebyl doposud „uklizen“. Odklizení provádí nadřízený proces.
 Tento proces automaticky provede funkci wait(), proto není před jejím voláním nutné ověřovat, zda je příslušný
 podřízený proces stále aktivní. Mějme příklad: program vytvoří nový proces, provade nějaké výpočty a pak na něj
 zavolá funkci wait(). Když však podřízený proces skončí dříve, než nadřízený proces zavolá funkci wait(), stane
 se z něj proces zombie. Až nadřízený proces zavolá funkci wait(), získá návratový kód podřízeného procesu, tento
 proces se zruší a funkce wait() se okamžitě vrátí.

Pokud ale nadřízený proces funkci wait() nezavolá, nebude podřízený proces „uklizen“.
 Takové procesy potom zůstávají v systému jako procesy zombie a ubírají uživatelům systémové prostředky.
Nepomuk je indexovaci program pre prostredie KDE.
« Poslední změna: 29 Prosince 2010, 12:02:56 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 29 Prosince 2010, 12:10:24 »
Dík,ale můžu já sám vyvolat u toho nadřízeného procesu(nepomuk) funkci wait? aby byl ukončený proces uklizen a nezabíral mi systémové prostředky?Dále mi není jasné co proces nepomuk provádí co je to zač?potřebuji ho vůbec?(někde jsem se tady dočetl,že se dá vypnout ale jak?).

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 29 Prosince 2010, 12:28:35 »
Tak jsem našel kde se modul nepomuk dá vypnou,jen by mne zajímalo jestli si tímto krokem nerozhasím systém?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 29 Prosince 2010, 12:34:15 »
Ak je to bezny postup na vypnutie sluzby spustanej pri starte tak by sa nemalo nic stat. Co sa tyka toho zombie tak v ubuntu nan staci kliknut pravym a vybrat kill proces(zabit proces).
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luboš

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Prosince 2010, 15:23:44 »
Tu službu jsem nepovolil a pak jsem zabil proces nepomuk.Tím mi zmizel i podproces "zombie".Takže díky za radu ahoj

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.