Napiš nám o jaký se jedná HW.
Zdravím Vás,
omlouvám se, zdali to píšu do špatné sekce, ale měl bych pár otázek ohledně instalace a update UBUNTU 10.10.
Distribuci jsem instaloval vedle W7. Všechno proběhlo v pořádku, ale po konci instalaci vyběhla dlouhá hláška s error a zůstal jsem s blikajícím kurzorem. Napsal jsem reboot a šlo to - tohle je defaultní postup?
Není, ale může se to stát.
WiFi mi samozřejmě nefungovala, tak jsem updatoval přes LAN. V průběhu update opět nějaký error (asi z důvodu vypnutí monitoru - logged off). Po restartu však místo hezkého UBUNTU se mi objevilo hnusné 10.10 -udělala to nějaká aktualizace?
Jo, tohle se stane když vypadne téma. Asi jednou se mi to stalo také. Vždy mi pomohl restart. Zkus změnit styl ručně (v menu).[/quote]
A co je asi nejhorší, že nefunguje správně Additional Drivers. Jakmile dám instalovat recommended nvidia accelerated graphics driver, tak pokaždé to skončí chybovou hláškou: system error installarchives failed
Když to několikrát zavřu a zase spustím, tak se to najednou zezelená. Nevíte prosím jak to opravit? 
Jo... s NVIDII jsou poslední dvě vydaní problémy. Nicméně snad bude lépe (dle NVIDIE). Já jsem nainstaloval ovladače přímo ze stránek NVIDIA a chodí dobře - jen grafika hřeje asi o 2 stupně více (zas výkon je asi také lepší).
Já instaluji NVIDII takto (NVIDIA drivery mám ve složce stažené):
1) Vše vypnu
2) ctrl+alt+f1 (vyskočí velký zlý černý terminál, nelekni se a piš)
3) zaloguji se
4) sudo killall gdm-binary
5) cd ~/Stažené
6) chmod +x NVIDIA-Linux-x86-260.19.29.run
7) sudo ./NVIDIA-Linux-x86-260.19.29.run

Odklikám vše (špatně se vygeneruje nějaký přípravný soubor - protože si to nerzumí s nastavení ubuntu, já to ignoruji. Pak dám aby to vygenerovalo konfigurák pro Xserver a udělalo zálohu starého).

Po skončení zadej třeba:
sudo gdm
popřípadě
sudo reboot
Mě na 2 pc tento postup fungoval za poslední měsíc 4x. Čili se ho nebojím. Samozřejmě nemůžu zaručit, že to u tebe bude úplně stejné.
Dalším problémem je, že bude používat drivery od NVIDII, čili až aktualizuješ Kernel (jádro), tak to budeš muset udělat znovu (cca. 3 za půlroku).
Přesný název driverů může být jiný.