Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Touchpadom asus m50Vc  (Přečteno 2683 krát)

filo99

• Návštěvník
Problém s Touchpadom asus m50Vc
« kdy: 01 Ledna 2011, 20:24:07 »
Zdravím.  na silvestra som sa rozhodol začať fungovať na ubuntu 10.10 - Mám Asus M50Vc. Vo win. som strašne rád využíval multimedialny touchpad a tu to bohužial nejde rozbehať. nebola by na to nejaka hračička ktorá by mi to spojazdnila? ??? ???
Asus M50VC >15,4'' intel core2Duo P8400 nvidia 9300m GT 512 MB 2x2GB Kingston Ram DDR2, 320 Gb hdd. asus EEE PC 1001 PQ na cesty 160GB hdd 2GB RAM itel atom N450. chladiaca podlozka 2x120mm usb powered fan home made. 640gb external hdd
terminátor bude open source

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Problém s Touchpadom asus m50Vc
« Odpověď #1 kdy: 02 Ledna 2011, 00:03:15 »
Multimediálny touchpad znamená touchpad(klasický čo býva na notebookoch)?A ako nefunguje?Vôbec?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Ledna 2011, 00:24:59 »
Ani mne nefunguje touchpad na acer aspire5315 - nasiel som toto https://help.ubuntu.com/community/MacBookPro7-1/Maverick#Touchpad
len neviem kde je config - xorg.conf-
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Ledna 2011, 00:40:09 »
Uz ide len od verzie 10.10ubuntu sa asik nespusta auto pri starte touchpad-- Pomohlo my iba klavesova skratka Fn+F6 a touchpad sa spusti..
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 02 Ledna 2011, 10:03:17 »
Multimediálny touchpad znamená touchpad(klasický čo býva na notebookoch)?A ako nefunguje?Vôbec?
Podla toho co som hladal tak tento typ ntb ma touchpad ktori ma vyclenenu cast na ktoru ked sa klikne tak sa touchpad zmeni na ovlacie zariadenie prehravaca. Na touchpade sa vytvoria tlacidla na play, stop a posuv vpred, vzad.
Riesenie spojazdnenia tejto funkcie som nevygooglil. Mozno niekto bude mat vacsi uspech.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Ledna 2011, 12:18:35 »
No táto sranda bude asi behať len pod windousom(tie multi tlačidlá).Ale možno bude riešenie.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

1arash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Ledna 2011, 13:25:23 »
No táto sranda bude asi behať len pod windousom(tie multi tlačidlá).Ale možno bude riešenie.
Vsak idu na ecer aspire 5315 -- multi tlačidla.
Instalacia programov:

filo99

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Ledna 2011, 19:19:53 »
touchpad mastí len mi dosť chýba dualný mod touchpadu. tj tie ostatne multimedialne srandičky. taktiež nejako sa mi ešte nepodarilo rozbehať  snimač odtlačkov
Asus M50VC >15,4'' intel core2Duo P8400 nvidia 9300m GT 512 MB 2x2GB Kingston Ram DDR2, 320 Gb hdd. asus EEE PC 1001 PQ na cesty 160GB hdd 2GB RAM itel atom N450. chladiaca podlozka 2x120mm usb powered fan home made. 640gb external hdd
terminátor bude open source

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 03 Ledna 2011, 21:41:50 »
Možno si kukal zastaralé http://wiki.ubuntu.cz/%C4%8Cte%C4%8Dka%20otisku%20prstu a ešte tu kukni je tam aj diskusia k tomu http://www.linlap.com/wiki/asus+m50vc

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.