Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopete - pár otázek  (Přečteno 3834 krát)

university

• Návštěvník
Kopete - pár otázek
« kdy: 11 Prosince 2006, 17:51:32 »
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat na pár otázek, které u kopete prozatím neumím nastavit.
1) Mám nastaveno spouštění kopete po startu systému. Rád bych to ovšem nastavil tak, aby se po spuštění automaticky u všech účtů nastavil online, a hlavně aby se minimalizoval jen do traye?
2) Pořád mě u kopete otravuje jakýsi kde password manager. Jak se ho zbavit?
3) Nejzásadnější problém pak vidím v tom, že se mi zatím nepodařilo zjistit, jak v nějakém icq klientovi pro windows (at uz kopete či sim nebo gaim) nastavit status messages?

V originálním icq i např. windowsackem qip je možné si místo online zvolit jinou barevnou ikonku a u ní napsat stav a zprávu - určitě víte, co mám na mysli.. jak je to však v kopete? ani se mi nezobrazují stavy u ostatních - vždy je vidět jen online/away, N/A apod. ale ne vlastní stav???

Moc vám děkuji, kopete je výborné, jen toto je jeho velká nevýhoda.
« Poslední změna: 14 Října 2007, 01:29:54 od Anna Taliánová »
kvůli Linuxu už ani nespím:)

Ego Tycoon

• Návštěvník
kopete - pár otázek
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2006, 18:29:49 »
Citace: university
aby se po spuštění automaticky u všech účtů nastavil online
Nastaveni - Nastavit - Chovani - Ruzne - Automaticky se pripojit po spusteni

..hlavně aby se minimalizoval jen do traye?
Nastaveni - Nastavit - Chovani - Systemova cast panelu - Zobrazovat ikonu v systemovem panelu + Spustit se skrytym hlavnim oknem

3) Nejzásadnější problém pak vidím v tom, že se mi zatím nepodařilo zjistit, jak v nějakém icq klientovi pro windows (at uz kopete či sim nebo gaim) nastavit status messages?
Soubor - Set Status Message
Po kliknuti na ikonku stavu dole a vyberu flagu se vam pak zprava objevi v nabidce
Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz | A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition
Asus Extreme N9600GT Silent/HTDI/512MB | Samsung SpinPoint HD502IJ 500GB | Asus P5K SE/EPU | Eurocase ML-550

university

• Návštěvník
kopete - pár otázek
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2006, 20:31:49 »
Citace: Berry
Po kliknuti na ikonku stavu dole a vyberu flagu se vam pak zprava objevi v nabidce
To je ale neco jineho nez myslim - to je obycejna status message. Mam na mysli jeste i vyber ikonky, nazev statusu. A take se mi ty ikonky@statuty@custom messages nezobrazuji u ostatnich..

Jinak dik :)

ps: neslo by nejakym skriptem treba nastavit, ze dejme tomu ICQ1 se spusti Online, ICQ2 Invisible apod.? Nebo toho uz chci moc? :)
« Poslední změna: 14 Října 2007, 01:26:04 od Anna Taliánová »
kvůli Linuxu už ani nespím:)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
kopete - pár otázek
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2006, 20:45:37 »
Když už se tak dotazuje to Kopete:

Umí Kopete automaticky ukládat historii konverzace, jako Gaim, Miranda, ICQ a jiní klienti?
Je to pro mě docela zásadní, když mi někdo něco píše, abych si to mohl dohledat

Pokud něco takového umí, kde se to dá zapnout/jak se do tého historie dostanu?
Hledal jsem i v official manuálu a nikde nic
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Ego Tycoon

• Návštěvník
kopete - pár otázek
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2006, 20:57:16 »
Citace: jakub.lucky
Když už se tak dotazuje to Kopete:

Umí Kopete automaticky ukládat historii konverzace, jako Gaim, Miranda, ICQ a jiní klienti?
Je to pro mě docela zásadní, když mi někdo něco píše, abych si to mohl dohledat

Pokud něco takového umí, kde se to dá zapnout/jak se do tého historie dostanu?
Hledal jsem i v official manuálu a nikde nic
Ano, Kopete ma modul zvany historie.

Aktivace: Nastaveni - Nastavit moduly - Historie

Vyvolani historie u urciteho kontaktu: Pravy click na kontakt v kontakt listu - Zobrazit historii
« Poslední změna: 14 Října 2007, 01:27:43 od Anna Taliánová »
Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz | A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition
Asus Extreme N9600GT Silent/HTDI/512MB | Samsung SpinPoint HD502IJ 500GB | Asus P5K SE/EPU | Eurocase ML-550

dodo_mt

• Návštěvník
pár otázek
« Odpověď #5 kdy: 12 Října 2007, 01:36:23 »
Ahoj nejdem zakladat novu temu tak to napisem sem :)

Nainstaloval som si kopete vsetko bezi ok az na to ze v liste Kopete(tam kde sa ma zobrazovat nazov programu) sa zobrazuje "%c" bez uvodzoviek. Dalej ked spustim Mozilla Firefox tak mi mozila nahodi stranku www.%c.com a napise chybovu hlasku.

V com je chyba alebo stalo sa nieco podobne aj vam?

Mam v Kopete zapnute nejake pluginy.
Pouzivam Ubuntu 7.04 prostredie Gnome

Prikladam screeny:

dodo
Pc: Mac Os X 10.7.3
Server: Ubuntu 11.10

boon

• Aktivní člen
  • *
Re: pár otázek
« Odpověď #6 kdy: 12 Října 2007, 20:55:15 »
Ahoj nejdem zakladat novu temu tak to napisem sem :)

Nainstaloval som si kopete vsetko bezi ok az na to ze v liste Kopete(tam kde sa ma zobrazovat nazov programu) sa zobrazuje "%c" bez uvodzoviek. Dalej ked spustim Mozilla Firefox tak mi mozila nahodi stranku www.%c.com a napise chybovu hlasku.

V com je chyba alebo stalo sa nieco podobne aj vam?

Mam v Kopete zapnute nejake pluginy.
Pouzivam Ubuntu 7.04 prostredie Gnome

Prikladam screeny:

dodo

měl jsem ten samý problém. Nikdy jsem nepřišel na to, co jej způsobilo, ale mohlo to být změněné téma, gDesklets, nebo něco podobného. Dělalo mi to přesně to, co vám, i s FFkem, i s Kopete. Nechci vás strašit, ale po pár dnech s touto chybou se mi Linux poměrně slušně sesypal. Asi to bylo mnou, ale kdyby se vám náhodou stalo to samé, víte proč :D
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

dodo_mt

• Návštěvník
Re: kopete - pár otázek
« Odpověď #7 kdy: 12 Října 2007, 21:12:44 »
kurnik dufam ze nie :o vsak konecne som si nastavil vsetko tak ako sa mi paci a nechce sa mi to robit znova.... :'( :'(
skusal som kopete aj odinstalovat ale nic. Tema a ani gDesklets s tym nema nic skor by som povedal ze Kopete. Ked som ho dnes preinstaloval tak chvilu to bolo OK, ale ked som ho minimalizoval/vypol tak to skocilo spat :(
Kopete sa mi paci pre jeho nastavenie a pluginy... ziaden iny messenger sa mi tak nepacil

dodo
« Poslední změna: 14 Října 2007, 01:29:19 od Anna Taliánová »
Pc: Mac Os X 10.7.3
Server: Ubuntu 11.10

d.washington

• Návštěvník
    • DW-Design.eu
Re: Kopete - pár otázek
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopadu 2007, 04:58:03 »
Taky by mě něco zajímalo:

Jsem trochu magor na to, aby všechno ladilo (GTK theme, GDM, a tak...). Jde kopete skinovat? krome chat-window? Nebo jde nejak nastavit vzhled, jak by mohl vypadat contact list (Krome nastaveni Vzhled)?

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
Re: kopete - pár otázek
« Odpověď #9 kdy: 02 Listopadu 2007, 09:15:23 »
Citace: Berry
To je ale neco jineho nez myslim - to je obycejna status message. Mam na mysli jeste i vyber ikonky, nazev statusu. A take se mi ty ikonky@statuty@custom messages nezobrazuji u ostatnich..

Jinak dik :)

ps: neslo by nejakym skriptem treba nastavit, ze dejme tomu ICQ1 se spusti Online, ICQ2 Invisible apod.? Nebo toho uz chci moc? :)

obecne pokud chcete pustit program nejakym scriptem, tak ho spuste v terminalu s parametrem "--help", vypisou se vam moznosti, s jakymi parametry se jak spusti...ty pak muzete vepsat do prislusneho scriptu
u kopete napr: " --autoconnect <accounts>  Automaticky připojit uvedené účty. Pro zadání více účtů použijte čárkami oddělený seznam."

;)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.