Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastaveni dvou monitoru pres prikazovy radek a restart X  (Přečteno 1628 krát)

hdm

• Návštěvník
Ahoj,
dal jsem dohromady tento prikaz, ktery me prepise xorg.conf soubor a restartuje Xka.
sudo cp /etc/X11/xorg.conf.dual /etc/X11/xorg.conf; sudo /etc/init.d/gdm restart
Tim se me nastavi oba monitory a nemusim to delat pres NVIDIA X Server Settings.

Je tu ale drobny problem, ktery me vadi:
Kdyz nastavim dva monitory pres NVIDIA X Server Settings a dam Apply po nastaveni jak to chci tak se me "nahodi" oba monotory hned a nemusim se znovu prihlasovat. Nevi jak to maji udelane, ale neni treba vyskocit do prihlasovaciho okna a zase se prihlasit (restartovat Xka).
Kdyz to udelam pres prikaz co jsem uvedl  tak me to pri restartu vykopne do prohlasovaci obrazovky a po prihlaseni se zapnou oba displaye.

Jde tedy udelat pres prikazovy radek to same co dela Apply v NVIDIA settings? (aby jsem nemusel restartovat Xka?)

Diky za pripadne rady

Hdm

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: Nastaveni dvou monitoru pres prikazovy radek a restart X
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2011, 15:03:40 »
Hledej program disper. Třeba takhle:
http://www.google.cz/search?q=disper+nvidia+ubuntu

hdm

• Návštěvník
Re: Nastaveni dvou monitoru pres prikazovy radek a restart X
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2011, 16:19:10 »
dikes za nakopnuti.

Kdyby to nekdo potreboval.
Pro uplnou pohodlnost (pac jsem lenoch) jsem si krome disperu stahl jeste auto-disper.sh. Pak jsem si nastavil obe varianty monitoru(jeden/dva) a ulozil jak je popsano v navodu u auto-disperu. Nakonec jsem si udelal dva triggery co me jednoduse loadnou nastaveni ktere prave chci, nejak takto:
sh <cesta ke slozce>/auto-disper.sh --load DualMonitor(toto je nazev pro ulozeny profil s nastavenim).

Jeste drobna poznamka:
kdyz jsem prenastavil na dva monitory tak se me panely presunuli presne na ten druhy kde jsem je nechtel. To se da opravit tim, ze zeditujete  ~/.auto-disper/<slozna s nastaveni dvou monitoru>/config a na radku associated displays prehodite poradi tech monitoru co tam jsou (ja je prehodil i v sekci metamode, ale nevim jestli to je nutne)

Samozrejme by jeste slo pri startu Xek nechat automaticky rozpoznat jake jsou monitory pripojene a podle toho je nastavit, ale to me uplne nevyhovuje. obcas prenasim zapnuty notas a mam pak plochu rozsirenou do paralelniho vesmiru ;-)

vysledkem je ted, ze clicknu na trigger > monitory se prenastavi na jeden/dva > valim dal :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.