Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jakou bezdrátou usb myš  (Přečteno 2295 krát)

Luban

• Závislák
Jakou bezdrátou usb myš
« kdy: 05 Ledna 2011, 23:15:18 »
Chtěl bych pořídit rodičům bezdrátovou usb myš k notebooku (HP nx7400).
"Do oka" mi padly tyto kousky:
Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000
Logitech Wireless Mouse M180
Logitech by měl mít podporu v jádře. U toho Microsoftu nevím. Zkoušel jsem "googlovat", ale nedobral jsem se odpovědi.
Microsoft zvažuji proto, že s jejich HW mám kupodovu ty nejlepší zkušenosti (všechny mé myši k ntb s linuxem byly Microsoft).
Ten Logitech jsem neměl v ruce.
Jakou myšku používáte vy? Případně nemáte někdo zkušenost s těmi výše uvedenými, případně s jinými usb?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: Jakou bezdrátou usb myš
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2011, 23:24:30 »
Problém s kompatibilitou by být neměl, zatím jsem neobjevil usb myš, která by na Ubuntu nefungovala a zkoušel jsem jich fůru. Jediný problém může být třeba se softwarem ovládaným režimem setrvačníku kolečka a podobnými vyfikundacemi např. Logitechu. A hardware se značkou Microsoft je dlouhodobě ceněný velmi, není to náhoda.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2011, 23:32:03 »
Ja mám s Myškami a klávesnicami od Logitechu dobré skúsenosti.Na 'multimediálnej' klávesnici mi idú multimediálne tlačítka out of box a pod windowsom mi to nejde ani s originálnym driverom...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Luban

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2011, 23:41:28 »
Díky. S myšemi od Logitechu zkušenost nemám. Třeba mi někdo tady pozitiva napíše  ;)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2011, 23:49:23 »
Logitech je fajn, ale co se kvality týká, doporučení nedostane. Měl jsem MX1000, po roce a kousek začalo zakmitávat levé tlačítko, následně přestávala myš fungovat úplně pokud jsem s ní nešvihnul o stěnu a dospělo to do okamžiku, kdy jsem s ní o stěnu švihnul naposled a pořádně a šel místo ní koupit MX1100, které po pár měsících odešlo prostřední tlačítko, které jsem použil desetkrát a tlačítko na palec funguje dost bídně. Ale nemusím s ní mlátit, jen jednou za půl roku vyměním jednu tužkovou baterii :) Jinak mám Logitech rád :)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2011, 00:01:32 »
No bodaj by nie keď sa s ňou takto hráš...ale čo sa týka kvality tak neviem.Logitech z roku pred kristom a ešte funguje(všetko).Akurát v nej niečo hŕka, zrejme nejaký úlomok.Ale to je vec toho zaobchádzania.Fungovať funguje denno denne a som spokojný.Ale na klávesnice a myši od MS som počul iba (skoro) samé chváli.Akurát sa mi zdá, že je to trošku predražené.Tie najlacnejšie vydržia aj tak najviac ;D.MS som mal v ruke ešte v dobách, na ktoré si teraz nespomínam v dobách W95/98...akurát to bolo ešte kolečko a nie žiadne červené svetielko.To boli ale šialené časy.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Luban

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2011, 12:20:49 »
Tak u mého dodavatele je Logitech o 30,- Kč dražší a teď "babo raď"  ;).

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2011, 18:52:23 »
Tých 30 kačiek je skoro nič za pokus to stojí.

Luban

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 10 Ledna 2011, 15:45:18 »
Tak nakonec je vše jinak, jako vždycky :).
Ntb má bluetooth, tak našim koupím Microsoft notebook mouse 5000, kterou mám já a se kterou jsem spokojen.
V Ubuntu funguje spolehlivě.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Ledna 2011, 21:46:59 »
Tak nakonec je vše jinak, jako vždycky :).
Ntb má bluetooth, tak našim koupím Microsoft notebook mouse 5000, kterou mám já a se kterou jsem spokojen.
V Ubuntu funguje spolehlivě.
A jaká?Sa pochvál a popíš trošku bližšie.

Luban

• Závislák

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 10 Ledna 2011, 23:36:50 »
Info o myšce
http://www.microsoft.com/cze/hardware/mouseandkeyboard/productdetails.aspx?pid=099

Nič sa tam o Linuxe nehovorí :-\.Iba že je to Win7Compatibile.A fungujú všetky klikátka?A kolko ťa to teda stálo.Páči sa mi, že je to cez BT.

Luban

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 10 Ledna 2011, 23:56:22 »
Tlačítka fungují. Dokonce i boční tlačítko zpět (vyzkoušeno v dokumentech a na webu).
Je přesná . Někomu nemusí moc vyhovovat, že je o trošku menší než "klasická myš", ale mě padne do ruky skvěle.
Zítra ji budu rodičům kupovat za 665,- Kč s DPH. Není to zrovna málo, ale měse to vyplatilo.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 11 Ledna 2011, 00:00:58 »
Tlačítka fungují. Dokonce i boční tlačítko zpět (vyzkoušeno v dokumentech a na webu).
Je přesná . Někomu nemusí moc vyhovovat, že je o trošku menší než "klasická myš", ale mě padne do ruky skvěle.
Zítra ji budu rodičům kupovat za 665,- Kč s DPH. Není to zrovna málo, ale měse to vyplatilo.
To je pohoda ja som x(6-7) rokov do zadu kupoval Genius za porovnatelnú sumu   8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.