Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde zvuk SIM IM  (Přečteno 1235 krát)

Sitter

• Návštěvník
Nejde zvuk SIM IM
« kdy: 06 Ledna 2011, 08:27:15 »
Nemůžu ani za boha rozchodit zvuky v SimIM. V nastavení je volba "Použít nastavení zvuku KDE" to je ale nepoužitelné, když okomentuju  kolonku přehrávač např. rythmbox %u tak se ale zvuk přehraje stylem ,že se mi otevře přehrávač. Používám Gnome tudíž na 100% je problém mezi klávesnicí a židlí ;D
Bohužel hledal jsem všude možně, ale řešení jsem nenašel. Najde se dobrodinec, který mě nakopne abych se v tom neplácal ;D
Díky.

Rover623

Re: Nejde zvuk SIM IM
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2011, 10:44:09 »
aplay "cesta ke zvuku" nebo mplayer "cesta ke zvuku" co ti to vezme

Sitter

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2011, 14:08:29 »
aplay "cesta ke zvuku" nebo mplayer "cesta ke zvuku" co ti to vezme

Ani "aplay" nebo "mplayer" nedělá nic, když nastavím rhythnbox %u tak mi  při jakémkoliv zvuku vyskočí na plochu a pak přehrává vše co přehrával před tím. Bez parametru %u se neděje vůbec nic např. rhythmbox/user/sim/sounds/start.ogg . Představoval bych si to tak ,že nastavím systemový přehrávač zvuků, ale nemůžu se dopídit nějaký funkční cesty. ::)

Sitter

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Ledna 2011, 18:49:12 »
Tak po dalších experimentech se mi podařilo docílit, že při okomentování cesty "aplay"  se teď ozývá při přehrávání  chrčení a pískání ;D

Sitter

• Návštěvník
Re: Nejde zvuk SIM IM - Vyřešeno !
« Odpověď #4 kdy: 06 Ledna 2011, 19:22:36 »
Tak, že  vyřešen. Z repa Ubuntu  doinstalován  gnome-mplayer a v nastavení zvuku v SimIM  nastaveno "mplayer". Odzkoušeno a bez problémů to funguje.

Děkuji za reakce, aplay a mplay mě trochu drclo a vo tom to je  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.