Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neodstranitelne QWERTZ  (Přečteno 2011 krát)

Pavel56

• Návštěvník
Neodstranitelne QWERTZ
« kdy: 06 Ledna 2011, 22:20:42 »
Koupil jsem si netbook, vyhnal W7, ale asi pujdou z5, protoze Ubuntu mne privadi do stavu silenstvi. Mam klavesnic US + CZ QWERTY zel se mi neustale sama pridava QWERTZ a nastavuje jako vychozi + se ztratila indikace prepnute klavesnice z listy. Jak z toho ven?

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Neodstranitelne QWERTZ
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2011, 23:45:16 »
Neviem či ti to pomôže ale malo by stačiť Systém->Predvolby->Klávesnica a tam rozloženie a vymazať QWERTZ.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 06 Ledna 2011, 23:58:30 »
Tenhle problem jsem taky resil, je treba dat jeste "Uplatnit v ramci celeho systemu" , pak by to melo prestat ;)
« Poslední změna: 07 Ledna 2011, 00:01:24 od honzee »
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

Pavel56

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Ledna 2011, 20:20:57 »
jak pisu QWERTZ se neustale pridava, tzn i kdyz ji odstranim a nastavim qwerty + zvolim uplatnit v ramci....
Zkusil jsem odebrat i obe cestiny + doinstalovat qwerty, restartuji a mam tam qwertz ...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 07 Ledna 2011, 21:36:13 »
Odhlas sa zo systemu a v prihlasovacej obrazovke zadaj svoje meno-enter teraz sa ti dole zjavy menu kde si vyberies klavesnicu ktoru chces ako predvolenu a normalne dokonci prihlasovanie. Odteraz by si mal mat predvolenu tu ktoru chces. Po tomto ju skus dat aj odobrat. Pred tym asi nesla odobrat lebo bola predvolena. Snad.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Ledna 2011, 23:19:48 »
Odhlas sa zo systemu a v prihlasovacej obrazovke zadaj svoje meno-enter teraz sa ti dole zjavy menu kde si vyberies klavesnicu ktoru chces ako predvolenu a normalne dokonci prihlasovanie. Odteraz by si mal mat predvolenu tu ktoru chces. Po tomto ju skus dat aj odobrat. Pred tym asi nesla odobrat lebo bola predvolena. Snad.
Hej pokial to nenastavíš v GDM tak tam bude do konca sveta.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 08 Ledna 2011, 10:02:27 »
Koupil jsem si netbook, vyhnal W7, ale asi pujdou z5, protoze Ubuntu mne privadi do stavu silenstvi. Mam klavesnic US + CZ QWERTY zel se mi neustale sama pridava QWERTZ a nastavuje jako vychozi + se ztratila indikace prepnute klavesnice z listy. Jak z toho ven?

Řekl bych, že tohle není zásadní bug, spíš jen nějaké neintuitivně udělané nastavení a že to půjde snadno řešit. Pokud by měl člověk migrovat při podobných potížích, tak skončí u tužky a papíru.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Ledna 2011, 12:25:03 »

Řekl bych, že tohle není zásadní bug, spíš jen nějaké neintuitivně udělané nastavení a že to půjde snadno řešit. Pokud by měl člověk migrovat při podobných potížích, tak skončí u tužky a papíru.
Súhlas K+

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.