Domů
Ubuntu CZ/SK
Wiki
Komunita
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Prosíme
přihlašte se
nebo
zaregistrujte
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
nastálo
Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»
Instalace, aktualizace a spouštění
»
Ubuntu z externího HDD
« předchozí
další »
Tisk
Stran: [
1
]
Autor
Téma: Ubuntu z externího HDD (Přečteno 2326 krát)
skoice
Návštěvník
Ubuntu z externího HDD
«
kdy:
08 Ledna 2011, 11:13:12 »
Dobrý den, mám dotaz zda bych mohl ubuntu nainstalovat na externí HDD aniž bych nějak změnil boot windowsu (nechci totiž GRUB). Mě jde hlavně o to abych mohl ubuntu spustit na jakémkoliv počítači pokud ten harddisk připojím.
IP zaznamenána
1arash
Aktivní člen
Re: Ubuntu z externího HDD
«
Odpověď #1 kdy:
08 Ledna 2011, 12:27:48 »
Nainstalovat na externí HDD - Mozes . Zmenit boot windowsu bez grub to nepojde a spustit na akomkolvek pocitaci bez grub to nepojde asik.Da sa moje "riesenie je odinstalovat grub cez super grub disk boot cd- ked nechces nadalej puzivat linux- ja mam install ubuntu na druhom pc len kvoli zavadzacu- z toho pc z ubuntov obnovim grub cez aplikaciu "Grub Customizer" samo ze uz mam pripojeny externy disk z ubuntov a install do mbr sda a uz potom nabotujem na mojom externom ubuntu akurat uz len hw doinstalujem.
IP zaznamenána
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root se meni heslo Alt+F2 a gksudo nautilus instalovanie v terminali apt-cache search balik Hledá zadaný balík. apt-cache show balik Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz
drupry
Návštěvník
«
Odpověď #2 kdy:
08 Ledna 2011, 12:44:24 »
mohu se zeptat na podrobnosti ? už jsem to na ext. disk instaloval Xkrát a pokazde mi to napise BOOTMGR is missing a nebo mi najede GRUB kde nevim co delat, muzete dat navod postupne a pro lajky ?
IP zaznamenána
1arash
Aktivní člen
«
Odpověď #3 kdy:
08 Ledna 2011, 13:05:16 »
Ja som ho ani neinstaloval priamo ubuntu na externy disk iba som okopiroval na externy disk z mojho laptoku z pevneho hd na externy hd cez aplikaciu gparted-- patriciu z ubuntov -- potom som uz len pripojil k druhemu pc externi disk a nabootoval som do ubuntu co som mal uz instalovanu na druhom pc- aj windows maju decka na druhom pc -- obnovil som grub -"Grub Customizer"alebo postaci mozno"" startupmanager."" co je na druhom pc a install do mbr sda a pri boot mam na vyber nabotovat do WIN XP - ubuntu sda2 a ubuntu sdb1= externy disk
IP zaznamenána
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root se meni heslo Alt+F2 a gksudo nautilus instalovanie v terminali apt-cache search balik Hledá zadaný balík. apt-cache show balik Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz
skoice
Návštěvník
«
Odpověď #4 kdy:
24 Ledna 2011, 11:07:32 »
Pro instalaci na Ext. HDD jsem na internetu našel program VM Virtual Box (
http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/virtualbox/downloads/index.html
), který dokáže nainstalovat jakékoliv OS bez změny současného. Jenom škoda že se VM musí instalovat na každém počítači kde chceš dané OS spustit
IP zaznamenána
Mank
Host
«
Odpověď #5 kdy:
24 Ledna 2011, 11:24:20 »
btw staci v moznostech (pri instalaci zavaděče změnit z sda na označení ext disku ( nejspis sdb :-B stejne jako na flash disk
) je to tady nekolikrat reseno
IP zaznamenána
honzee
Aktivní člen
«
Odpověď #6 kdy:
24 Ledna 2011, 17:53:20 »
Nebo treba jeste intuitivnejsi GUJIN, viz:
http://wiki.osdev.org/Gujin
Ve skutecnosti ti staci pouze zdrojaky a prikaz: ./gujin /dev/sdg --disk=BIOS:0x00,auto kde "sdg" nahradis aktualnim pripojnym bodem tveho disku. Gujin pokazde dynamicky prohledava vsechna media, tudiz je bezstarosti. Pak staci pri zapnuti PC skocit do boot menu (ESC, nekdy F12 a podobne, viz tvuj BIOS) a vybrat ext HDD jako medium k bootovani;)
IP zaznamenána
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°
jAster_BA
Závislák
FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
«
Odpověď #7 kdy:
24 Ledna 2011, 21:57:51 »
Prečo na to všetci idú tak zložito?Nainštaluješ GRUB na ext. a iba v biose vybereš spúšťanie z neho.Nevidím problém.Máš to to isté ako LiveUSB.
IP zaznamenána
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570
Linuxové počítadlo
Automatická kompilácia jadra
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Ubuntu CZ/SK
»
Ubuntu pro osobní počítače
»