Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nabídka aplikací  (Přečteno 4255 krát)

Lama Vikuňa

• Návštěvník
Nabídka aplikací
« kdy: 12 Prosince 2006, 01:18:38 »
Prosím vás o radu jak mám nainstalovat aplikaci (kam rozbalit .. ) aby se mi oběvila v nabídce Aplikací ? Dát ji na plochu už sem zvládla ale tohle se mi nějak nedaří. Jak to mam udělat ? Mám to někam přesunout ? Prosím poraďte
KUBUNTU 6.06 ...

Ego Tycoon

• Návštěvník
Nabídka aplikací
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2006, 01:27:20 »
Pokud pracujete v Kubuntu (tedy prostředí KDE) a jestli nabídkou aplikací myslíte hlavní nabídku panelu úplně vlevo dole na obrazovce, pak stačí na onen panel kliknout a poté, co se rozvine nabídka, kliknout pravým tlačítkem na téměř libovolné místo a zvolit Upravit nabídku. V Editoru nabídky KDE, který se vám otevře, pak stačí najít pod-menu, pod které si odkaz na aplikaci přejete umístit, opět pravé tlačítko a "Nová položka"

Snad jsem dobře pochopil váš dotaz

Edited : @Ripper - Pro mě to tak viditelné není, s Gnome zkušenosti nemám
Ubuntu 9.10 Karmic Koala
Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz | A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition
Asus Extreme N9600GT Silent/HTDI/512MB | Samsung SpinPoint HD502IJ 500GB | Asus P5K SE/EPU | Eurocase ML-550

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Nabídka aplikací
« Odpověď #2 kdy: 12 Prosince 2006, 01:52:51 »
adakvap ma viditelne Gnome (Ubuntu), nikoliv KDE (Kubuntu), kdyz se pta na menu Aplikace. takze, nevim jakym zpusobem jsi instaloval aplikaci, ale pokud to delas standardnim zpusobem pres pridat/odstranit, tak u vetsiny programu (ze standardnich zdroju) se ikonka automaticky objevi v menu Aplikace, odkud se da pretahout i na plochu.
pokud jsi instaloval program nejak rucne, tak to velice pravdepodobne delas zbytecne komplikovane. i tak se da ikona do menu Aplikace pridat, staci kliknout pravym tlacitkem na menu Aplikace, a vybrat "Upravit". tam si pak muzes pridat novy odkaz mirici na dany program a priradit mu nejakou ikonku.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nabídka aplikací
« Odpověď #3 kdy: 12 Prosince 2006, 06:00:40 »
Mně se často stává, že musim restartovat KDE aby se to tam objevilo...s GNOME to asi bude stejně. Některý aplikace se zkrátka přidaj hned, některý potřebujou restart...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nabídka aplikací
« Odpověď #4 kdy: 12 Prosince 2006, 07:39:36 »
3x3cut0r: Většinou stačí chvíli počkat, a aplikace se v nabídce zobrazí. Netřeba restartovat X.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Lama Vikuňa

• Návštěvník
Nabídka aplikací
« Odpověď #5 kdy: 12 Prosince 2006, 16:07:46 »
No včera sem se zeptala blbě,byla sem dost utahaná, celej den sem řešila v čem pustit mpg nainstalovala sem si Xmovie(který stejne nešel) a chtěla sem ho v nabídce...
Jinak děkuju tím EDITOREM NABÍDEK jsem to tam přidala ... .
Je to všechno nějak složitý sem zjistila, ve windows poklikáte na soubor a spustí se instalační program,a hnedka máte program v nabídce START,ale v UBUNTU ne :-( Docela by mě zajímalo .. kam se mi třeba nainstaloval SKYPE který sem si stáhla , a jaktože ten se mi otevřel v instalátoru a nainstaloval se a oběvil se v nabídce a třeba Firefox 2.0 sem musela růčo přidávat na plochu .... je to rozdíl asi v koncovkách co ? No nic pujdu se podívat do WIKI....hezký den
KUBUNTU 6.06 ...

mft

• Návštěvník
Nabídka aplikací
« Odpověď #6 kdy: 12 Prosince 2006, 17:06:30 »
Ad adakvap:
kdyz chces zjistit, kde mas ulozeny nejaky soubor, muzes pouzit  treba prikaz 'locate', ktery napises do konzole, napr.

Kód: [Vybrat]
locate skypeprotoze ti toho mozna vypise vicero, muzes si to treba presmerovat do programu 'less' , ktery cte textove dokumenty (v tomto pripade vyois na obrazovku), tj.

Kód: [Vybrat]
locate skype | lessbinarky se obvykle nachazeji v adresarich */bin/, tj.
/bin, /usr/bin, /usr/local/bin,

Neves hlavu, ono to pujde.
-----   MFT  --------------------------------------------
------------  Feisty Fawn; GNOME :  ASUS, M6738RB   ---
------------  Interpid Ibex; GNOME :  IBM R 61            ---

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Nabídka aplikací
« Odpověď #7 kdy: 12 Prosince 2006, 17:09:06 »
doporucil bych tuto stranku
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace_program%C5%AF

u podporovanych programu se ikonky v menu objevi automaticky a ihned. MPG soubor si pustite klasickym prehravac filmu (Totem), ktery je dostupny hned po instalaci. samozrejme nejprve je nutno nainstalovat multimedialni kodeky dle navodu
http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9_form%C3%A1ty

co se tyka rady od mft, tak te si nevsimej. on to myslel dobre, ale spatne te pochopil. nezajimate te, kde se dany soubor fyzicky nachazi, ale jak program spustis. takze, bud ikonkou, nebo prikazem (coz jako zacatecnik bych ted neresil).

Lama Vikuňa

• Návštěvník
Nabídka aplikací
« Odpověď #8 kdy: 12 Prosince 2006, 17:53:45 »
Mno zajímalo mě obojí :o) Páč ve windows se všechny programy (pokud to nezměním) nainstalují do program files a potom se oběví v nabídce start ... tak sem vchtěla vědět jestli je v linuxu taky takové "program files" a jak program spustim to sem chtěla vědět hlavně no ... ve win. je to *exe tady je jich jaksi víc ..... no musim študovat mam UBUNTU teprv týden  :o)
Jinak moc díky za odkazy ..
KUBUNTU 6.06 ...

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Nabídka aplikací
« Odpověď #9 kdy: 12 Prosince 2006, 18:23:05 »
v linuxu se program instaluje do mnoha mist (nekam knihovny, nekam spustitelne soubory, nekam dokumentace). v podstate nezalezi na tom kde to je. na to, abys spustila program, nepotrebujes vedet kde presne je dany soubor, staci ti vedet jeho nazev (prikaz). takze pro spusteni firefoxu napisu do terminalu (nebo do Alt+F2) "firefox", a on se pusti. pro skype napisu pravdepobne "skype". spousteci prikazy jsou vetsinou podobne jako nazev balicku programu (viz instalace programu na wiki) a daji se pripadne presneji zjistit klavesou TAB (viz prace s terminalem na wiki). drtiva vetsina programu, ktere instalujes standardni cestou (pridat/odstranit, synaptic), tak ti udela ikonku v menu. nektere (ktere si stahnes jako deb balicky ze stranek, napr skype) ti muzou udelat ikonu na plochu.

Tomáš Vrbka

• Návštěvník
    • http://teo.bullik.com/
Nabídka aplikací
« Odpověď #10 kdy: 14 Června 2007, 21:29:39 »
Citace: milhouse
3x3cut0r: Většinou stačí chvíli počkat, a aplikace se v nabídce zobrazí. Netřeba restartovat X.
Proč se objevují změny v nabídce se zpožděním?
Začátečníci z toho musí tect že se patlaj s úpravou nabídky a pak se děsí že to nefunguje...
Acer Aspire 1642ZWLMI Ubuntu 7.04  → http://teo.bullik.com
Jede webmaster ve vlaku a slyší:  td /td   td /td    td /td

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
Nabídka aplikací
« Odpověď #11 kdy: 18 Června 2007, 12:14:35 »
Co mám zkušenosti, tak zpoždění je většinou max 5 sekund. A zatím jsem se setkal jen s jedním programem, který se v nabídce objevil až po relogu, ale zjistil jsem proč a ten bug je nahlášenej. Problémy s menu v Gnome mívám akorát s aplikacemi instalovanými přes wine, ty se tam opravdu objevují až po relogu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.