Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kdenlive - více jader  (Přečteno 1676 krát)

hubm

• Návštěvník
kdenlive - více jader
« kdy: 09 Ledna 2011, 19:16:20 »
Ahoj, pořídil jsem si kameru panasonic HDC SD700, která ukládá ve formátu AVCHD (soubory *.mts) a na stříhání jsem hledal nějaký program, který by to zvládal. Ze zkoušených nejlépe zatím vychází kdenlive. Mám však jeden problém. Práce je pomalá, přehrávání klipů je trhané. Mám AMD phenom (čtyřjádro 3GHz), 4GB Ram a integrovanou ATI HD 4290. Systém mám Ubuntu 10.10 32bit, kdenlive z repozitářů ubuntu (verze 0.7.8). Při práci v kdenlive je zapojeno jenom jedno jádro procesoru. Proto bych Vás chtěl požádat o radu, jestli je možné a případně jak donutit kdenlive při stříhání a následném renderování používat všechna jádra procesoru?
Pokud by to možné nebylo, máte tip na nějaký jiný program pro střih, který by zvládal AVCHD formát a zároveň byl schopen používat více jader procesoru? Díky moc za pomoc.

Martin

Kedrigern

Re: kdenlive - více jader
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2011, 22:12:32 »
Ne že bych měl konkrétní informace, ale v Linuxu je práce s jádry řešena velmi dobře, čili pokud nějaký program nevyužívá více jader, tak ho k tomu asi nedonutíš, protože prostě nechce.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2011, 23:06:51 »
KdeNLive umí použít více jader při renderování. Možná spíš záleží do jakého formátu renderuješ.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2011, 23:49:09 »
při renderováni mi zabírají v kdenlive všechny jádra. Ikdyž pravda, že práce v něm je pomalrjší jak v některých jiných editorech ale jinak mi frčí pěkně a plynule bez sekání.
Fire's in my soul, steel is on my side

hubm

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Ledna 2011, 06:49:47 »
Děkuji za odpovědi, ve zpracování videa jsem naprostý začátečník a linux používám taky jenom uživatelsky. S renderováním to asi bude opravdu záležet na kodeku, aby více jader podporoval, ale co se týká samotného střihu a přehrávání náhledů, tam mám problém a to mi vadí nejvíc. Našel jsem na fóru kdenlive.org tenhle příspěvek: http://www.kdenlive.org/forum/kdenlive-multithread-and-vdpau (mám úplně ten samý problém jako tazatel) a z něho to vypadá, že kdenlive neumožňuje použít více jader. Příspěvek je ovšem z roku 2009 a já nevím, jestli se od té doby něco změnilo v tomto směru. Díky za info.

Martin

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.