Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nelze spustit instalace - prázdná plocha po startu z CD [vyřešeno]  (Přečteno 2234 krát)

johnyenglish

• Návštěvník
Chtěl jsem přejít z Visty na Ubuntu. Tak jsem si stáhl a vypálil ubuntu verzi 10.10 restartoval jsem počítač a začalo to bootovat z CD pak se začalo ubuntu načítat a po chvilce se zobrazilo tohle: http://www.omgubuntu.co.uk/wp-content/uploads/2010/09/warty-final-ubuntu.jpg a myš a nic víc. zkoušel jsem to nabootovat i z flasky a to samy.

Mám Hal3000 bronze, Grafika Nvidia GeForce 8200M G, procesor intel dual core T3400
« Poslední změna: 12 Ledna 2011, 19:42:55 od Filip Dominec »

aloisam

• Host
Re: nelze spustit instalace
« Odpověď #1 kdy: 11 Ledna 2011, 23:53:26 »
Můžeš zkusit "Záchraný grafický režim"

http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD

popř nějaký boot parametr:

http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry

johnyenglish

• Návštěvník
Re: nelze spustit instalace
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2011, 19:16:33 »
U verze 10.10 již není Záchraný grafický režim

johnyenglish

• Návštěvník
Re: nelze spustit instalace vyřešeno
« Odpověď #3 kdy: 12 Ledna 2011, 19:32:14 »
již sem to vyřešil pomocí boot parametru nastavil jsem tam rozlišení 1024x768

jurry09

• Návštěvník
Re: nelze spustit instalace - prázdná plocha po startu z CD [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2011, 13:55:37 »
mam podobny problem, najede mi uvodni obrazovku s vrchni listickou, ale nenajede mi okno kde si muzu vybrat INSTALOvAT..nevite zkousel jsem dat aj NO ACPI

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2011, 21:04:50 »
a tu volbu zkontrolovat disk na chyby tam máš?

zkoušels?

jurry09

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Ledna 2011, 10:41:22 »
Mam dva uplne stejne stare pocitace procesor 900Mhz 20 Giga Disk , 256 Ram (potrebuju na nich rozbehnout kiosek). U obou pocitacu stejny problem , zkousel jsem check disk i ram. Zkousel jsem stahnout nizsi verzi Ubuntu 9. Zkousel jsem nainstalovat v zachranem grafickem modu. Vzdy se to dostane k uvodnii strance a nenabehne okno s INSTALOVAT.(jednou nabehlo ale po vyberu jazyka a zmacknuti NEXT zase zamrzlo)
Ted zkousim instalovat Alternate CD. tak uvidim :/ ,,, urcite je nekde chyba v HW ale zatím nevím jak to vyresit :/
« Poslední změna: 21 Ledna 2011, 10:56:02 od jurry09 »

aloisam

• Host
« Odpověď #7 kdy: 21 Ledna 2011, 21:03:36 »
nemyslím, že to zapříčiňuje tu nemožnost instalace, ale 256mb ram je dost málo, rozhodně doporučuju lubuntu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 22 Ledna 2011, 10:30:06 »
No 256MB Ram je fakt kriticky málo, vzhladom na sprasený kód čo lieta internetom a aj keby sme pominuli tento fakt tak aj grafické prostredie Gnome(aspoň v ubuntu) má väčšie(512MB) nároky.Procesor ani nehovorím.Aj keď aj ja oblubujem železá tejto triedy tak si uvedomujem, že ubuntu je na to moc nenásytné.Systém ti možno pôjde ale na normálnu prácu to nieje.Nehovoriac aká tam bude grafická karta.To lubuntu alebo wattos by som doporučil.Je to ešte v takej únosnej miere použitelné.http://distrowatch.com/search.php?category=Old+Computers&origin=All&basedon=All&notbasedon=None&desktop=All&architecture=All&status=ActiveBohužial 10+ sú dnes podla mnohých minulosťou.Čo aj sú.Kdo by okrem pár nadšencov investoval čas do vyše 10(slovom desať) ročných počítačov?Aj keď do kanclu to IMHO stačí.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.