V cene zbozi v supermarketu je zahrnuta ztrata prodejce zpusobena kradezemi.
V cene jizdenky na MHD je zahrnuta ztrata dopravce zpusobena cernymi pasazery.
Muzeme s tim nesouhlasit, muzeme protestovat, ale to je tak vsechno, co s tim muzeme delat.
Krádeže v molochu jsou nesrovnatelné, co se týče přirovnání k MHD, pak by byla vhodná analogie plošná přirážka na všechny způsoby dopravy, včetně koruny z každého litru benzínu, poplatku z koupeného bicyklu a nejspíš i z každého páru bot.
Je možné napsat svému poslanci (mít řádné trvalé bydliště, asi bych se k tomu dokopal sám, byť nejsem ten typ, takhle ani nevím, komu bych vlastně měl psát) a vzhledem k tomu, kolik lidí a firem tohle nevybíravě zasáhne, dá se čekat, že protesty budou o něco účinnější, než jak naznačuješ. Leckteré podnikání má ze zákona povinnost různého zálohování a uchovávání záznamů x let nazpátek, takže spousta podniků bude protestovat z lepší posice než pár naštvaných linuxáků.
Taky se z toho stalo politické střelivo například pro Zelené, byť jejich návrh je vlastně ještě hnusnější (což mě zrovna u téhle strany vlastně nepřekvapuje, ale já je holt nesnáším). Asi se nedá čekat zrušení zákona, nicméně Tvůj defétismus mi přijde předčasný, nezapomeň, že drtivá většina lidí to v tom dubnu nebo květnu nezaregistrovala a pořádný odpor se zvedl až teď. Pokud se třeba, jak stále doufám, jednotlivé strany našeho churalu nedohodnou na společné vládě a přijdou předčasné volby, zopakujeme si ještě jednou tu výhodnou situaci, která normálně nastává jednou za čtyři roky - ta banda shlédne ze svých výšin mezi potenciální voličstvo a bude se snažit zjistit, co by jim mohlo zajistit nějaké hlasy.
Nepropásněme tu šanci.