Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lubuntu a zmena rozlozeni klavesnice  (Přečteno 5632 krát)

honzanen

• Návštěvník
Lubuntu a zmena rozlozeni klavesnice
« kdy: 12 Ledna 2011, 15:34:45 »
Zdravim,
uz dva dny si lamu hlavou jak zmni rozložení klávesnice v Lubuntu na mém Acer Aspire One mininotásku.

zkoušel jsem

1) volby - jazyková podpora - četinu mám naisnatlovanou

2) poté volby - klávesnice - tam neni nikde zmena rozložení

změna rozložení klávesnice je v jazykové podpoře  ve volbách, ale ta je "šedá" je tam, ale nedá se nastavit jaákoliv jiná klávesnice.

neznáte někdo jméno balíku v synapticu po nainstalování české klávesnice?
nebo např. nějaké příkazy v terminálu..? jsem zatím nováček.

jinak mi nejde ještě v lubuntu ani ve firefoxu ani v chrome prohlížeči načíst facebook.com - a když zadám anonymní prohlížení ve firefoxu,tak sice stránka najde, ale nemůžu přispívat do zpráv,do komentářu pod fatkami atd...nechápu čím to může být???

díky za jakoukoliv pomoc

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Lubuntu a zmena rozlozeni klavesnice
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2011, 22:47:34 »
1) Lubuntu tu nemám, ale dřěvní řešení je

Kód: [Vybrat]
setxkbmap cz qwerty
nebo

Kód: [Vybrat]
setxkbmap gb
atp.

2) To s těmi weby se zrovna řeší tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,53361.0.html. Něco duchaplného jsem  tam i zkusil připsat.
Nesouvisí to?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

honzanen

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2011, 15:22:13 »
tak klávesnice už je skoro v pořádku,ale stále mi nejde prohodit "z" za "y"...

prosím, nevíte, jak změnit tyto písmena na klávesnici, nějaký návod pro začátečníka?

děkuji za podporu, H.

btw: facebook.com - v mozille při běžném prohlížení nejdou načíst stránky facebook.com stále. pokud dám anonymní prohlížení = facebook.cim se načte, ale nejdou přidávat komentáře, to samé i na stránce ubuntu.cz - načte se, ale nemůžu přidávat odpovědi ve foru...

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2011, 17:40:59 »
tak klávesnice už je skoro v pořádku,ale stále mi nejde prohodit "z" za "y"...

Tzn. zkoušels

setxkbmap cz qwertz

ale nejde to?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

honzanen

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2011, 09:17:28 »
tak vyzkoušel jsem to všechno už jde.

nainstaloval jsem na mininotebook Acer Aspire One Ubuntu 10.10 - ale zase záhada, a jka v jedné diskuzi psali, paranormální jdnání =

1) Facebook opět nejde, ze začátku jde, ale pak se sekne, když smažu cookies a chace = chvíli jde, ale pak se sekne a pak už nejde vubec.

2) nemohu přispívat do diskuzí např. tady na foru = vždy mi vyjde stahovací okno a zeptá se mi = chcete stáhnout tento soubor "index.php" nevím, co to je, nevím sis tím rady.

jinak je vše ok, ale tyhle dvě věci sou docela zásadní.

Neví, prosím, někdo co s tím?

děkuji.Mgr. Jan Sztanko

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2011, 11:34:07 »
Jiny prohlizec, dejme tomu epiphany jsi zkousel? na jinem OS to funguje v pohode (klidne mues vyzkouset z live-cd)?
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Vojta7

• Aktivní člen
  • *
    • PCTipy
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2011, 13:39:36 »
Ubuntu Netbook jsi zkusil?

honzanen

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2011, 18:02:12 »
Epiphany chcvíli facebook šel i toto forum..ale poté opět vše ve starých kolejích. nejde facebook. Ubuntu je parádní systém. Na mininotebook 10palců je jak dělaný,ale ten facebook a vkládání názoru a komentářů prostě stále nejde.

Nainstaloval jsem ubuntu notebook. Ten system mám. Nevím, je to fakt záhada. Ale chtěl bych to vyřešit=je to rychlý systém a s Win XP se to nedá na mininotebook srovnávat. Win XP je na něm strašně pomalý...

honzanen

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Února 2011, 09:40:23 »
Takže jsem zjistil, že ubuntu notebook ani ubuntu klasická verze nejsou možné na muj mini notebook nainstalovat - opět jsem u na mém mininotebooku u pomalého win xp - ubuntu je celkem slušný systém až na několik chyb, které se mi nepodařilo ani s pomocí fora vyřešit. facebook a přidávání zpráv do fora nebylo možno opravit - jinak tedy rychlý a celkem stabilní systém.

Vyzkouším Ubuntu notebook na klasickém starším notebooku a uvidíme.

S pozdravem, Mgr. Jan Sztanko

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.