No pokrok se žádný neučinil, jelikož tam spíše komunikuji sám se sebou. Jde o toto:
Mám Debian Lenny a iptables z Squezzeho (1.4.8 ) (protože standartní Lenny iptables (1.4.2) mají bug, kde chybí rozšíření recent, které právě v příkazech je a vyhazuje nějaký problém o chybějícím souboru). Potřebuji nastavit tyto pravidla:
iptables -N SSH_CHECK
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -j SSH_CHECK
iptables -A SSH_CHECK -m recent --set --name SSH
iptables -A SSH_CHECK -m recent --update --seconds 60 --hitcount 2 --name SSH -j DROP
Tyto pravidla projdou, ovšem to stejné chci nastavit i pro IPv6:
ip6tables -N SSH_CHECK
ip6tables -A INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -j SSH_CHECK
ip6tables -A SSH_CHECK -m recent --set --name SSH
ip6tables -A SSH_CHECK -m recent --update --seconds 60 --hitcount 2 --name SSH -j DROP
První 2 řádky projdou bez chyb, další vypisují chybu a neuplatňují se: "ip6tables: No chain/target/match by that name."
Původně jsem si tedy myslel, že jsou "vadná" iptables. Zkusil jsem to na svém Ubuntu 10.04 s iptables 1.4.4 a tam ty pravidla projdou a uplatní se. Načež jsem zkusil do Lennyho iptables 1.4.10 ze Sida a ty také nejdou. Zkusil jsem také zkompilovat iptables 1.4.3.2 (první vezre, kde je rozšíření recent) a také bez výsledku.
A nyní již nevím, jak aplikovat daná pravidla do Lennyho. Iptables mi to neberou. Příp. věděl by někdo, jak je přepsat?
Pro zasmání - výstup z Lucida:
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -N SSH_CHECK
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -A INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -j SSH_CHECK
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -A SSH_CHECK -m recent --set --name SSH
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -A SSH_CHECK -m recent --update --seconds 60 --hitcount 2 --name SSH -j DROP
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
SSH_CHECK tcp anywhere anywhere tcp dpt:ssh state NEW
Chain FORWARD (policy ACCEPT)
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Chain SSH_CHECK (1 references)
all anywhere anywhere recent: SET name: SSH side: source
DROP all anywhere anywhere recent: UPDATE seconds: 60 hit_count: 2 name: SSH side: source
desktop@desktop:~$ sudo ip6tables
ip6tables v1.4.4: no command specified
Try `ip6tables -h' or 'ip6tables --help' for more information.
desktop@desktop:~$