Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém "Not found any [active partition] in HDD" (VYŘEŠENO)  (Přečteno 2935 krát)

ing. Roubátko

• Host
normálně jsem nainstaloval Kubuntu 6.10 na P II 333MHz na 13GB disk Seagate. Dal jsem 1000MB na swap (potom si to stáhlo asi na 996 a nějaký drobný MB) a zbytek ext3 oddíl kam jsem instaloval samotný systém. nainstalovalo to v pohodě, vše bez problému, ale po dokončení instalace to chce restart, který potvrdím no a při zavádění systému mi to hodí tuhle hlášku...
Not found any [active partition] in HDD
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
instalaci jsem zopakoval ale ani napodruhé to neběží, pořád to samé..disk je funkční, předtím jsem tam měl XP.

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Problém "Not found any [active partition] in HDD" (VYŘEŠENO)
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2006, 15:25:18 »
Neni v biosu špatně nastaveno boot medium ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 12 Prosince 2006, 15:27:31 »
Nastartujte LiveCD, v konzoli spustte
Kód: [Vybrat]
sudo cfdisk /dev/hdaMa oddil se systemem nastaveny Flags: Boot? Pokud ne, najedte na prislusny oddil, nastavte flag Boot (stiskem B), ulozte (W) a restartujte pocitac.

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Prosince 2006, 15:33:12 »
Citace: piskot
Neni v biosu špatně nastaveno boot medium ?
velmi rychlá reakce, děkuji:-)
ne ne, tedy asi ne, pokud myslíme to samé...bootovací sekvence? tu tam mám napřed cd romku, pak C...boot from atapi cdrom failure, a potom by s XP normálně najel systém, ale ubuntu nenajede ale hodí to tuhle hlášku...

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #4 kdy: 12 Prosince 2006, 15:55:01 »
Citace: lukas.svoboda
Nastartujte LiveCD, v konzoli spustte
Kód: [Vybrat]
sudo cfdisk /dev/hdaMa oddil se systemem nastaveny Flags: Boot? Pokud ne, najedte na prislusny oddil, nastavte flag Boot (stiskem B), ulozte (W) a restartujte pocitac.
díky za rychlou reakci, hned jdu na to...mimochodem, můj problém s grafikou jste vyřešil, jestli jste to ještě neviděl, tak děkuju za radu:-) jak jste pak radil makymu editovat ten xorg.conf, tak já to zkusil a mě to jde:-)
no jo, nebyl bootable žádnej...tak jsem to nastavil a fachčí to už:-) dík moc...ale je to divný, tady na svém počítači jsem nic takového dělat nemusel, nebo si to aspoň nepamatuju..no to je jedno, problém vyřešen, díky:-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.