Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmáčknu ikonku domovská složka a zničehožnic naběhne smplayer..  (Přečteno 1572 krát)

amour

• Aktivní člen
  • *
Zmáčknu ikonku domovská složka a zničehožnic naběhne smplayer..přitom cesta je zvolená stále do domácí složky..Maverick 32 bit

Jak to zpacifikovat..?
« Poslední změna: 13 Ledna 2011, 11:16:31 od amour »

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
Re: Zmáčknu ikonku domovská složka a zničehožnic naběhne smplayer..
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2011, 12:40:43 »
to se mi dělo taky, když jsem si nastavil otvírat adresáře ve vlc :D
pomohlo až smazání nastavení v domovském adresáři. myslím, že to bylo v .gconf, určitě by se to dalo najít i v gconf-editoru, ale já na to neměl náladu :)
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

doddo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2011, 18:03:07 »
Stalo sa to aj mne. Včera som prešiel z 10.04 na 10.10. Hľadaním v konfigurákoch a na internete som strávil cca 2-3hodiny. Potom som to vzdal a zvolil cestu menšieho odporu. Keďže išlo o novú inštaláciu a mal som zmenených len pár drobností, tak som zmazal konfiguračné súbory a bolo to. Súvis s VLC je možný, lebo som ho doinštaloval a použil na sledovanie videa. Spúšťal som ho cez kontextové menu adresára s filmom. 

doddo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2011, 18:06:15 »
A ešte jedna vec - mne to otváralo Totem.

vasicekabc

« Odpověď #4 kdy: 13 Ledna 2011, 19:25:01 »
Tak tohle se Vám děje proto, že jste někde na složce (patrně s filmem) použili pravé tlačítko a v kontextové nabídce vybrali položku otevřít jinou aplikací. Tam jste vybrali SMlayer nebo Totem a nechali dole zaškrtlé "zapamatovat tuto aplikaci...atd"

Řešení je jednoduché, znovu klepněte na jakoukoli složku pravým tlačítkem, opět zvolte otevřít jinou aplikací a v nabídce vyberte položku "Otevřít složku". V tomto případě samozřejmě také nechte volbu "zapamatovat si ...." zaškrtlou.
A je to.

Také to lze nastavit v Ubuntu Tweak, položka Správce typů souborů a tam u položky složka opět nastavíte možnost otevřít složku.

Tento problém se tu objevuje každou chvilku a myslím si, že by bylo lepší, kdyby volba "zapamatovat si aplikaci..." byla defaultně nezaškrtlá. Jde i toto nějak pořešit, tuší někdo?

maposka

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2011, 20:59:44 »
A jak na to v 11.04? tam už možnost zatrhnutí není.

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 09 Května 2011, 21:13:32 »
V 11.04 se to musí nastavit jako výchozí akce

bedavenerabilis

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Května 2011, 17:51:42 »
Střílení vedle je u 11.04 asi dost rozšířený problém.
Když v Evolution chci do nové zprávy vložit soubor skrze Vložit - Nedávné dokumenty, zpravidla se vloží jiný dokument, než ten, na jehož jméno jsem kliknul. Nejprve jsem si myslel, že se překlepávám, ale ani nejpečlivější výběr na tom nic nezměnil. Musím tedy vkládat přes dohledání dokumentu v putování skrze strom adresářů.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.