Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na Aceru Aspire 1810TZ [vyřešeno]  (Přečteno 2836 krát)

menethor

• Návštěvník
Instalace na Aceru Aspire 1810TZ [vyřešeno]
« kdy: 13 Ledna 2011, 19:01:01 »
Mám dotaz jak dlouho může se může instalovat standardní ubuntu na stroj s dvoujádrovým CULVem na 1.3GHz a 4GB paměti? Páč mám velký podezření, že se to při instalaci nic nedělá. Live verzi spustím úplně v poho, ale když dám instalovat tak mi to po výběru jazyka, dám další a po zobrazení toho co musím mít na nainstalování to jakoby zamrzne. Flashka, ze které to instaluji, nic nedělá a půl hodiny se to nikam dál neposunulo. Vypnout to šlo v pohodě, žádnou chybu to neohlásilo.

Můj provider má nějaký výpadek netu, takže se mi rychlost netu snížila někam k 500-800kbps, tak jsem ještě zkusil, aby se při instalaci nestahovali update a licencovaný softy, ale i tak to dělalo to samý. Nebo se tam stahuje nějaké velké množství dat?

Jde mi o to, že když jsem to instaloval na svým domácím PC, tak mi to trvala celá instalace pár minut a tady se to nehnulo ani přes druhé okýnko.
« Poslední změna: 18 Ledna 2011, 07:27:30 od Pavel Hrnčíř »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Instalace na Aceru Aspire 1810TZ
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2011, 19:05:24 »
Normální to není. Dole by měl běžet ukazatel stavu instalace + měnící se upoutávky.

Osobně bych spustil instalaci z příkazového řádku a koukal na chybové hlášky. Ale nevím, jaký příkaz je pro start install.aplikace....

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2011, 14:38:26 »
Nějak nevím jak se dostat do té terminálové instalace. Linuxy jsem do teď moc nepoužíval. Ale co jsem na nich začal psát před dvěma týdny semestrálku, tak se mi zalíbili na tolik, že je chci používat jako hlavní OS. Tedy mě musíš brát jako linuxovou lamku. ;)

Zkusil jsem zkontrolovat disk a bylo to OK, net už běží taky OK. A teď to zrovna zkouším znovu: čas mezi vybráním jazyka a přípravou instalace byl 4 minuty, pak jsem dal vpřed a čekám.
Kde mám nalézt nějaký log?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2011, 14:43:35 »

N. Á. V. O. D. Y.

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2011, 15:05:34 »
Jak funguje terminál, co znamená balíčkovací systém, jak nastavit zavadeč, jak nastavit práva, atd. To znám. Přeci jenom s počítačema dělám víc než Word a Excel. :)

Spíš jsem myslel, že nevím kam se co loguje, jestli se to vůbec někam při instalaci hází, abych mohl identifikovat chybu. Popř. jak tedy tu instalaci pustit v terminálu, aby to vyjelo případný zásek.

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2011, 15:24:03 »
Ještě jsem si teď všiml, že když po ukončení "zaseklé" instalace, ukončím live verzi, tak mi to před klasickým logem ubuntu vypíše toto:
Kód: [Vybrat]
GLib-WARNING **: getpwuid_r(): failed due to unknown user id (0)Ale nevím co to znamená a jestli to má něco s tím společného.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2011, 18:48:01 »
Istalace se spouští příkazem tuším "ubiquity-frontend-gtk". Spusťte jej v konzole Nabídka aplikací-příslušenství-konzole.
Citace
sudo ubiquity-frontend-gtk

Jinak logy jsou v /var/log

N. Á. V. O. D. Y.

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2011, 10:01:11 »
Ten příkaz v terminálu není.  ;)
Jsem v live spuštění a v konzoli jsou pouze "ubiquity-dm", "ubiquity-greeter-gtk" a "ubiquity-wireless-manager".

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Ledna 2011, 10:22:12 »
Jinak ve /var/log/installer/debug mi to píše při grafické instalaci toto:
Ubiquity 2.4.8
update_release_notes_label()
Ubiquity 2.4.8
locale.setlocale failed: unsupported locale setting (LANG=cs_CZ.UTF-8)
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
    LANGUAGE = "cs_CZ.UTF-8",
    LC_ALL = (unset),
    LANG = "cs_CZ.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
WARNING: Could not open DriverDB cache /var/cache/jockey/driverdb-OpenPrintingDriverDB.cache: [Errno 2] No such file or directory: '/var/cache/jockey/driverdb-OpenPrintingDriverDB.cache'
WARNING: modinfo for module wl failed: ERROR: modinfo: could not find module wl

WARNING: modinfo for module fglrx failed: ERROR: modinfo: could not find module fglrx

WARNING: modinfo for module ath_pci failed: ERROR: modinfo: could not find module ath_pci

WARNING: modinfo for module nvidia_current failed: ERROR: modinfo: could not find module nvidia_current

WARNING: modinfo for module nvidia_173 failed: ERROR: modinfo: could not find module nvidia_173
A ve  /var/log/installer/dm:
X.Org X Server 1.9.0
Release Date: 2010-08-20
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-27-server x86_64 Ubuntu
Current Operating System: Linux ubuntu 2.6.35-22-generic #33-Ubuntu SMP Sun Sep 19 20:32:27 UTC 2010 x86_64
Kernel command line: initrd=/casper/initrd.lz file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper only-ubiquity  quiet splash -- BOOT_IMAGE=/casper/vmlinuz
Build Date: 16 September 2010  06:18:41PM
xorg-server 2:1.9.0-0ubuntu7 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support)
Current version of pixman: 0.18.4
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Jan 15 10:29:35 2011
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
Window manager warning: Type mismatch: Expected `int' got `bool' for key /apps/metacity/general/num_workspaces
Window manager warning: 0 stored in GConf key /apps/metacity/general/num_workspaces is out of range 1 to 36
** (panel:2948): DEBUG: Looking at Module: /usr/lib/indicators/4/libsession.so
** (panel:2948): DEBUG: Loading Module: /usr/lib/indicators/4/libsession.so
** (panel:2948): DEBUG: Signal: Entry Added
** (panel:2948): DEBUG: Looking at Module: /usr/lib/indicators/4/libapplication.so
** (panel:2948): DEBUG: Loading Module: /usr/lib/indicators/4/libapplication.so
** (panel:2948): DEBUG: Looking at Module: /usr/lib/indicators/4/libsoundmenu.so
** (panel:2948): DEBUG: Loading Module: /usr/lib/indicators/4/libsoundmenu.so
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: At start-up attempting to set the image to audio-volume-muted-panel

(panel:2948): LIBDBUSMENU-GLIB-WARNING **: Unable to get property proxy for org.ayatana.indicator.sound on /org/ayatana/indicator/sound/menu: Could not get owner of name 'org.ayatana.indicator.sound': no such name
** (panel:2948): DEBUG: Signal: Entry Added
(panel:2948): Indicator-Application-DEBUG: Connected to Application Indicator Service.
(panel:2948): Indicator-Application-DEBUG: Setup proxy signals
(panel:2948): Indicator-Application-DEBUG: Connect to them.
(panel:2948): Indicator-Application-DEBUG: Request current apps

(panel:2948): LIBDBUSMENU-GLIB-CRITICAL **: id_prop_update: assertion `priv->root != NULL' failed

(panel:2948): LIBDBUSMENU-GLIB-CRITICAL **: id_prop_update: assertion `priv->root != NULL' failed

(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: about to connect to the signals
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: indicator-sound: new_volume_slider_widget
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: VolumeWidget::volume_widget_init
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: volume_widget_set_twin_item initial level = 0.000000
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: volume_widget_parent_changed
** (nm-applet:2949): DEBUG: old state indicates that this was not a disconnect 0
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: scrub-widget::property_update for prop enabled
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: scrub-widget::property_update for prop visible
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: signal caught - sink availability update with  value: 1
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: scrub-widget::property_update for prop x-canonical-ido-volume-level
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: volume-widget - update level with value 39.810181
(panel:2948): Indicator-Sound-DEBUG: signal caught - sink mute update with mute value: 0
gnome-settings-daemon: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"

after 2675 requests (2674 known processed) with 0 events remaining.

ddxSigGiveUp: Closing log
Generating locales...
  cs_CZ.UTF-8... done
Generation complete.
Těch errorů je tam docela dost. ;) Jestli to nějak nechce pobrat grafika GMA 4500M od Intelu.
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 10:41:51 od menethor »

menethor

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2011, 23:21:43 »
Tak jsem zjistil čím to bylo. Když jsem vytvářel flashku ve widlích, tak jsem postupoval podle návodu zde: http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku a i když mi prošla kontrolou disku, něco se mému notebooku nelíbilo. Pak jsem jí potom udělal tou aplikací v Ubuntu tak bylo všechno OK.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 18 Ledna 2011, 07:27:12 »
No vida... :)

N. Á. V. O. D. Y.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.