Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gDeskCal zpomalil ostatní aplikace  (Přečteno 1005 krát)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
gDeskCal zpomalil ostatní aplikace
« kdy: 13 Ledna 2011, 19:17:45 »
spíše tedy jejich spouštění. Ale hrozně! Až na desítky sekund.
Protože jsem sháněl nějaký hodně jednoduchý, česky mluvící kalendář, do kterého by si poznamenával schůzky, tak jsem nejprve nainstaloval Dates. Je funkční, ale tak nějak se mi nelíbí, tak jsem hledal dál a přes Synaptic jsem nainstaloval zmíněný gDeskCal. Ten mi zatím vyhovuje vzhledově i funkcí (např. si sám z Dates natáhl pár už zapsaných schůzek, ale přinesl shora uvedený problém.
Jakmile je okno aplikace otevřené na ploše, tak otevřít cokoliv, mimo texťáků z plochy je neskutečné utrpení. Pokud je zavřený do ikony na liště, tak aplikace fungují normálně.
Nebyl by prosím nějaký nápad - mimo odinstalace - tu jsem zatím nezkoušel, ale kdyby to jinak nešlo ...
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: gDeskCal zpomalil ostatní aplikace
« Odpověď #1 kdy: 17 Ledna 2011, 19:08:51 »
Tak hlavně je potřeba zjistit, na čem to vázne. To asi musíš odhadnout ty, příčin může být vícero. Počítač rozhodně nemáš slabý.

1) Přidej si na panel applet sledování systému, ať máš přehled, jestli to žere CPU, RAM nebo disk.

2) Instaluj program htop a spusť ho. Uvidíš, který proces chroupe nejvíc.

http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2011, 00:42:50 »
Zdar a díky za reakci.
Pokusím se to popsat. K už nainstalovanému htop-u jsem přidal applet a vidím to následovně: jakmile je gdeskcal sám viditelně na ploše, tak žere procesor na 100% (podle appletu). Pokud přes něj (vedle něj) otevřu jakoukoliv jinou aplikaci - okno (z lišty, protože právě z ikon to trvá neskutečně dlouho), procesor spadne do "normálu" = do 10%.
V htop-u nic nevidím, nebo to neumím - u CPU jsem neviděl vyšší číslo než 7%. Konkrétní příklad s FF:
- už otevřený FF z lišty - ano
- otevřít FF ikonou - ne
- otevřít cestou aplikace - internet - FF - ano

Takže nevím ...
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2011, 12:30:42 »
Zdá se, že gDeskCal má sklon se překreslovat příliš často. Má nějaké nastavení, kde by to šlo zkontrolovat a příp. omezit?

Když gDeskCal pustíš z terminálu, vypíše něco smysluplného?

To s tím FF bohužel nechápu.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.