Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zle zobrazenie stranok v Ubuntu [vyřešeno samo]  (Přečteno 8468 krát)

Patto.SK

• Návštěvník
Zle zobrazenie stranok v Ubuntu [vyřešeno samo]
« kdy: 13 Ledna 2011, 22:08:49 »
Zdarvim,

Nechapem cim to je, ale niektore stranky mi v Ubuntu nechce normalne zobrazovat. Akokeby nenacitalo CSS subory a obrazky. Uz sa mi to stalo na domacom pc som nainstaloval ubuntu a nechcel mi ist facebook, tak som si myslel, ze to bude asi nejaka chyba v tom PC. Teraz som si dal ubuntu na moj notas. Vsetky stranky mi idu ok, ale ked chcem ist na YouTube, tak sa zle zobrazi presne ako niekedy na domacom pc facebook alebo niektore stranky specificke. Vid screen co som urobil. Vo windowse mi vsetky stranky idu ok. Nechapem cim to moze byt?

Screen

http://i56.tinypic.com/2lm5qpi.png
« Poslední změna: 19 Ledna 2011, 21:08:17 od Filip Dominec »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Zle zobrazenie stranok v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2011, 22:35:35 »
1) A v jiných prohlížěčích jsi to zkoušel? FF? Opera?

2) Zkus příkaz ping <adresa>. Ukončíš ctrl+C a vypíše to statistiku: Ztrácí se občas nějaké pakety?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2011, 22:47:19 »
a este som zabudol dodat dolezitu informaciu: ano robi mi to vo vsetkych prehliadacoch Firefox, Opera, Chrome ... presne tak isto ... mozem dat aj screen, ale myslim, ze zbytocne ... teraz som skusal pozriet na twitter.com a tiez to iste to robi vo vsetkych prehliadacoch
Mam este aj Win7 a tam vsetko bezi ok, robi mi to len v Ubuntu a na niektorych strankach ... ostatne bezia OK

ping som skusal na youtube, twitter a nestracaju sa ziadne pakety. Pekne prichadzaju.

Nerozumiem tomu, kde je chyba, ale myslim si ze niekde v Ubuntu, kedze ako som pisal vsade inde mi to bezi ok. Nejako nechce na tychto strankach nacitavat CSS a obrazky akurat cistu html nacita ako si mozes vsimnut.
« Poslední změna: 13 Ledna 2011, 22:49:39 od Patto.SK »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2011, 22:59:23 »
Mam este aj Win7 a tam vsetko bezi ok, robi mi to len v Ubuntu a na niektorych strankach ... ostatne bezia OK

A na Win7 je to taky Firefox, nebo Internet Explorer?

Je možné, že mají zprasené HTML. Prasili a prasili, až to jednou začlo v IE chodit, a pak to vydali jako funkční stránku.

Tedy, HTML tam nebude validní skoro určitě, ale může být tak invalidní, že ho FF nedovede zobrazit dobře.

Už jen jednoduchá přihlašovací stránka vyhodí 12 errorů...
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0
« Poslední změna: 13 Ledna 2011, 23:08:24 od Filip Dominec »
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Ledna 2011, 23:07:19 »
vo Win7 mi youtube aj vsetky stranky bezia ok vo vsetkych prehliadacoch (Firefox, Chorme, Opera....) dobre.

Citace
Je možné, že mají zprasené HTML. Prasili a prasili, až to jednou začlo v IE chodit, a pak to vydali jako funkční stránku.

Tedy, HTML tam nebude validní skoro určitě, ale může být tak invalidní, že ho FF nedovede zobrazit dobře.

nemyslim si, zeby mali Youtube alebo twitter az tak zle spravene stranky, aby sa nezobrazili v priehliadaci ako firefox, chrome atd ... toto je podla mna jednoznacne nejaka chyba v ubuntu, ale nechapem cim to moze byt

ako som pisal raz som nainstaloval ubuntu na pc, co mam doma a tiez to robilo, ze sa nezobrazila dobre stranka, ale zase na facebook.com a vo Win mi tiez dobre islo vsetko
« Poslední změna: 13 Ledna 2011, 23:09:00 od Patto.SK »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 13 Ledna 2011, 23:09:45 »
To je pravda. Pak nevím.

Opraví se to, když dáš obnovit stránku?

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Ledna 2011, 23:12:34 »
akoze prepac, ale davas dost debilne otazky :) nic proti ;)

az taky hlupak niesom, aby som neskusil refresh

neviem nenajde sa na fore nejaky profesional, ktory sa dobre vyzna do Ubuntu. Pretoze inac tu stracam cas :-/

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2011, 02:24:18 »
Zkuste vypnout podporu IPv6, klepněte v oznamovací oblasti na ikonku připojení k síti pravým tlačítkem myši, zvolte "Upravit připojení" a na kartě "Nastavení IPv6" nastavte "Ignorovat". Odpojte se od sítě a znovu připojte.

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2011, 02:49:00 »
ignoraciu IPv6 som uz mal nastavenu, cize v tom to nebude

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2011, 09:00:49 »
akoze prepac, ale davas dost debilne otazky :) nic proti ;)

az taky hlupak niesom, aby som neskusil refresh

To nebyl návrh na opravu pro blbé, ale dotaz směřující k rozeznání příčiny problému. Je to tedy tak, že se to u tebe nikdy neopraví?

neviem nenajde sa na fore nejaky profesional, ktory sa dobre vyzna do Ubuntu. Pretoze inac tu stracam cas :-/

Nic proti, ale tvoje potíž může mít opravdu hodně příčin a zatím jsi jen poslal jeden screenshot rozhašené stránky.

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Ledna 2011, 15:29:07 »
ano nikdy sa mi to neopravi. Mozem davat refresh kolko chcem a skusal som zorezit tie stranky uz niekolkokrat niekolko dni, ale stale sa nezobrazia ani v jednom prehliadaci.
keby sa mi raz nezobrazila dobre stranka a raz hej, tak by som na forum asi nepisal.

Citace
Nic proti, ale tvoje potíž může mít opravdu hodně příčin a zatím jsi jen poslal jeden screenshot rozhašené stránky.

neviem co viac by som k tomu napisal. Chyba bude niekde v Ubuntu, kedze uz aj skor ked som instaloval nejaku 9.10, tak tu chybu mi robilo aj na inom pc akurat ze na inych strankach.
Co viac by si potreboval vediet?

Rover623

« Odpověď #11 kdy: 14 Ledna 2011, 16:50:25 »
Víc nepotřebuji vědět,prvně sem potřebuji výpis z příkazu
Kód: [Vybrat]
lspci abych věděl jakou máš síťovku a ještě můžeš zkusit tenhle postup,do terminálu zadej
gksudo gedit /etc/default/grub otevře se ti k editaci soubor,v něm najdeš řádek
GRUB_CMDLINE_LINUX="" ten změň tak aby vypadal takhle
GRUB_CMDLINE_LINUX="ipv6.disable=1" ulož soubor a do terminálu zadej
sudo update-grub a restartuj

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 14 Ledna 2011, 17:02:21 »
tak tu je vypis lspci:
Citace
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port (rev 07)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
06:00.0 Network controller: Intel Corporation WiFi Link 5100
07:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technology Corp. IEEE 1394 Host Controller
07:00.1 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller
07:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller
07:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller
07:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller
08:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96 [GeForce 9600M GT] (rev a1)

ale upozornujem, ze to mi robi aj ked som napojeny na kabel a aj ked som na wifi

neviem akokeby ubuntu nevedel celkom dobre pracovat s mojim pripojenim do internetu

tu zmenu v grube som skusal, ale nepomohlo

« Poslední změna: 14 Ledna 2011, 17:07:34 od Patto.SK »

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #13 kdy: 14 Ledna 2011, 19:43:51 »
Pokud vezmeš adresu nějakých stylů ze zdrojáku stránky a vložíš jí v novém okně do adresního řádku zobrazí se CSS?
Máš updatovaný systém?

FYI: Když budeš frfňat nikdo ti neporadí ;D

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 14 Ledna 2011, 19:56:18 »
ano nikdy sa mi to neopravi. Mozem davat refresh kolko chcem a skusal som zorezit tie stranky uz niekolkokrat niekolko dni, ale stale sa nezobrazia ani v jednom prehliadaci.

To je důležitá informace.

keby sa mi raz nezobrazila dobre stranka a raz hej, tak by som na forum asi nepisal.

Já osobně bych to sem třeba hlásil, i kdyby se problém vyskytoval jen někdy. Vypadá to skutečně na nějakou chybu, ale zřejmě není jen v Ubuntu -- mně ani většině ostatních lidí se to neděje. Zajímá mne ale, v čem to vězí.

Co viac by si potreboval vediet?

Bylo by dobré znát typ připojení k síti za routerem a poskytovatele.

Děje se to, když se připojíš jinak nebo zcela jinam? Děje se to, když místo URL zadáš natvrdo IP adresu cílového serveru? A co je v souboru /etc/resolv.conf? A co na to Jan Tleskač?
« Poslední změna: 14 Ledna 2011, 19:59:58 od Filip Dominec »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #15 kdy: 14 Ledna 2011, 20:12:06 »
Vyzkoušej změnit DNS server třeba na Googlí 8.8.8.8 (8.8.4.4). Pokud máš DHCP, zvolíš volbu cca "Automaticky (DHCP) pouze adresa", abys mohl DNS server určit sám.
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 11:59:43 od GdH »

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 15 Ledna 2011, 00:47:53 »
Pokud vezmeš adresu nějakých stylů ze zdrojáku stránky a vložíš jí v novém okně do adresního řádku zobrazí se CSS?
Máš updatovaný systém?

FYI: Když budeš frfňat nikdo ti neporadí ;D

- ked vezmem adersu nejakeho css stylu napr. z youtube, co mi nejde a skusim dat do prehliadaca, tak mi ho nenacita ... taktisto ako obrazky z toho serveru
- system updatovany mam ... ale ako som pisal robilo mi to vo viacerych verziach ubuntu (predtym to bolo asi 9.04 atd) ... teraz mi to robi na 10.10 akurat pri inych strankach ... aj ked som dal update systemu

hmmm ospravedlnujem sa, ked si niekto mysli, ze frflem, ale otazky typu skusal si dat refresh ma prekvapuju, pretoze to je dost logicke, ze som naprv skusal vsetko mozne a az potom som sem napisal.

ja som sa tiez cudoval ako je to mozne ... ze mi len z niektorych serveroch nechce nacitat obsha ako css alebo obrazky, ale je to proste tak

Citace
Vypadá to skutečně na nějakou chybu, ale zřejmě není jen v Ubuntu -- mně ani většině ostatních lidí se to neděje. Zajímá mne ale, v čem to vězí.

nevravim, ze je to cisto chyba Ubuntu, ale ubuntu nejako zrejme nedobre pracuje s mojim pripojenim do internetu ... ale ja nemam ziaden problem s pripojenim internetu ... vo vsetkych OS na vsetkych PC bezi internet normalne bez problemov iba v ubuntu mi robi taketo veci a to aj na viacerych PC

Citace
Bylo by dobré znát typ připojení k síti za routerem a poskytovatele.

Děje se to, když se připojíš jinak nebo zcela jinam? Děje se to, když místo URL zadáš natvrdo IP adresu cílového serveru? A co je v souboru /etc/resolv.conf? A co na to Jan Tleskač?

Deje sa to len ked sa pripojim doma k internetu. Skusal som pripojenie cez mobil a zobrazilo mi to ok. Takze ako som uz pisal bude to nejaky problem Ubuntu s mojim internetom ibaze nechapem, preco len niektore stranky nechce korektne zobrazovat.
takze net mam porieseny tak, ze mam doma wifi router TP-LINK, ktory je napojeny cez sietovy kabel na zariadenie AirMAX (http://www.ubnt.com/airmax).

Obsah suboru /etc/resolv.conf:
Citace
# Generated by NetworkManager
nameserver 192.168.1.1

zmenit DNS na 8.8.8.8 nepomohlo
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 00:49:29 od Patto.SK »

Rover623

« Odpověď #17 kdy: 15 Ledna 2011, 08:02:00 »
Špatně nastavený router,zkus resetnout do továrního nastavení

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 15 Ledna 2011, 09:16:51 »
otazky typu skusal si dat refresh ma prekvapuju, pretoze to je dost logicke, ze som naprv skusal vsetko mozne a az potom som sem napisal.

Nerozumíme si. Já jsem sice předpokládal, že jsi zkoušel refresh, ale potřeboval jsem zjistit, jak se to chová, protože jsi to předtím nenapsal. V tom je podstatný rozdíl.

Proč tak často místo řešení samotného problému je třeba vést zdlouhavý výslech svědka, abych se vůbec dozvěděl nějaké info?  ::)

Citace
- ked vezmem adersu nejakeho css stylu napr. z youtube, co mi nejde a skusim dat do prehliadaca, tak mi ho nenacita ... taktisto ako obrazky z toho serveru

Tak a teď zkus ještě:
wget <adresa css>   -- stáhne se? U mne se mimochodem stahovala z jiné domény (s.ytimg.com).
A pokud ne, tak dej ping na server, kde měl daný prvek (css/obrázek) být.

Citace

Určitě to stojí za pokus.

Mimochodem, je někde po cestě nějaký firewall? Jak je nastavené zabezpečení routeru?

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 15 Ledna 2011, 09:50:43 »
to som uz skusal aj skor, ale ziadna zmena ... ale tak dal som na teba a skusil som to znova a rovno som zo stranky stiahol aj novy firmware, ale aj tak ziadna zmena

ale pozor podstatna info skusil som napojit kabel od internetu pramo do pc a nie do routru a Ubuntu mi vobec nenatiahne adresu z DHCP, ale iba napise, ze sietovy kabel odpojeny. Pritom vo win7 aj na druhom pc ide aj ked dam normalne kabel do PC.

Citace
Nerozumíme si. Já jsem sice předpokládal, že jsi zkoušel refresh, ale potřeboval jsem zjistit, jak se to chová, protože jsi to předtím nenapsal. V tom je podstatný rozdíl.

Proč tak často místo řešení samotného problému je třeba vést zdlouhavý výslech svědka, abych se vůbec dozvěděl nějaké info?  

ok tak si asi fakt nerozumieme. Ale kedze som pisal, ze mi nechce zobrazovat stranky dobre a vzdy mi zobrazuje to iste len cisty text bez obrazkov a css, tak som refresh asi daval. Ale nechajme to uz tak.
dlhy vysluch svedka? ved som hned na zaciatku povedal takmer vsetky podstatne veci ... ok zabudol som napisat, ze to robi vo vsetkych prehliadacoch to bolo podstatne, ale hned som aj tuto info dodal

Citace
Tak a teď zkus ještě:
wget <adresa css>   -- stáhne se? U mne se mimochodem stahovala z jiné domény (s.ytimg.com).
A pokud ne, tak dej ping na server, kde měl daný prvek (css/obrázek) být.

tak ako ty by sa mi mali tie css tahat z s.ytimg.com, ale nedeje sa tak ... takisto nejde logicky ani pomocou wgetu ... vypis konzoly:

Citace
patto@patto-nb:~$ wget http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl2qDlQU.css
--2011-01-15 09:38:49--  http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl2qDlQU.css
Resolving s.ytimg.com... failed: Name or service not known.
wget: unable to resolve host address `s.ytimg.com'
patto@patto-nb:~$ ping http://s.ytimg.com
ping: unknown host http://s.ytimg.com
patto@patto-nb:~$

z doterajsich skusenosti predpokladam, ze bude nejaky problem asi s DNS medzi ubuntu a mojim pripojenim do internetu
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 09:54:22 od Patto.SK »

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #20 kdy: 15 Ledna 2011, 10:41:40 »
 Zapojit novou patchku

a skusit jestli bude stále rozbitej resolving DNS.

dig s.ytimg.com @8.8.8.8  (8.8.4.4 Google resovery)
                           @208.67.220.220 208.67.222.222  (opendns)
 pokud nefunguje skuste nainstalovat do ubuntu Bind9 nebo Unbound server pro vlastní resolvování IP adres.
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 10:48:07 od Armus69 »
jabber:  Armus69@jabber.cz

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 15 Ledna 2011, 10:44:59 »
Citace
rozbitej resolving DNS.

Zřejmě ano.

Citace
ale iba napise, ze sietovy kabel odpojeny

Že ty máš ten internet vázaný na jednu MAC adresu? Když připojíš počítač bez routeru přímo za modem tak to nechodí. Zkus ale na 10 sekund vypojit napájení modemu a znova připojit. Pak by se to mohlo chytnout.

Bude se to chovat jinak?
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 10:47:37 od Filip Dominec »

Armus69

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 15 Ledna 2011, 10:49:54 »
Tohle dělal Karneval a UPC  MAC zůstavaly v cache  ne modem nepřijal další, vypnout a nechat chvilku odpočinout aby se vymazal.

Patto.SK

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 15 Ledna 2011, 11:23:51 »
Zapojit novou patchku

a skusit jestli bude stále rozbitej resolving DNS.

dig s.ytimg.com @8.8.8.8  (8.8.4.4 Google resovery)
                           @208.67.220.220 208.67.222.222  (opendns)
 pokud nefunguje skuste nainstalovat do ubuntu Bind9 nebo Unbound server pro vlastní resolvování IP adres.

zapojit novy patch kabel myslis pod "patchku"?

Citace
Že ty máš ten internet vázaný na jednu MAC adresu?

nemam internet viazany na MAC adresu

takze vravite, ze staci vynut a zapnut ten airmax prijmac?

Preco mi to potom na Windows 7 a aj na druhom pc s Windows XP chodi normalne a nemam ziadne taketo problemy?

Armus69

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 15 Ledna 2011, 11:45:11 »
Některé modemy mají (měli) problém s počtem MAC adres, které mohli být na LAN straně modemu. Pokud se připojilo další zařízení modem ho nepřijmul. Musel se resetovat.

Pro eliminaci bych vyměnil i patch kabel, ono to po nějaké době neškodí, sem tam se někde zmáčkne, přišlápne nebo přivře.

Pokud to nepomůže tak pokračovat jak jsem psal s resolvingem.

pomocí dig  vyzkoušet funkčnost, popřípadě si nainstalovat vlastní resolver (bind9, unbound).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.