Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Windows7 na disk s Ubuntu  (Přečteno 1934 krát)

o5

• Host
Instalace Windows7 na disk s Ubuntu
« kdy: 14 Ledna 2011, 09:41:29 »
Zdravim, potrebuju pritelkyni dat na ntb vedle ubuntu i windows 7. Ale nedari se :(

• z live cd jsem resiznul ubuntu, vznikly prostor jsem naformatoval jako ntfs
  • nabootoval jsem do win instalacky a ntfs oddil jsem videl na tretim miste, ale kdyz jsem dal dalsi dostal jsem googlem znamou hlasku
Kód: [Vybrat]
Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition.Resilo to dle googlu mnoho lidi, ale IMO je to hlaska znamenajici vice problemu, jelikoz jsem nenasel zadne reseni.

Takto mam rozdeleny disk, zkousel jsem pridat flag boot ale ani to nezabralo..formatovani oddilu primo z win instalatoru taky ne...

Neresil jste to nekdo? Kompletni format je posledni reseni, zajimalo by me, zda je mozne presunout partisny, jelikoz to si myslim ze ty zmatlane win nezvladnou.

Diky za rady
« Poslední změna: 14 Ledna 2011, 10:01:44 od Petrr »

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Instalace Windows7 na disk s Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2011, 10:01:53 »
Skús dať ten odiel ako primárny. A možno tomu winu vadí aj to, že nie je na začiatku (ako sda1). Ale osobnú skúsenosť s tým nemám, takže je to len domienka.

o5

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2011, 10:09:25 »
dik,
  • To je prave ono, gparted mi nedovoli vybrat jiny typ nez logicky (ostatni jsou vysedivele)
  • s tim zacatkem si to myslim prave taky, nekde jsem to mozna i videl jako moznou pricinu, jak se to da movnout aby byl sda1

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 14 Ledna 2011, 10:11:55 »
No skús ho prehodiť najskôr za primárny. V gparted ho odpoj, vymaž, daj vytvoriť nový, nastav ntfs a primárny odiel. Ako to prehodiť na sda1 bez vymazania a vytvorenia odielov neviem a dúfam, že nebudeš musieť mazať aj celý extended, aby si mohol vytvoriť tú partíciu ako primárnu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2011, 10:15:14 »
Odstranit ten ntfs, přesunout sda5 a sda6 tak, aby byly "vedle sebe" a zmenšit sda2 extended. Poté bys ještě mohl sda2 a sda1 přesunout "doprava" a na vzniklém místě vytvořit nový primární. Ale já bych nejprve zkusil udělat ten primární normálně na konci a vidělo by se. Nemyslím, že oddíl pro widle musí být nutně první, ale musí být primární.

honzee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Ledna 2011, 11:16:04 »
je treba taky pocitat s recovery partition, kterou asi Win 7 budou chtit vyrobit... Take jsem mel problemy, radeji jsem nainstaloval Win7 jako prvni a dal to neresil...
Mezi má oblíbená prvočísla patří 11° a 13°

o5

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14 Ledna 2011, 11:22:16 »
je treba taky pocitat s recovery partition, kterou asi Win 7 budou chtit vyrobit... Take jsem mel problemy, radeji jsem nainstaloval Win7 jako prvni a dal to neresil...
ano to je posledni reseni, tedka mi jede ten move left uz 20min a jeste dalsich 20min zbyva, tak uvidim...

o5

• Host
« Odpověď #7 kdy: 14 Ledna 2011, 12:17:16 »
Skoda ze jsem se nezeptal jak asi tak dlouho trva ten move. Protoze tech 40min trval presun oddilu ale pak tam naskocil presun filesystemu a vic jak 7hod do konce, tolik casu nemam, takze format.
« Poslední změna: 14 Ledna 2011, 12:19:06 od Petrr »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2011, 12:41:44 »
Skoda ze jsem se nezeptal jak asi tak dlouho trva ten move. Protoze tech 40min trval presun oddilu ale pak tam naskocil presun filesystemu a vic jak 7hod do konce, tolik casu nemam, takze format.

Smolík...
Ale to ti dopředu nikdo neřekne, jak dlouho to bude trvat. Na druhou stranu bych tu prognózu 7h bral s rezervou a počkal, co to bude psát třeba za půl hoďky...

o5

• Host
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2011, 12:48:20 »
Prave ze jsem sel na obed (a nechal to), pred tim zacal ten ten "druhy" move, takze tech +/- 30min to bezelo a sedmicka tam byla stale.. No nic, sice naprd, ale solved

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.