Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Je požadována instalace neprověřených balíků (Vyřešeno)  (Přečteno 1786 krát)

Mekkey

• Návštěvník
Dobrý den.
Ubuntu mi už maká týden bez problémů!
Dnes jsem si vybral v Centru softwaru matem. aparát GeoGebra . Kliknul jsem na Instalovat ( Jako vždy...) . ALE hnedle se ukáže nová tabulka se "zákazem vjezdu" a s textem : Je požadována instalace neprověřených balíků a dalším textem: Tato akce si vyžádá instalaci balíků z neověřených zdrojů. Pokud rozkliknu Podrobnosti tak je tam toto:

ca-certificates-java default-jdk default-jre default-jre-headless geogebra java-common javahelp2 junit libaccess-bridge-java libaccess-bridge-java-jni libcommons-math-java libfreehep-export-java libfreehep-graphics2d-java libfreehep-graphicsio-emf-java libfreehep-graphicsio-java libfreehep-graphicsio-pdf-java libfreehep-graphicsio-svg-java libfreehep-graphicsio-tests-java libfreehep-io-java libfreehep-swing-java libfreehep-util-java libfreehep-xml-java libice-dev libjama-java libjas-plotter-java libjaxp1.3-java libjcommon-java libjdom1-java libjfreechart-java libopenide-util-java libpthread-stubs0 libpthread-stubs0-dev libsm-dev libtablelayout-java libx11-dev libxau-dev libxcb1-dev libxdmcp-dev libxerces2-java libxt-dev mathpiper x11proto-core-dev x11proto-input-dev x11proto-kb-dev xtrans-dev

Zkusil jsem tedy na zkoušku nainstalovat jiný program a taky mám zákaz.... :-(

Jsem nováček na ubuntu a nechtěl bych si ho tímto problémem zhnusit....

Děkuji za odpovědi a případnou pomoc...

Vratislav Ulrich

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 16:23:45 od Mekkey »

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
Re: Je požadována instalace neprověřených balíků
« Odpověď #1 kdy: 15 Ledna 2011, 15:51:09 »
Myslím, že ti tam chybí nějakej importovanej klíč nebo tak něco. Každopádně by to mělo jít obejít v terminálu:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ca-certificates-java default-jdk default-jre default-jre-headless geogebra java-common javahelp2 junit libaccess-bridge-java libaccess-bridge-java-jni libcommons-math-java libfreehep-export-java libfreehep-graphics2d-java libfreehep-graphicsio-emf-java libfreehep-graphicsio-java libfreehep-graphicsio-pdf-java libfreehep-graphicsio-svg-java libfreehep-graphicsio-tests-java libfreehep-io-java libfreehep-swing-java libfreehep-util-java libfreehep-xml-java libice-dev libjama-java libjas-plotter-java libjaxp1.3-java libjcommon-java libjdom1-java libjfreechart-java libopenide-util-java libpthread-stubs0 libpthread-stubs0-dev libsm-dev libtablelayout-java libx11-dev libxau-dev libxcb1-dev libxdmcp-dev libxerces2-java libxt-dev mathpiper x11proto-core-dev x11proto-input-dev x11proto-kb-dev xtrans-devA potom jenom odklikni yes...
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

Mekkey

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Ledna 2011, 15:56:02 »
OK! Děkuji" Něco jsem se přiučil...

Ale kdybych chtěl....Aby to fungovalo klasickou cestou.... Jak si to mám opravit???

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2011, 15:59:31 »
Ty soubory jsi instaloval ze standartního repozitáře nebo sis tam nějaký přidal?
« Poslední změna: 15 Ledna 2011, 16:03:01 od vmonkey »

Mekkey

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2011, 16:02:00 »
Standartně.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 15 Ledna 2011, 16:03:07 »
Na ubuntuforums.org jsem našel např. tohle řešení:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove debian-keyring debian-archive-keyring
sudo apt-get clean
sudo apt-get update
sudo apt-get -y install debian-keyring debian-archive-keyring

Mekkey

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Ledna 2011, 16:08:21 »
OK.... Super! Pomohlo...

Mužete mi to vysvětli jen v čem byla chyba???
Děkuji.... Zůstal jsem tedy stálý a usměvavý uživatel ubuntu...

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Ledna 2011, 16:16:59 »
V Ubuntu dochází k bezpečnostní kontrole balíků pomocí GPG klíčů (http://wiki.ubuntu.cz/) , a právě v tom byla chyba. A vyřešilo se to odinstalováním a znovu nainstalováním klíčenky (Gnome Keyring), která právě v sobě tyto klíče uchovává.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.