Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaky NB ma nejlepsi podporu  (Přečteno 2610 krát)

paprna

• Návštěvník
Jaky NB ma nejlepsi podporu
« kdy: 16 Ledna 2011, 20:48:02 »
Zdravim,

prosim o radu, jaky si poridit NB s nejlepsi podporou HW? Cena do 15 000? Cim levnejsi tim lepe. Diky

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Jaky NB ma nejlepsi podporu
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2011, 20:50:27 »
Zdravim,
 prosim o radu, jaky si poridit NB s nejlepsi podporou HW? Cena do 15 000? Cim levnejsi tim lepe. Diky
Ukaž co máš vybrané ;)
Pokud ti nezáleží na HW ani na vzhledu, tak určitě poradí někdo kdo v poslední době kupoval NB.

paprna

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Ledna 2011, 20:52:32 »
Mno, prave nijaky. Je toho nepreberne mnozstvi, Stacila by mne aspon znacka NBku, nebo HW, kteremu sa vyhnut nebo uprednostnit a ja bych potom nejaky typ vybral a nahodil sem.

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Ledna 2011, 21:22:19 »
Zdravim,

No zmojich skusenosti je to lenovo potom dell. Ale pozri si toto:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?PHPSESSID=64pkbtveis7hct9ilj6c5p96f7&topic=30764.0

Luban

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Ledna 2011, 22:44:54 »
Záleží na konfiguraci daného notebooku.
Doporučuji nejprve vybrat si notebook podle toho, k čemu jej chcete používat.
Já vybíral podle fóra na www.notebook.cz a fóra o noteboocích na www.zive.cz
Potom projděte např. tyto stránky
http://www.linux-on-laptops.com/
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,3229.0.html

Kdybych nyní kupoval ntb na internet, kancelářské aplikace, prohlížení fotek atd. (nic nenáročného), vzal bych asi  Lenovo SL510, které se dá sehnat za cca 11.000,- Kč bez OS.
« Poslední změna: 18 Ledna 2011, 10:30:00 od Luban »

Danny145

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Ledna 2011, 23:23:46 »
Zdravím,nedávno se mi z reklamace nevrátil NB (nešťastné  ;D) ale co už.. pořídil jsem si tedy Acer extensa 5635z. instalace ubuntu na jedničku. HD videa přehraji bez obtíží a kamera jede bez problémů. Nic nebylo třeba doinstalovávat(nesvobodné ovladače ani jiné). jediný problém byl s ovládáním jasu,protože zářil neustále na max. ale to jsem pomocí fóra vyřešil. na alze stojí něco pod 11.000,- Kč, vydrží mi při nenáročné práci(surfu) cca 4 a půl hodiny ikdyž ve specifikacích píší tuším o hodinu méně. Má ovšem integrovanou grafiku, tak to byl pro mě přínos. Ale oproti MSI CX600x co jsem měl doposud je to boží :) tam nešla korektně wifi po aktualizacích jader. Tak toť vše z mých postřehů :)

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #6 kdy: 17 Ledna 2011, 06:54:13 »

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #7 kdy: 17 Ledna 2011, 11:15:30 »
Můj Compaq 615 (AMD Turion X2, Radeon HD3200, wifi: Broadcom BCM4312 b/g) šlape jak má i se svobodnýma ovladačema
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 17 Ledna 2011, 12:45:35 »
Zdar,
relativně málo vstupních údajů, ale O.K. Já jsem si na "takové to domácí žvýkání" pořídil Extensa 5230E- cca 8,5k Kč. Mému prohlížení webu, psaní e-mailů a texťáků plně vyhovuje. Jde na tom muzika, CD, DVD, stream, záznamník zvuků, Skype ... Měl jsem na tom Linpus, LL a teď mám MM. V podstatě všechny fungovaly hned - po nějakém nastavení jazykové podpory a tak.
Strčím do USB flash-ku sebranou u kamaráda - nahranou na widlích - připojí otevře funguje ...
Net jedu přes wifi - funguje na různých AP ...
Asi třikrát jsem jel ethernet - no problém.

No abych ho nepřechválil a nechcípnul mi. Má přes 3 kila a na baterku vydrží něco přes 3 hodiny.

Acery nejsou moc v oblibě, ale já ho nikam moc netahám, tak snad vydrží.
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2011, 14:30:30 »
@ImmerDerBest
b43
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

paprna

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Ledna 2011, 09:10:53 »
Jo, super. Mno, NB by mel slouzit klasicky, na net, film, obrazky atd. Budu ho kupovat do auta, takze zadne narocne operace. Tak asi pujdu do toho Lenova co tu bylo jiz zmineno. Diky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.