Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nainstalováno; Nelze spustit win7  (Přečteno 3629 krát)

kopcak

• Návštěvník
Nainstalováno; Nelze spustit win7
« kdy: 18 Ledna 2011, 10:59:30 »
Dobrý den, mám HP Probook4510s na kterém mám Windows7, na jednom oddílu, druhý oddíl jsem vytvořil pro Linux a třetí mám na data. Již asi 2 dny se snažím nainstalovat Ubuntu, ale stále se mi nedaří. Zkoušel jsem to přes Wubi. Ovšem když se soubory nakopírují nebo jak to tam je a začne rozbalování tak se instalace porstě vypne bezdůvodně, a prostě konec. Nějak nevím proč to dělá. Tak jsem to zkusil spustit z CD ale při výberu disku a následné instalaci, mi to píše něco o neplatném kořenovém systému nebo tak něco. A nevím co s tím mám dělat :(. Ve výběru disků mám oddíl s Win7 a oddíl který o celkové velikosti jak ty 2 zbývající, nejspíš se to nějak slučuje. Poraďtě prosím :)

tak jsem to nainstaloval ale problém :D nejdou spistit Winy :-/ když vyberu při bootu win 7 tak se začne spouštět tak jak nabíhá, takové ty 4 barvičky jak krouží tak se to sekne, problikne modrá obrazovka a restart :-/ co s tím? :(
« Poslední změna: 18 Ledna 2011, 16:16:52 od kopcak »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: INstalace padá, nelze instalovat
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2011, 11:05:22 »
Wubi je pro instalaci uvnitř Windows, mohlo třeba dojít volné místo.
Nejdříve postupujte dle návodu. Pokud bude problém, pište...
« Poslední změna: 18 Ledna 2011, 14:25:54 od Pavel Hrnčíř »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

kopcak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2011, 11:46:22 »
Ano ano, taky ze jsem wubi pouzil pro instalaci z winu. A misto na disku dojit nemohlo. Oddil pro linux ma 50 Gb a instalace ma mit 14 Gb, takze smistem problem nebude. Jeste me napadlo ze to muze byt rodelenim disku. We win mam 3 oddily (C,D,L) ale pri nabotovani a instalaci z CD mi to zobrazuje kdyz dam zvolit disk, nebo tak nejak, pouze 2 a to 60 gb C a 440 Gb (D.L).

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2011, 14:01:38 »
Ten oddiel pre ubuntu mas vo formate ext? Ak ano tak wubi(windows) ho neuvidi. Instalacia cez wubi je instalacia do virtualneho disku vytvoreneho na particii pre win. (ntsf)

Az teraz som si vsimol ze pises pri nabootovani a instalaci z cd. Nabootujes cez bios alebo spustis vo win. ked nevidis ten jeden disk.
« Poslední změna: 18 Ledna 2011, 14:03:20 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kopcak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Ledna 2011, 14:11:41 »
KDyž to instaluji přes wubi, tj z winů, tak spustím wubi dám instalovat zvolím či vypnlním požadované položky a pokračuji. Data se kopírují a až se dokopírují tak začne rozbalování a po pár sekundách prostě okno s instalací zmizí a konec. Instalace se tím pádem nedokončí.

Když nabootuji z CD tak dám instalovat a pak nedám vybrat celý disk ale dám pouze vybrat oddíl. No tam v tom výběru mám nějaký 100Mb oddí (tj pro win) pak 60 gb oddíl Cčko s win, a pak 440 gb tj ve winech D a L. A když zvolím L a dám instalovat tak to píše "Není určen kořenový souborový systém. Opravete to z příslušného menu." No a nevím kde a co změnit :-/

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 18 Ledna 2011, 14:31:12 »
KDyž to instaluji přes wubi, tj z winů, tak spustím wubi dám instalovat zvolím či vypnlním požadované položky a pokračuji. Data se kopírují a až se dokopírují tak začne rozbalování a po pár sekundách prostě okno s instalací zmizí a konec. Instalace se tím pádem nedokončí.

Když nabootuji z CD tak dám instalovat a pak nedám vybrat celý disk ale dám pouze vybrat oddíl. No tam v tom výběru mám nějaký 100Mb oddí (tj pro win) pak 60 gb oddíl Cčko s win, a pak 440 gb tj ve winech D a L. A když zvolím L a dám instalovat tak to píše "Není určen kořenový souborový systém. Opravete to z příslušného menu." No a nevím kde a co změnit :-/

1 varianta instaluje do oddílu s Windows, kde si pouze vytvoří svůj soubor! To je na c:\ takže místo dojít může.

2. varianta se kardinálně od 1. liší! To se už instaluje na vlastní oddíl na disku. Tan problém není problém, ale když chce zadat "/". to je něco jako C:\
V minulém příspěvku jsem dal odkaz na návod s instalací, tam je toto vše vysvětleno...

N. Á. V. O. D. Y.

kopcak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Ledna 2011, 15:00:07 »
tak instaluji podle navodu, zatim v poradku jen nemuzu vytvorit odkladaci prostor. Mam tu 400 gb nepuziteho mista a nemuzu s nim nic delat :( tak co stim? Kdyz na to kliknu tak nemam zadnou volbu :( bude vadit moc dyz nebudu mit odkladaci prostor?

kopcak

• Návštěvník
Re: Nainstalováno; Nelze spustit win7
« Odpověď #7 kdy: 18 Ledna 2011, 16:24:15 »
tak jsem to nainstaloval ale problém Smích  nejdou spistit Winy :-/ když vyberu při bootu win 7 tak se začne spouštět tak jak nabíhá, takové ty 4 barvičky jak krouží tak se to sekne, problikne modrá obrazovka a restart :-/ co s tím? :(

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 18 Ledna 2011, 17:19:43 »
Kolik má komp RAMky? Jestli nefachčej Win, tak za ne nemůže Linux. Ještě jsme se nedozvěděli, jestli bylo na C: dost místa...

N. Á. V. O. D. Y.

kopcak

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Ledna 2011, 17:55:18 »
Kolik má komp RAMky? Jestli nefachčej Win, tak za ne nemůže Linux. Ještě jsme se nedozvěděli, jestli bylo na C: dost místa...

4Gb .. Instaloval jsem na L tam bylo cca 36 Gb a na C kde byl Win cca 30- 40 Gb. Takze by problem s mistem nemel byt.

No a prave jsem podle navodu provedu opravu grubu a po restartu  mi to pise
error: file not found
grub rescue >

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #10 kdy: 18 Ledna 2011, 19:46:22 »
Stale sa tu miesaju dva postupy. Vyber jeden a s tym skusaj.
Teraz ked uz nenabootujes nic(ak som to spravne pochopil) tak najprv zisti ci tam ten win. mas a ci si ho omylom nesformatoval. Spusti livecd a tam v ponuke miesta pripoj oddiel s win. a skontroluj ci tam este mas data. Ak ano skus obnovit zavadzac pre win.7
http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu#Windows_Vista
Ak sa podari nabootovat win. mozes skusit znovu instalovat ubuntu podla navodu.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

kopcak

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 18 Ledna 2011, 22:27:58 »
no neměl jsem na to nervy, tak jsem to celý smazal a celý zase nainstaloval :D a už to faká v pohodě :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.