Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Programujete pro Androida (a/nebo ještě stále Maemo resp. MeeGo)?  (Přečteno 2544 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Zdravíčko,
docela by mě zajímalo, kolik lidí tady se už pustilo do programování pro výše uvedené platformy. A nejlépe pokud má někdo zkušenosti jako programátor s oběma, tak jak to vidí...
A vyvarujte se, prosím, přílišného plamenění :-)
Děkuji.
« Poslední změna: 11 Února 2011, 11:41:23 od mka »

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Programujete pro Androida a/nebo Maemo?
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2011, 22:03:49 »
Já jsem začal zkoušet dělat programy pro Maemo teprve nedávno, a zatím jsem ještě nevyřešil kompilaci Qt based aplikací, holt škola mi teď nenechává mnoho času. Jinak musím podotknout, že nainstalovat Maemo SDK bylo umění a myslím, že dostat tam QtCreator s Qt knihovnami bude umění číslo dvě.
Tolik nefunkčních návodů, balíčků, skriptů a rad na IRC aby člověk pohledal. Instalace Maemo SDK by se snad dala srovnávat jen s instalací Windows 7 na programovatelné kalkulačce. ;D

Jinak, až rozchodím ten qtcreator, tak se na vývoj vyloženě těším, snazší už to snad být nemůže, jen to SDK to fakt kazí.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Programujete pro Androida a/nebo Maemo?
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2011, 09:02:58 »
S tou instalací je to fakt humus. Je tedy pravda, že jsem to zatím zkoušel pouze ve VB, ale jak Android, tak Meamo resp. MeeGo se vždycky někde zadrhne. Jinak MeeGo SDK včetně Qt vypadá, že funguje OK, zatím jen zápasím s virtualizací těch cílovejch mašinek.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Programujete pro Androida a/nebo Maemo resp. MeeGo?
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2011, 19:31:48 »
No to mě na tom dostalo nejvíc, že nefungoval ani "na míru sestavený" virtuální obraz.. ;D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2011, 11:56:04 »
No to mě na tom dostalo nejvíc, že nefungoval ani "na míru sestavený" virtuální obraz.. ;D

No, ono je toho víc. Například emulátor N900 je sice instalovatelný, ale nelze nainstalovat.
Ale i drobné pokroky: rozběhl se mi emulátor tabletu. Zatím je sice jen ve fázi, že po něm běhá X-kurzor a jde vypnout, ale... :-)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #5 kdy: 11 Února 2011, 10:25:11 »
No, tak se zdá, že problémy s MeeGo jsou definitivně vyřešeny: http://www.tyden.cz/rubriky/media/finska-nokia-vstupuje-do-partnerstvi-s-microsoftem_193567.html :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.