Zdravím,
dnes se mi stala nemilá věc - po aktualizaci Ubuntu (aktuální verze 10.10) mi začala zlobit grafika. Počítač nastartuje, ale už při startu je obraz trochu "jiný", pak vidím "přihlašovací" obrazovku, ale takovou znetvořenou, spíš různá směsice barev a lze vytušit, kde je přihlašovací okno. Potvrdím svůj nick a po zadání hesla se přihlásím. Ale problém pokračuje, všechno je rozsypané. Pozadí vidím takové zvláštní, jakoby s méně barvama, jenom kusy lišty, nelze to ani ovládat. Poradíte mi někdo? Ten systém je můj pracovní a hrozně nerad bych o něco přišel. Zkusil jsem se přihlásit přes konzoli, ale to nějak nejde - v minulých verzích jsem dal ctrl+alt+f2 a šlo to, tady ne. Když dám první obrazovku (F1), píše to následující chybovou hlášku (hledal jsem řešení, ale nějak se nedaří):
[ 117.07xxxx][drm:radeon_cs_ioctl] *ERROR* Invalid command stream !
xxxx se mění směrem nahoru, je to číslo, takových hlášek je tam pod sebou víc než dost.
Obávám se, že je problém buď v jádře či ovladači karty. Používám ten opensource (fungoval nejlíp, ač bez 3D) pro ATI. Konfigurace - viz. můj popis.
Jdu zkusit nouzový režim a nějak nahradit ovladač...
EDIT: Systém jsem spustil nakonec s použitím předchozího jádra. Zdá se tedy, že problém bude v jádru. Ale netuším, kde by mohla být chyba...
EDIT2: Jak jsem se dostal do systému, změnil jsem ovladač na FGLRX od ATI a funguje výborně, ba lépe než když jsem to zkoušel poprvé. Takže mi funguje spolehlivě i 3D a 2D se už netrhá. Původní problém to sice neřeší, ale jakési řešení to je - nastartovat v původním jádře a aktivovat proprietární ovladač od ATI, restartovat a je hotovo.
Mám tento bug reportovat?