Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: video dvd.iso nelze prehrat [vyreseno]  (Přečteno 1908 krát)

Kanalizator

• Host
video dvd.iso nelze prehrat [vyreseno]
« kdy: 20 Ledna 2011, 10:17:56 »
Pouzivam ubuntu 10.10, nainstalovane na HDD, bez jinych OS. (u verze 10.04 se mi projevilo to same)
Kdyz jsem zkousel pres prilozene aplikace prehrat DVD ulozene v ISO souboru, tak jej sice otevre ale vetsinou po nekolika vterinach oznami neco jako nedostupnost media.
Pri instalaci VLC player k tomuto nedochazi.

1) stalo se to jeste nekomu jinemu ze mu nejde korektne prehravat .iso ?
2) nebylo by lepsi do ubuntu misto toho "kl player" (bo jak se jmenuje) pridat VLC player ?
3) ma cenu nekam hlasit zminenou chybu? Kam ? a jak presne, co je potreba pridat za info?

(Se systemem jsem pomerne dost spokojeny, proto me mrzy tyto zjevne nedostatky, a rad bych pomohlo alespon tim ze na ne upozornim.)
« Poslední změna: 21 Ledna 2011, 23:53:29 od Kanalizator »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: video dvd.iso nelze prehrat
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2011, 10:30:20 »
Není to iso na disku s FAT32? Není stažené z netu? Není fragmentované?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Kanalizator

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2011, 10:34:51 »
NTFS, z DVD shrink, fragmentovane mozna ano - to moc ovlivnit neumim.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Ledna 2011, 17:48:01 »
Tak to máme stejný. Jsem zvyklý si ukládat či zálohovat DVD jako ISO obraz pro případné jednoduché znovuvypálení a občas se mi stane že to nejde krom VLC ničím přehrát. Nějak jsem si už zvykl že vestavěné přehrávače ve všemožných operačních systémech včetně windows jsou polofunkční. Používám trojkombinaci SMplayer, VLC a Totem a jedním to vždycky jde ale žádný ani VLC nedokáže přehrát vše.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Kanalizator

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2011, 09:26:34 »
jj tak tomuhle rozumim, jen nechapu proc tedy do te zakladni sestavy nedaji prave tyhle ? namisto tech 2 co tam jsou :)
U winu jsem zatim nenasel nic lepsiho nez Classic Media Player ktery je u K-Lite Mega packu, to je u winu dle meho absolut best. VLC jsem nidky nemel rad, nicmene ted na ubuntu jsem se s nim celkem zkamaradil.
Ale neresi to ten problem, na ktery jsem narazil...coz je duvod proc se na nej ptam. Jsem zvyklej se snazit vsechno vyresit, az se mi to stane priste s nejakym jinym, treba SW iso, abych vedel kde je zakopanej pes.

jeste doplnim ze jsem to spoustel z USB HDD Samsung S1 Mini, NTFS, cesta:   k:\films_dvd\Jaromír Nohavica Adventní Koncert   34   2010   HUDEBNI   65%>Jaromír Nohavica Adventní Koncert.iso

pacholik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Ledna 2011, 15:35:20 »
Tak si to iso přimountuj a otevři ve VLC nebo SMplayeru jako složku.

VLC i SMplayer v sobě obsahujou kodeky který podlýhaj patentům. Ubuntu se chce vyhnout potenciálním problémům s těmahle patentama a proto v má instalaci přehrávač kterej tyhle kodeky neobsahuje a musíš si je dodatečně stáhnout (a to už si můžeš rovnou stáhnout jinej přehrávač).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.