Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Testování verzí  (Přečteno 3980 krát)

schidlo

• Návštěvník
Testování verzí
« kdy: 21 Ledna 2011, 11:03:44 »
Ahoj,
chtěl bych se tu zeptat jakým způsobem testujete nové verze systému (případně jestli máte systém jen tak na pokusy). Jestli na to máte speciální stroj, či jen novou instalaci (dualboot) nebo jestli používáte některý virtualizační nástroj (případně jaký).

Jde mi o to, že bych chtěl zkusit 11.04 (už jen kvůli Unity :-) ) a rád bych věděl, jak k tomu přistupujete vy, zkušenější. Děkuju za vaše posty a případné rady.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Testování verzí
« Odpověď #1 kdy: 21 Ledna 2011, 11:53:44 »
Ja pouzivam virtualbox na pokusy pri ktorych ide systemu o zivot. :) a na pokojne testovanie pouzivam dualboot.

Ak chces skusat unity tak sa asi dualbootu nevyhnes pretoze unity vyzaduje 3D akceleraciu a s tou maju virtualizacne nastroje problem.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #2 kdy: 21 Ledna 2011, 12:05:03 »
S tou podmínkou 3D bych si dovolil nesouhlasit: http://www.root.cz/zpravicky/ubuntu-11-04-bude-mit-i-2d-unity/

Jinak VB je na nějaké letmé seznámení se se systémem fajn, ale na skutečné testování se asi neobejdeš bez dual(trial,...)bootu, protože ve VB ani v jiné případné virtualizaci nikdy nebudeš mít naprosto identické prostředí jako na holý mašině. Nemluvě o omezenosti zdrojů (paměť, procesory, ...).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Ledna 2011, 12:49:23 »
V Virtualboxu mi už 3D fachá pěkně, musí se ale povolit v nastavení.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 21 Ledna 2011, 14:05:07 »
S tou podmínkou 3D bych si dovolil nesouhlasit: http://www.root.cz/zpravicky/ubuntu-11-04-bude-mit-i-2d-unity/
Aha, tak tuto info som nezaregistroval.

V Virtualboxu mi už 3D fachá pěkně, musí se ale povolit v nastavení.
Povolenu ju mam aj ja. Treba este nieco menit aj v systeme? Speci ovladace alebo stacia tie z pridavkov pre hosta.(alebo ako sa to vola).
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.