Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Corel PHOTO-PAINT 9  (Přečteno 2237 krát)

HonzaD

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • VoIP a internetová komunikace
Corel PHOTO-PAINT 9
« kdy: 25 Leden 2011, 09:08:03 »

Luban

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1606
    • Zobrazit profil
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #1 kdy: 25 Leden 2011, 09:56:31 »
Na Mintu používím Gimp. Vím, že to není odpověď na vaši otázku, ale taky jsem v minulosti, když jsem přecházel z Win hledal alternativu k PhotoPaintu. Pokud nevyhovuje Gimp svým rozhraním, vyzkoušel bych Kritu z balíku KOffice.

HonzaD

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • VoIP a internetová komunikace
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #2 kdy: 26 Leden 2011, 10:24:14 »
O gimpu samozřejmě vím, ale potřeboval bych konkrétně PhotoPaint...

mosqa

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 854
    • Zobrazit profil
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #3 kdy: 26 Leden 2011, 11:03:04 »
asi by som to skusil riesit virtualizovanim dakej starej distribucie z toho obdobia [knoppix, mandrake, ..] a rozbehat to na tom, co sa tyka hw poziadaviek tak by nemal byt problem..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

HonzaD

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • VoIP a internetová komunikace
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #4 kdy: 26 Leden 2011, 12:20:47 »
A nebude to pomalý při práci s většíma fotkama? Pojede to už tak na dost starým PC..(1Ghz 256 nebo 512 MB RAM)
Proč to nejde rozběhnout přímo?

Filip Dominec

  • [Proplesk] [Piškot]
  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1157
    • Zobrazit profil
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #5 kdy: 26 Leden 2011, 12:34:25 »
A nebude to pomalý při práci s většíma fotkama? Pojede to už tak na dost starým PC..(1Ghz 256 nebo 512 MB RAM)
Proč to nejde rozběhnout přímo?

Hlavně si myslím, že tam nebude HW virtualizace, takže systém asi bude prakticky nepoužitelný.

Zkusme vyřešit ten corel, pokud se bez něj skutečně nejde obejít. Co ti vypíše instalátor, když ho zkusíš pustit s

Kód: [Vybrat]
sudo '/tmp/corel/install'

Totéž jako na odkazovaném fóru?
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

mosqa

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 854
    • Zobrazit profil
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #6 kdy: 26 Leden 2011, 12:37:08 »
za tych 10 rokov sa toho vela zmenilo a drzat kompatibilitu s uzavretym sw je asi trochu utopia.. dalsia moznost ak to nevyde s instalaciou by bola win verzia cez wine > http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=6968
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

HonzaD

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • VoIP a internetová komunikace
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #7 kdy: 26 Leden 2011, 12:44:44 »
Verze pro win není oficiálně legálně zdarma.
Jaká distribuce by byla pro ten starý corel vhodná?
Nejlépe něco s GUI (KDE) a češtinou a aby to mělo nějaký použitelný prohlížeč obrázku a podporu USB..

Má ten Corel české GUI, dá se nastavit nebo někde stáhnout, nebo překopírovat z win verze?
« Poslední změna: 26 Leden 2011, 12:52:34 od HonzaD »

HonzaD

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 492
    • Zobrazit profil
    • VoIP a internetová komunikace
Re: Corel PHOTO-PAINT 9
« Odpověď #8 kdy: 26 Leden 2011, 12:46:05 »
A nebude to pomalý při práci s většíma fotkama? Pojede to už tak na dost starým PC..(1Ghz 256 nebo 512 MB RAM)
Proč to nejde rozběhnout přímo?

Hlavně si myslím, že tam nebude HW virtualizace, takže systém asi bude prakticky nepoužitelný.

Zkusme vyřešit ten corel, pokud se bez něj skutečně nejde obejít. Co ti vypíše instalátor, když ho zkusíš pustit s

Kód: [Vybrat]
sudo '/tmp/corel/install'

Totéž jako na odkazovaném fóru?
Ano..