Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemohu se přihlásit v Gnome  (Přečteno 1070 krát)

jfstod

• Návštěvník
Nemohu se přihlásit v Gnome
« kdy: 25 Ledna 2011, 13:55:06 »
Dobrý den,

předem se omlouvám, jsem lama, pracuji na Windows a Ubuntu příliš neznám.
Mám počítač, na něm Ubuntu 10.04 s Gnome. Ještě minulý týden bez problému. Pak jsem provedl aktualizaci balíků a když jsem se dnes zkoušel přihlásit, neuspěl jsem.
Mám přihlašovací okénko, kliknu na své jméno, zadám heslo, objeví se přesýpací hodiny, problikne černá obrazovka a jsem opět u okénka s výběrem jména.
Heslo je správné, pokud zkusím zadat špatné, dozvím se "problémy s autentizací", navíc se stejným jménem a heslem se na terminálu přihlásím.

Poradíte mi prosím něco, s čím bych mohl problém vyřešit, nebo se mám procvičit v instalaci? :-) Žádná důležitá data tam nejsou, celkem nic by se nestalo.

Děkuji

Jan Fišer

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
Re: Nemohu se přihlásit v Gnome
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2011, 15:37:09 »
Zkusil bych přihlášení bez grafického režimu, jestli funguje (zřejmě ano) - takže až se objeví po zapnutí PC ta přihlašovací obrazovka, stiskni kombinaci kláves Ctrl + Alt + F1 a objeví se černá obrazovka, kde tě systém vyzývá k zadání uživ. jména a pak po zadání jména to bude chtít i heslo.
Pokud se přihlásíš, tak zkus zkontrolovat, jestli máš místo na disku:
Kód: [Vybrat]
df -Th
A když už budeš přihlášen, tak se ještě můžeš zkusit přepnout do grafického režimu přes kombinaci Alt + F7, jestli to už půjde.

Jinak tady na foru se už toho dost řešilo, takže zde najdeš plno tipů, čím by to mohlo být (např. jádro atd.).
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.