Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Emulátor iPhone pro Ubuntu?  (Přečteno 2120 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Emulátor iPhone pro Ubuntu?
« kdy: 25 Ledna 2011, 16:30:16 »
Má otázka je jednoduchá - vyvíjím jedny webové stránky a moc by se mi hodilo testovat je i pro iPhone (Androida mám v telefonu, takže ten nemusím řešit). Našel jsem několik pokusů o emulaci, ale žádná nevypadá přesně přímo jako na zařízení (jiné velikosti písma aj.). Našel jsem iPhoney, ale je jen pro mac - není něco jako wine, ale místo Windows Mac OS? Asi jsem utopista, že? ;) Poté jsem zkusil jednu aplikaci pro vývoj aplikací na iPhone, ten samý výsledek, nestejné zobrazení. A zákazníkovi jde o velmi přesné zobrazení.

Tudíž shrnu - lze sehnat spolehlivý emulátor pro ubuntu, při nejhorším pro vistu, kterou mám ve Virtualboxu?

Díky, už jsem hledal tak dlouho, že poslední místo na záchranu mě napadlo zde...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Emulátor iPhone pro Ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2011, 17:09:55 »
Hehe,

se obávám, že to bude trošku problém, páč Apláči (zřejmě poučeni Widláčema) evidentně nesnášej cokoliv, co není od nich. Oproti Widláčům je situace o to horší, že mají i vlastní hw (i když zrovna u iPhona je to dost relativní). Pokud by tedy někdo nějaký emulátor pro linux/pc udělal, bude to emulátor bez firemní podpory s vysokou dávkou nejistoty, zda se opravdu chová stejně, jako reálné zařízení.

Vzhledem k tomu, že podle mých zkušeností i emulátory pro Android nebo Nokii s "firemní podporou" zatím docela drhnou, bych to viděl černě.

Jasně, nějaký "mobuntu" s podporou alespoň těch třech největších platforem (iOS, Android a Meamo/MeeGo) by bylo super. Zvláště pak s nějakým SDKáčkem pro všechny. Ale na to si asi ještě chvíli počkáme :-)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2011, 18:36:12 »
Takže opravdu jediná možnost je na testování koupit jablečný mobil nebo počítač?  ::) ;D

A nedá se nějak donutit Safari? Ono já tam v tom webu používám dost absolutní pozicování, což je taky požadavek, tak se nemohou divit, že to občas na zařízeních s menšími displeji zlobí. Já osobně rád tvořím úplně jiný druh webů, které zvládne i iPhone. Ale jak se říká - zákazník náš pán...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2011, 19:42:02 »
No jo, pokud zákazník trvá na absolutním pozicování, tak se pak nemůže divit, že má půlku stránky v ofsajdu. Obávám se, že v tomto případě nezbývá než vysvětlit zákazníkovi, že pokud to chce tak a tak, tak to nemůže fungovat v okně menším, než...
Kromě toho se obávám, že způsob, jakým se prohlížeč v mobilu/tabletu vypořádává s těmito ofsajdy, se může ve snaze poskytnout uživateli co nejvíc možného komfortu postupně měnit/vyvíjet, takže co bude fungovat ve verzi xxx1 už nemusí fungovat ve verzi xxx2.

P.S.
Taky jsem jedno narazil na zakázku, kde mělo být absolutní úplně všechno počínaje velikostí písma v pixelech, konče nevím čím. Do puntíku přesně tak, jak to pan grafik namaloval. Samozřejmě, že ze zakázky nakonec nebylo nic :-)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2011, 20:21:24 »
Taky řešení.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.