Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skryvani horniho panelu  (Přečteno 1372 krát)

george65

• Návštěvník
Skryvani horniho panelu
« kdy: 26 Ledna 2011, 10:21:46 »
Ahoj, mam problem s klasickym gnome panelem, kdyz si ve vlastnostech zaskrtnu automaticky skryvat, tak se panel skryje ale zobrazit jde jen kdyz najedu do pravyho horniho rohu, to bych jeste bral ale jakmile vypnu rozpinat panel, cili ze nebude pres celou sirku obrazovky a on se skryje tak uz ho nezobrazim ani za boha. nevite nekdo co s tim? nechal bych to s tim rozpinanim jenze mi vadi ze uplne vpravo nahore vzdycky zaviram okna a ted misto krizku vzdy klikam na panel a protoze v panelu mam jen minimum veci je zybtecny roztahovat ho pres celou obrazovku. dik za odpoved
Lenovo ThinkPad e42O - Ubuntu 11.04

aloisam

• Host
Re: Skryvani horniho panelu
« Odpověď #1 kdy: 26 Ledna 2011, 18:07:03 »
tak jsem to vyzkoušel a mně se to chová tak jak bys potřeboval. Tj. panel se objeví když najedu myší na kteroukoliv jeho část, a to i když ve vlastnostech zruším rozpínání. Problém bude někde v tvých nastaveních. zkusil bych promazat /home/UŽIVATEL/.gconf/apps/panel, anebo za to možná může tvoje nastavení compizu. Chová se to stejně když ho vypneš? Předvolby vzhledu→Efekty→Žádné
« Poslední změna: 26 Ledna 2011, 18:08:51 od aloisam »

george65

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Ledna 2011, 21:36:50 »
jo mas pravdu je to tim compizem, moc diky za snahu. Ja bych ho tam nechal na pevno ale mam maly monitor a tak kazdy centimetr, ktery mi neorezava panel a jiny veci je plus. Asi se toho panelu zkusim zbavit uplne mel jsem ho uz jen kuvli oznamovaci oblasti a hodinam zbytek jsem nacpal do docku a i kdyz jsem tomu ze zacatku nemohl uverit funguje to vytecne a za danych okolnosti je to i dost prakticky.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Ledna 2011, 22:00:31 »
pokud nevíš co bys mohl mít v compizu nastavený tak, že to koliduje se skrýváním panelu, a pokud těch nastavení nemáš moc, můžeš to vyřešit jejich smáznutím, jsou v /home/UŽIVATEL/.gconf/apps/compiz
no a jestli se chceš opravdu zbavit panelu tak: alt+f2→gconf-editor→desktop→gnome→session→required..
ale pak přijdeš mimo jiné o to alt+f2, takže jako dock by se asi hodilo gnome-do ;)

george65

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Ledna 2011, 23:16:31 »
ten compiz resit nebudu hadam ze to bude funkce desktop wall a prepinanim ploch najetim na okraj obrazovky a stisknutim tlacitka mysi. ale to je pro me cenejsi nez ten panel. Jo muzes mi prosim vysvetlit jak je to s tim panelem? jaktoze prijdu o alt-f2 a prijdu tim jeste o neco? nejak jednodusseji proste zakazat jeho spousteni asi nepujde co? jinak jako dock pouzivam avant window navigator a nemuzu si stezovat, i kdyz je pravda ze jiny jsem ani nezkousel :-)

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 27 Ledna 2011, 19:06:12 »
ze to bude funkce desktop wall a prepinanim ploch najetim na okraj obrazovky a stisknutim tlacitka mysi. ale to je pro me cenejsi nez ten panel.
a to máš aktivní i horní okraj obrazovky? pokud ne, tak ty nastavení smaž a nastav si znovu jen to co potřebuješ. já mám jen rohy a ti se s tím nijak netlučou..

jaktoze prijdu o alt-f2 a prijdu tim jeste o neco?

proč je to na sobě závislý netuším, ale je to tak.. já používám docky a tam by třeba chyběla ta oznamovací oblast, rozložení klávesnice, zvuk. u awn nevím, ten je o dost vyspělejší.

nejak jednodusseji proste zakazat jeho spousteni asi nepujde co?

a co je na tom těžkýho? jinak se to dá udělat i pomocí ubuntu tweak, což je program, který zvládne i pár dalších užitečných věcí. takže stačí vyzkoušet, jak to bez panelu půjde. ;)

george65

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 27 Ledna 2011, 20:21:07 »
ja myslel jednoduseji ve smyslu abych neprisel o ty sprazeny aplikace. tak dik za odpovedi. jinak ten awn je fakt dobrej prave ze je tam i oznamovaci oblast a je docela pouzitelna i to rozlozeni klavesnice se tam najde, panel zatim necham jen schovanej nevim jestli preci jenom nebude chybet musim to chvili pouzivat a uvidim, zatim dik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.