Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přenos nastavení na jiný NTB  (Přečteno 1703 krát)

Dandys74

• Návštěvník
Přenos nastavení na jiný NTB
« kdy: 28 Ledna 2011, 12:38:44 »
Dobrý den,předesílám, že jsem nováčkem v Linuxu, tak omluvte mou neznalost...
Nainstaloval jsem si Ubuntu 10.10, všechno podle zde přítomných návodů ponastavoval, aktualizoval atd. k mé naprosté spokojenosti.
Nyní bych chtěl dát Ubuntu na NTB i manželce, ale nechce se mi všechno znova nastavovat. Otázka zní: lze nějak přenést nastavení do jejího NTB?
Je mi jasný, že se to tam kvůli jinému hardware musí nainstalovat, ale doufal jsem, že existuje něco co mi přenese seznam toho co mám nainstalováno a upraveno, ode mne k ní.
Děkuji za případné rady a přeji všem pěkný den...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Přenos nastavení na jiný NTB
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2011, 12:53:01 »
Ono lze i ten systém přenést celý, často není problém. Ale lze také skopírovat skryté adresáře a soubory obsažené v domovském adresáři uživatele. Zobrazit lze kl.skratkou CTRL+H (možná ALT+H teď nevím).

Doporučuju na tom 2. ntb vytvořit po instalaci dalšího uživatele a nakopírovat to do něj na zkoušku. Jsou tam i soubory, které by mohli způsobit konflikt.

Další možnost je použití Ubuntu One, kde se nastavení synchronizuje přes net. Ale nepoužívám, proto neporadím víc...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
Re: Přenos nastavení na jiný NTB
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2011, 15:57:44 »
Já bych to zkusil přes Clonezillu LiveCD (ke stažení zde: http://clonezilla.org/).

Jen se mi stalo, že jsem musel mít disk stejně rozdělen u cílového i zdrojového PC (hlavně / oddíl- mám na mysli, aby to systém viděl jako např. sda1 na obou PC, /home nemusí být stejný, páč se v pohodě už dá přemountovat v fstab). Když jsem měl / oddíl na disku cílového PC jinak, než v tom zdrojovém, tak se mi to nechtělo obnovit a hlásilo to, že nemůže najít zařízení s patřičným označením (např. /dev/sda1).
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.