Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: smazání starých jader kernel - problém po přihlášení - Ubuntu 10.10  (Přečteno 1431 krát)

skurakai

• Návštěvník
Ahoj všem,

díky "čištění" od starých kernelových jader mi spadlo Ubuntu a nechce se nalogovat do normálního GUI.
Co jsem prováděl ...přes synaptic jsem si našel staré balíčky linux-kernel-xxx a linux-image-xxx a ty jsem odinstaloval. Zanechal jsem pouze nejnovější verzi. Po restartu mi najíždí grafické pozadí, spodní lišta a podivné okénko Login. Po zalogování se dostanu do prostředí, kde mám v levém horním rohu bílé okno podobné terminálu. Jinak funguje už pouze tlačíko retart či vypnout. Nemám zde žádné ikony jen defaultní pozadí.

Reinstal provést nemohu neb asi zlobí disk. Při volbě manuálního dělení oddílů ukazuje pouze celý fyzický disk, ale nezobrazí žádný oddíl (a těch je dost ať již Windows tak předešlé z Ubuntu). Možná se to pokazilo po instalaci Windows XP. Poté jsem obnovoval grub přes Rescatux.

Napadlo mne nějak doinstalovat znovu stará kernelová jádra z instalačního DVD, žel nevím jak připojit DVD jako zdroj balíčků. Synaptic sice přes příkazovou řádku (toho bílého terminálu) spustím, nefunguje však internet tudíž zdroje balíčků.

Našel jsem si návod http://wiki.ubuntu.cz/Řešení problémů/Bootování který vše řeší pomocí LiveCD a to přes
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-desktopNevím ovšem jaké komplikace mne budou čekat, když nebudu vlastně v předinstalovaném Ubuntu, ale v CD verzi. Budu tedy muset nějak připojit diskový oddíl ubuntu a pak zadat výše uvedený příkaz a ona se provede instalace z DVD?

Pokud by vás napadlo snazší řešení, nebo mi poradili step-by-step, tak bych byl velmi rád.

Předem moc děkuji.
« Poslední změna: 31 Ledna 2011, 09:49:28 od skurakai »

pacholik

• Závislák
> nejde internet
Wi-Fi ? Když se připojíš přes kabel tak jede ?

Jestli si rozchodíš internet tak můžeš napsat
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install ubuntu-desktopdo toho bílého terminálu.

skurakai

• Návštěvník
Internet nefunguje.

Vidím to na opravu pomocí LiveCD.
Snad je postup pro 10.10 podobný jako pro feisty
http://www.linuxquestions.org/questions/ubuntu-63/crash-and-kernel-reinstall-719188/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.