Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: doporuceni vyvojove vetve  (Přečteno 1918 krát)

kozzyCZ

• Návštěvník
doporuceni vyvojove vetve
« kdy: 31 Ledna 2011, 12:42:46 »
Ahoj, potreboval bych moc pomoct. mam 3 otazky, predem dekuji za odpoved.

1.) Mam docela starsi pc a a nevim jakou odrudu ubuntu na nej nahrat ted na nem mam LUBUNTU (z live CD) ale chybi mi tam dost veci co je v UBUNTU ale problem je ze UBUNTU se mi posekava (aspon teda pres wubi se sekalo) takze co mi doporucite ??
HW:
cpu: 1.4ghz amd duron (morgan)
gpu ati radeon 9600pro 128mb
ram: 512 ddr1

2.) Na pc mam jeden HDD ktery sem rozdelil na dva, na jednom oddile mam win xp a na druhem jak sem uz psal LUBUNTU pri instalaci sem mel na vyber jak ho chci nainstalovat (cely HDD - spolecne s jinym OS - rucni) dal sem rucni nastavil druhy oddil ale ted po restartu pc nemam na vyber OS a rovnou mi najizdi LUBUNTU jak to prosim vyresim abych mel na vyber oba systemy ??

3.) mohu na DVD vypalit vice live CD ?? cili ze bych mel na jednom DVD vice instalatoru OS ??

a jeste jednou dekuju moc za odpovedi :)

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: doporuceni vyvojove vetve
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 13:01:37 »
3 - nejsem si jisty, ale s nejvetsi pravdepodobnosti to nepujde
1 - na te sestave pojede i ubuntu
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 13:04:50 »
no ja se bojim ze se mi ubuntu bude sekat jako pres wubi tam kdyz sem zapl centrum softwaru tak to sekani a zamrzani bylo k nevydrzeni :(

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2011, 13:07:22 »
no ja se bojim ze se mi ubuntu bude sekat jako pres wubi tam kdyz sem zapl centrum softwaru tak to sekani a zamrzani bylo k nevydrzeni :(
Kup si lepší PC.

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2011, 13:12:06 »
Kup si lepší PC.
ne kazdy na to ma penize jako ty.... jinak bych sem nepsal. nj nektery lidi.....

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2011, 14:01:05 »

2.) Na pc mam jeden HDD ktery sem rozdelil na dva, na jednom oddile mam win xp a na druhem jak sem uz psal LUBUNTU pri instalaci sem mel na vyber jak ho chci nainstalovat (cely HDD - spolecne s jinym OS - rucni) dal sem rucni nastavil druhy oddil ale ted po restartu pc nemam na vyber OS a rovnou mi najizdi LUBUNTU jak to prosim vyresim abych mel na vyber oba systemy ??

Hledal bych řešení v nastavení GRUBu. Podle toho, jakou máš verzi Lubuntu buď řešit GRUB Legacy (http://wiki.ubuntu.cz/GRUB) nebo GRUB2 (http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2).
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 31 Ledna 2011, 14:03:53 »
Citace
Zalezi na tom, cim bylo sekani a zamrzani zpusobene (s wubi nemam zadne zkusenosti, pac nemam win). Ja mam jako hracku na zkouseni P II na 450 MHz s 384 MB RAM a grafikou s (asi) 8MB a ubuntu na tom jede sice pomalu, ale plynule.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #7 kdy: 31 Ledna 2011, 14:08:23 »
Mně kdysi na Ubuntu 8.10 zamrzal komp kvůli ovladačům grafiky (tuším, že když byl zapnut Compiz). Nevím, jak to je s ovladači přes Wubi (taky nepoužívám), ale zkusil bych místo Lubuntu na ten komp dát rovnou Ubuntu a uvidíš.
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Ledna 2011, 14:12:06 »
vsem dekuji za odpovedi :) a ted posledni otazka xubuntu nebo ubuntu ?? radsi bych mel jistotu ze to pujde nevim no asi pujdu do ubuntu a uvidim kdyztak se vratim k lubuntu

EDIT: a kolik ram cca zabira ubuntu po zapnuti a povipinani vsech nepotrebnych veci ??
« Poslední změna: 31 Ledna 2011, 14:27:01 od kozzyCZ »

jmc

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 31 Ledna 2011, 15:26:02 »
zkusil bych raději Xubuntu. Není sice o moc méně hardwarově náročnější, ale prostředí má pěkné a výběr aplikací solidní.

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 31 Ledna 2011, 15:28:12 »
pockat ona neni podpora aplikaci ubuntu-xubuntu ?? ja myslel ze aplikace pujdou na obojim :( a co kubuntu ?? ja nevim no je to tezky na me :D

EDIT: marne se snazim dohledat HW pozadavky xubuntu a kubuntu :( bud blbe polozeny dotazy google ale kdyz uz neco najdu tak pro starsi verze a ne 10.10
« Poslední změna: 31 Ledna 2011, 15:31:50 od kozzyCZ »

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 31 Ledna 2011, 15:42:37 »
no nic sem nedockavy na odpovedi :D tak jdu do ubuntu takze bud a nebo :D kdyz rikal jeden nademnou ze i na 450mhz 384ram tak by to mohlo jit

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 31 Ledna 2011, 16:25:30 »
tak prvni problem :D nemuzu vypalovat nevim proc :( takze musim zprovoznit grup2 abych tam mel videt win coz se mi ovsem nedari tak uvidime casem jak to  svedu

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #13 kdy: 01 Února 2011, 21:27:17 »
tak prvni problem :D nemuzu vypalovat nevim proc :( takze musim zprovoznit grup2 abych tam mel videt win coz se mi ovsem nedari tak uvidime casem jak to  svedu

1. jak se snažíš vypalovat, přes program Brasero nebo jiný? Co ti to při pokusu o vypalování napíše za hlášku či chybu?
2. po instalaci ti grub nenašel Win? Když při bootu kompu stlačíš klávesu Shift, tak se ti nezobrazí nabídka, kde by byly i Win?

Kdyžtak to blíž popiš a určo to tu vyřešíme. Popř. pohledej zde na fóru, jestli to už někdo před tebou neřešil.

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 01 Února 2011, 23:03:42 »
diky za odezvu :) uz sem to tak nejak vyresil :) vypalovacku zatim neresim :) tomohu vypalit ve win :) a nabidku sem vyresil tak ze sem vytvoril40_custom s
Kód: [Vybrat]
#! /bin/sh -e

prefix=/usr
exec_prefix=${prefix}
libdir=${exec_prefix}/lib
. ${libdir}/grub/grub-mkconfig_lib
echo "Adding Windows" >&2
cat << EOF
menuentry "Windows XP" {
EOF
save_default_entry | sed -e "s/^/\t/"
cat << EOF
insmod ntfs
set root=(hd0,1)
search --no-floppy --fs-uuid --set E8EC1A02EC19CBA6
chainloader +1
}
a facha to suprove :) ale fakt moc diky za to ze si chtel pomoct :)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #15 kdy: 01 Února 2011, 23:09:54 »
Ubuntu ti na tom pôjde celkom normálne. Avšak kebyže sa ti zdá, že je to moc zbrzdené, tak stačí ak si otvoríš Centrum SW a nainštaluješ nejaké menej náročné prostredie(LXDE,XFCE,E17). Potom si iba pri prihlasovaní dole klikneš, že chceš iné prostredie a to sa ti po prihlásení spustí.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

kozzyCZ

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 02 Února 2011, 15:02:00 »
Ubuntu ti na tom pôjde celkom normálne. Avšak kebyže sa ti zdá, že je to moc zbrzdené, tak stačí ak si otvoríš Centrum SW a nainštaluješ nejaké menej náročné prostredie(LXDE,XFCE,E17). Potom si iba pri prihlasovaní dole klikneš, že chceš iné prostredie a to sa ti po prihlásení spustí.
diky E17 je velmi pekny prostredi moc diky za typ :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.