Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Totem a Mplayer - video z netu  (Přečteno 3048 krát)

fero18

• Návštěvník
Totem a Mplayer - video z netu
« kdy: 14 Prosince 2006, 15:35:12 »
Otazka 1
Poradi mi niekto ako rozchodit plugin mozilla-mplayer ked si chcem pozriet video priamo na nete.Stale sa mi totiz spusta zasuvny modul mozilla-totem.V dapper drake som si instaloval mplayer cez synaptic a isiel bez problemov ale v EE to blbne.No skratka chcem mplayer plugin nie totem plugin.

Otazka 2
Druha vec je ze som chcel odinstalovat kompletne totem cez synaptik ale stale okrem totemu odinstaluvava aj ubuntu-desktop.Nerozumiem preco.
Je to tym ze totem je zakladny prehravac v ubuntu a je z nim ´´zviazany´´ ???

Ako teda odinstalovat totem aby som nijak inac nezasiahol do linuxu.Mam totiz potom problem ako to opravit.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #1 kdy: 14 Prosince 2006, 15:57:41 »
1. odinstalovat totem-mozilla a nainstalovat mozilla-mplayer
2. totem je zakladni cast ubuntu. muzes ji odinstalovat, ale tim se ti odstrani balicek zdruzuji zakladni aplikace. v tom neni problem, ale pred aktualizaci na novou verzi ubuntu je velice doporucene tento balik znovu doinstalovat
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosince 2006, 18:42:01 »
1. Mno mě mplayer-mozilla blbl tak dlouho, až jsem začal používat totem-mozilla. A navíc totem je hezčí v firefoxu.
2. Toto mi dělá také trochu neplechu... pokud nemáš malý disk tak bych totema toleroval, jelikož vždy když odstraním ubuntu-desktop. Tak mi skočí hláška, že můj systém nebyl upodatován správně a vše se zase doinstalíí :(

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 14 Prosince 2006, 22:58:12 »
já to taky zksuil (odinstalovat totem) skončilo to tak, že totem pořád mám a při jakékoliv aktualizaci mi to napřed vynadá že nemůže aktualizovat balík totem a drží ho v nějaký historický verzi :-)

fero18

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Března 2007, 13:55:15 »
Neviete ci sa bude dat v nasledujucom Ubuntu (FF) bezproblemovo odinstalovat Totem alebo mi ho zase niekto nanuti?Keby sa dal aspon bez problemov dat prec bez toho aby sa museli odinstalovat dalsie balicky.Hmm mozno v nejakej inej linuxovej distribucii nie je nic takto nezmyselne zviazane so systemom.Budem musiet skusit.V podstate je mi jedno aky linux budem pouzivat ale chcem taky kde ma nikto nebude nutit pouzivat to co nechcem alebo da moznost bez problemov dany program odobrat.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 28 Března 2007, 13:06:50 »
to iste co s totemom to robi aj pri snahe odobrat gaim a rhythmbox. ano, je to taky divny diktat.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

mirak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Března 2007, 20:42:23 »
Mne se osvedcil MediaPlayerConnectivity (rozsireni FF), kde lze nastavit prehravac pro ruzne formaty medii na internetu. Pro vetsinu formatu pouzivam VLC a nemohu si to vynachvalit :).
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.