Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde PC (shiggyzam)  (Přečteno 1172 krát)

shiggyzam

• Návštěvník
nejde PC (shiggyzam)
« kdy: 01 Února 2011, 17:48:26 »
ja se omlouvam nevim jestli se neopakuji. ale nevim pod jakyma klicovyma slovy to mam vubec hledat.

Kdyz zapnu PC (HP Pavilion a6320) (Mam Windows Vista) tak pri starovani mi skacou svisle prerusovane zelene cary. kdyz dam nejake CD (boot) hiren´s, DOS boot, ubuntu9.10, windows Live, windos. no proste cokoli. tak mi na obrazovce se ukazuje kazde 2-3 pismeno ze slov. Myslim pocatecni butovani. v dalsim budovani se dal dostat nejde. jak mile u u bundu dam spusteni bez instal ce tak nic se nedete a stejne to jde u jinych. jedine co mi slo bylo hiren´s boot. tim jsem zkontroval pameti, disk, procesor, ale zadna problema nebyla nalezena. zkousel jsem vejit do nouzoveho rezimu jde jenom do nouzoveho rezimu s prikazovym radkem. Z toho jsem se snazil updatovat bios (sowtware stahnul z HP.cz) ale po uplynuti 24h program nedostal konce. zadny jiny botovaci CD spustit nejdou preinstalovat taky ničim nejde. A HDD formatovat neci doku nebudu vedet cim to presne je ale vim 100% ze HDD je v poradku zkousel jsem ho na jinem PC. Dokaze mi nekdo poradit jak mam ten PC rozbehnout??

Pokud jsem zapomel nejakou podstatnou informaci rict omlouvam se. Děkuji predem

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: nejde PC (shiggyzam)
« Odpověď #1 kdy: 01 Února 2011, 18:10:09 »
A skúsil si novšiu verziu Ubuntu(kvôli novšiemu jadru)?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Února 2011, 18:37:01 »
ja to zkusim ale pochybuji.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2011, 18:41:11 »
Jestli jsem to správně pochopil chybuje grafický výstup a při pokusu nahodit grafický desktop dojde k rozpadu obrazu,takže reklamace,tohle je chyba grafiky

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Února 2011, 18:51:03 »
Ale to čo tam má(Vista) mu ide nie?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 01 Února 2011, 19:43:17 »
Nevím,já jsem to pochopil tak,že mu nejde grafický desktop nikde

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Února 2011, 20:25:13 »
graficky desktop nejde to je pravda. ale mne nejde ani nahodit operacni system. a ani jine live CD se mi nesputi do grafickeho rozhrani. ne ze bych ho nevidel ale proste to zustane stat na nejednodusi cerne obrazovce a dal me to nepusti. Kdyz jsem si tam ted dal HDD s Windows 7 tak mi to pri nacitani Win resetovalo zas PC a nabehalo zas od znovu nemustilo me to dal proste. Ja si myslim zda to nebude Vadny Bios nebo chipset ale to vubec nevim a ani nevim jak to mam zjistit. na reklamaci to nepujde je to uz 3roky PC.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 01 Února 2011, 20:41:01 »
A do menu(pri livecd)(najskôr sa to spýta jazyk a máš tam niečo v zmysle skúsiť ubuntu inštalovať ubuntu...) kde si môžeš zadať bootovacie paramatre sa dostaneš?

shiggyzam

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2011, 19:34:31 »
ono to fungovalo v biosu a i to blbe.. tak dekuji. problem vyresen. vadna grafika. ted mi Ubuntu naaskocilo dekuji.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Února 2011, 13:53:04 »
A teda vymenil si ju?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.